Äänellä sai tyhjän käden

Persut kyselevät ”suuren vaalivoittonsa” perään eli, saiko annetulla äänellä mitään, aivan kuin kyselin aikaisemmassa blogissani.

Mitään vaalivoittoa eivät persut saneet Tampereella käytännössä, koska VaTan ja Tapun porukka, joka on aikaisemminkin ollut persujen rivissä ml.  kokoomuksen Erkki Axen vain siirtyivät virallisesti, sitoutumattomina, ”persujen leipiin” vastustamaan kaikkea.

Persut pelattiin ulos päätöksenteon koalitiosta vasurien kanssa siksi ettei kokemuksen mukaisesti persuihin muut voi luottaa.

Vasureille taas ohjelma ei ollut hyväksyttävä.

2017: VaTa 1.6%, TaPu 5.0%, Persut 6.2% = 12.8%

2021: Persut (sis. VaTa ja TaPu) = 13.6%
Eli kannatuksen kasvu oli melkein huomaamaton + 0.8 %-yksikköä.
Persut eivät saaneet todellisuudessa mitään vaalivoittoa, vaan muut.
SDP:llä (22.1% => 24.3%), + 2,2 %
Kokoomuksella 21.6% => 24.2%), +2,6 % ml.  rkp:n äänet.

Kuvassa voi olla 1 henkilö ja teksti

Ja Raevaara valehtelee lisää, minkä sylki suusta tulee:

24 vastausta artikkeliin “Äänellä sai tyhjän käden”

 1. Ainoa mitä täässä avauksessa pitää paikkansa on se, että perussuomalaiset pelattiin ulos päätöksenteosta. Siis pelattiin. Ja rumasti.

  Perussuomalaiset hyväksyivät koalitioneuvotteluissa kompromissina saavutetun pormestariohjelman. Se, että heitä ei jatkoon hyväsytty, ei muuta sitä, etteikö heidän kädenjälkensä näkyisi pormestariohjelmassa.

  Toisekseen on aika erikoista, että sanotaan, ettei perussuomalaisiin voi luottaa. Entäpä sitten Vasemmistoliitto? Vasemmistoliitto olisi kyllä jatkoon päässyt, ellei olisi pitänyt niin tiukasti kiinni omasta apulaispormestarin paikastaan.

  Se sama Vasemmistoliitto, joka nyt päättyvällä pormestarikaudella joutui eroamaan/erotettiin Lylyn pormestarikoalitiosta äänestämällä talouden tasapainottamisohjelmaa vastaan. Ja tämä heti alkukaudesta.

  Joten pärstäkertoimilla pelataan, ei asiaperusteisesti. No eipä yllätä.

  1. Pitää osittain paikkansa, mutta koalitiossa ollessaan vasureihn pystyi hyvinkin luottamaan. Vasurit vastusivat näkyvästi tasapainottamisohjemia ja se oli kaikilla tiedossa, mutta olivat rivissä päätöksissä.
   Sen sijaan persuihin ei missään edellisen kauden äänestyksissä voinut luottaa. He vastustivat kaikkea vain ääniä saadakseen.
   Ja, tämä on se todellinen syy nytkin, vaikka kuinka hyväksyivät pormestariohjelman.
   Pärstäketoimetkin siksi, että samat äänitorvet johtavat persuja, joihin ei voi luottaa.
   Persuja äänestämällä sai ”maijjan” käteen ja tulee saamaan jatkossakin.

   1. He [Perussuomalaiset] vastustivat .. vain ääniä saadakseen.
    Jos tämä vastustus toi lisää ääniä, niin ilmeisesti tällä vastustuksella oli kansan tuki.

    Tätä kutsutaan demokratiaksi.

    *
    HK: ”Sen sijaan persuihin ei missään edellisen kauden äänestyksissä voinut luottaa. He vastustivat kaikkea vain ääniä saadakseen.#

       1. Eipäs hättäillä, kyllä kehitys kehittyy..
        .
        M.m kokoomus on omimassa Perussuomalasten linjauksia:
        *
        https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tyopaikka-ja-riittava-kielitaito-edellytys-oleskeluluvalle-kokoomus-esittaa-tiukennuksia-maahanmuuttoon/ac1d15fb-5936-4697-9feb-f704b0ecaef6

        Ehdotuksina kotouttamisen edistämiseksi kokoomus esittää esimerkiksi sen, että pysyvän oleskeluluvan edellytyksenä tulee olla työpaikka sekä riittävä kielitaito ja tuntemus suomalaisesta yhteiskunnasta.

        Kokoomuksen mukaan oikeus täysiin sosiaalitukiin tulee antaa vain työn tai pysyvän oleskeluluvan perusteella.

        [ Huom. tämä ]

        Lisäksi kokoomus haluaa eriyttää maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten sosiaaliturvan.

 2. Oikein hienon silmukan kehittelit. Vasemmistoliittoon pystyi luottamaan, kunnes he pettivät luottamuksen. Vastustivat, mutta olivat rivissä päätöksissä.

  Totuushan on se, että Vasemmistoliitto erosi/erotettiin keväällä 2018 eli vajaan vuoden kuluttua siitä kun Lauri Lylyn koalitio aloitti. Lyhyt oli aika olla rivissä.

 3. Kyllä tuo hysteerinen persupelko on kamala tauti eikä siihen ole parannuskeinoa.

  1. Taas yksi ihminen, jota HK on nimitellyt – nimittely on hänet tyyliään.

   Kun kokoomus muuttaa linjaansa, niin se ei kysy lupaa HK:ta

   V.r.t Tanskan sossut – todellinen takinkäännös

   1. Ei mitenkään liity persuihin Suomessa. Yksikään puolue ei ole todellisuudessa esittänyt yhteisyön kättä persuille, ei hallituskelpoisuuden osalta tai edes Tampereen koalitiossa.

 4. Eipäs hättäillä, kyllä kehitys kehittyy..
  .
  Mielestäni tilanne Suomessa alkaa olla samankaltainen kuin muissakin pohjoismaissa.

  Erityisesti tästä asiasta olen sama mieltä kokoomuksen kanssa:

  ”Lisäksi kokoomus haluaa eriyttää maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten sosiaaliturvan.”

  *
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tyopaikka-ja-riittava-kielitaito-edellytys-oleskeluluvalle-kokoomus-esittaa-tiukennuksia-maahanmuuttoon/ac1d15fb-5936-4697-9feb-f704b0ecaef6

  3.7.2021

  Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää tiukennuksia Suomen maahanmuutto- ja kotoutuspolitiikkaan. Eduskuntaryhmän mukaan kotouttamiseen tarvitaan enemmän velvoitteita, sillä Suomeen muuttavien onnistunut kotouttaminen on kokoomuksen mukaan sitä, että maahanmuuttajat kotoutetaan töihin eikä työttömäksi.
  .
  [ Linkkien takaa löytyviä tekstejä voi , muuten, myös lukea]

  Kansanedustaja Pia Kauma (kok) on johtanut kokoomuksen eduskuntaryhmän kotoutuslinjausten valmistelua. Valmistelun tueksi on järjestetty useita kuulemistilaisuuksia kevään aikana esimerkiksi maahanmuuttajataustaisille järjestöaktiiveille.

  1. Kauma kuuluu tähän Rydmanin ääriporukkaan. Kokoomuksesta siitä huolimatta ei ole miestä ja naista lähteä persujen kanssa marjaan. Sen jälkeen puolet liipaisisi hut helvettiin.

   1. Kansanedustaja Pia Kauma (kok) on johtanut kokoomuksen eduskuntaryhmän kotoutuslinjausten valmistelua. Valmistelun tueksi on järjestetty useita kuulemistilaisuuksia kevään aikana esimerkiksi maahanmuuttajataustaisille järjestöaktiiveille.

 5. Kokoomus on nyt mennyt selkeästi pakolaispolitiikassa Perusuomalaisten linjoille. Uskon, ettei kyse ole äänten kalastelusta vaan maailmantilanteessa tosiasioiden tunnustamista.

  1. Demu-uskovaisen marinia ja hallitusta sokeasti hypettävän putkinäköön ei mahdu se tosiasia, että muissa pohjoismaissa demarit ovat myöntäneet tosiasiat ja kiristävät maahanmuutto- ja oleskelulupaehtoja.
   Vain Marini äärivasurisakki sekä virheet ja vasurit eivät niitä tajua.

 6. Tyhjän saa pyytämätäkin, saati persuilta. Hyvää mallia muuallekin Tampereelta. Eihän tässä kukaan ole mollannut ketään, vaan vaalien tulos on ollut
  puheenaihe Kalevan ja Raevaaran kirjoitusten pohjalta.

 7. Vaalit olivat jo aikaa stten nyt mennään näillä eväillä jotenka turhaa on vaali tuloksesta enää kinata terv tepivaari

 8. Persuihin ei voi luottaa.

  Sou wat?

  Huijaritkin ovat sitä mieltä, ettei pollariin voi luottaa.

Kommentoi