Kiistä, mitä kiistät – pahasti haisee

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007922190.html

”Yli-Viikari eteni VTV:ssä ilman julkisia hakuja, palkka tuplaantui – Pöysti: ”Kiistän jyrkästi väitteet suosimisesta””

Ei ole aivan normaalia, että joku tuolla tavalla etenee sujuvasti koko ajan ylemmäksi ja paremmalle palkalle niin, että joka vakanssiin jätetään julkinen haku tekemättä ilman perusteita.

5 vastausta artikkeliin “Kiistä, mitä kiistät – pahasti haisee”

 1. Tuollaiset yliviikarit eivät nouse noin vain yhteen Suomen tärkeimmistä virkapaikoista eli VTV:n pääjohtajaksi, eli Pöystillä on ollut sormensa pelissä. Muutan selitystä on vaikea keksiä.

  Kun kohu Yli-Viikarin epäillystä väärinkäytöksistä alkoi mediassa, nainen pysyi piilossa, kun Pöysti taas astui reippaasti julkisuuteen ja yritti pelastaa mitä pelastettavissa oli.

  Kun sitten tämä Yli-Viikari joutui kansliatoimikunnan kuultavaksi, hän teki siitä draaman. Asteli tv-kameroiden seuraamina kansliatoimikunnan eteen ylväästi kuin Saaban kuningatar. Ilta-Sanomien tarkkasilmäinen toimittaja näki kirjan naisen kainalossa. se oli Plutarkhoksen mielen tyyneydestä. Yli-Viikari otti lasit päästään, sanoi lyhyesti sanottavansa, väläytti hymyn ja pani lasit takaisin päähänsä. Saaban kuningatar oli puhunut. Kaikesta huomasi, että esiintyminen oli edeltäkäsin tarkoin harkittu rooli.
  Mietin silloin että tuo naineni on vielä tyhmempi kuin olin luullut. Suututtaa röyhkeydellään niin kansanedustajat kuin kansalaisetkin. Tai sitten hänellä on omatunto solanahkaa, tai sekä että.

  Kaikki viittaa siihen, että Tuomas Pöystillä on pelisilmä pettänyt pahemman kerran.

 2. Yli-Viikari — Pöysti

  Miksi valtion talotta pitää käydä tarkastamassa ulkomailla? Jaa niin – reissaaminen on kivaa.

  Reissuilla kertyy myös Finnairin pistetä, joita Yli-Viikari voi käyttää omiin matkoihinsa.

  *
  Näin VTV:n sivustolla määritellään VTV:n tehtävät:

  https://www.vtv.fi/tarkastus-ja-valvonta/
  .
  VTV tarkastaa valtion taloudenhoidon laillisuutta ja tuloksellisuutta ja talousarvion noudattamista perustuslain 90 §:n mukaisesti. Se tarkastaa myös eduskunnan valtiontaloudesta ja taloudenhoidosta saaman tiedon luotettavuutta sekä finanssipolitiikan sääntöjen noudattamista.

  **************************************************************************************
  Jo vuonna 2017
  :
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201706242200219983
  .
  Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä – ylijohtajaksi ilman julkista hakua
  .
  Yli-Viikari rekrytoitiin alun perin Tuomas Pöystin avustajaksi. Pöystin mukaan ranskan kielen taito katsottiin haussa eduksi.

  Vaimonsa myötä itsekin ranskaa toisena kotikielenään puhuvan Pöystin mukaan ranskan kielen taidolle oli viran hoitoon liittyvät perustelut.

  – Kansainvälisen yhteistyön kannalta mahdollisuus yhteistyöhön niin EU:ssa kuin Ranskan ja ranskankielisten instituutioiden kanssa oli yksinkertaisesti eduksi ja hyödyksi.

 3. Kuinkahan ruma se yliviikari on ollenkaam ollut ennen niita @huippukauneushoitoja@…

 4. Sanoisin, että Yli-Viikari on kuin pukki kaalimaan valvojana

  Verottajalla on selväkanta lentopisteiden käytöstä yksityismatkoihin : Ne ovat verotettavaa tuloa.

  Jos Yli-Viikari olisi rehellinen, kuten olettaa sopii, niin hän ilmoittaisi yksityiseen matkustuksen käytetyt pisteet veroilmoituksessaan. [Ehkei tällaisia matkoja ei olekaan, hahhah..]
  *
  Rehellisille työntekijöille on olemassa yksinkertainen keino pitää firman ja omat rahat erillään : Kahdella kortilla voidaan tämä toteuttaa (k.s alla)

  ***************************************************************************************
  Aihetta , Yli-Viikari, sivuten -lentopisteet

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tytti-yli-viikarin-selitys-herattaa-ihmetysta-lentopisteet-eivat-voi-mitenkaan-sekoittua/c9a434ba-0cc7-4ca6-a8e0-9650685ac003

  Ylellä Arto Nybergin ohjelmassa Yli-Viikari selitti vaikenemistaan sillä, että lentoyhtiöiden bonuspisteet ovat henkilökohtaisia ja tulevat henkilökohtaiselle tilille.

  Monella on kaksi eri korttia

  Selitykset herättävät huomiota Twitterissä, ja moni on kertonut käyttävänsä kahta eri korttia. Esimerkiksi Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen (kok) on hämmentynyt. Hänellä itsellään on kaupungin kortti ja oma kortti erikseen.

  ”Ihmettelin todella! Myös Helsingin kaupungilla eri kortit, eivätkä pisteet voi mitenkään sekoittua”, Pakarinen tviittaa.

 5. https://areena.yle.fi/1-50695974

  Suorassa lähetyksessä haastateltavina Valtion tarkastusviraston virastaan pidätetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari, terapeutti Tommy Hellsten ja Kongojoella seikkaillut toimittaja Sami Sillanpää.

  Tytti Yli-Viikari : 23:50 eteenpäin

  **************************************************************************************
  Yli-Viikarin mielestä lentoyhtiön bonuspisteet kuuluvat hänelle, ei matkan maksajalle.

  Jos Yli-Viikari olisi rehellisesti toimiva henkilö. niin hän olisi ottanut oman kortin työnantajan nimiin (Valtion tarkastusvirasto) ja toisen kortin omiin nimiin.

  Vuonna 2016 matkoihin 55000 euroa (siis pelkästään lentolippuihin,vai?)

  Yliviikari teki vuonna 2016 kolmisenkymmentä matkaa (M.m. matkat: Bhutan , Yhdysvallat, Etelä-Afrikka/ Kapkaupunki )

  Lasketaanpa: Kolmekymmentä matkaa yhdessätoista kuukaudessa tekee matka per 11 päivää.

  Vaikuttaisi siltä, että Yli-Viikari on viettänyt puolet työajastaan ulkomailla. Eipä hänellä ole varman liiennyt aikaa eikä energiaa tehdä varsinaista työtään Suomessa.
  *

  Yli-Viikari : Tilanne on epäselvä (niinpä hänelle ..)

Kommentoi