Tositarinoita maailman onnellisimmasta maasta – Vantaa häätää ruoka-avun antajat

Leipäjonojen piti olla väliaikainen tuki, mutta yhä suurempi joukko tarvitsee ruoka-apua.
Suurin osa ruoka-avusta tulee yrityksiltä saatavasta hävikkiruoasta, vaikka sitä riittää yhä harvemmille.

Ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut nopeasti koronaepidemian edetessä.
Leipäjonoissa on eläkeläisiä, lapsiperheitä, yrittäjiä, opiskelijoita, lomautettuja ja irtisanottuja.

Ruoka-apu on kuulunut suomalaiseen yhteiskuntaan kolme vuosikymmentä. Köyhyyttä on tänä aikana tutkittu paljon, ja tutkijoilla on saman kaltainen näkemys siitä, miten huono-osaisuutta voitaisiin vähentää: päättäjien tulisi nostaa perusturvaetuuksien tasoa, koska niistä saatavat tulot eivät monella riitä elämiseen.

Niin pitäisi, mutta leipäjonoja ei kun riittää. Samaan aikaan valtio velkaantuu hurjaa tahtia, ja ilmastopolitiikan nimissä työttömiä tulee nopeasti lisää (ainakin nykyhallituksen meiningillä) mm. ajamalla turvetuotantoa nopealla aikataululla alas.

Mutta sähköähän saa pistorasiasta ja rahaa taikaseinästä eikä valtion tarvitse koskaan maksaa lainojaan pois, koska se ottaa tarvittaessa uutta lainaa. SIC!
——————————
Lähteet: Suomen Uutiset, Yle Uutiset 12.10.2020, Wikipedia.

8 vastausta artikkeliin “Tositarinoita maailman onnellisimmasta maasta – Vantaa häätää ruoka-avun antajat”

  1. Ei voi käsittää, mutta eipä noiden poliittisten pellejen puuhasteluja muutenkaan oikein ymmärrä.

 1. Tieto ruoka-avun alasajosta asiasta levisi laajalle Vantaan kaupunginvaltuutetun ja kansanedustajan (ps.) Mika Niikon somevideon kautta.

  Sen jälkeen Helsingin Sanomat kirjoitti jutun, jonka otsikosta saa käsityksen, että ruoka-apua tarjonneet yhdistykset olisivat jättäneet vuokrat tilittämättä. Tosiasiassa ruokavarastosta ei ole edes olemassa vuokrasopimusta, vaan kaupunki itse osoitti aikoinaan tilat hyväntekeväisyystyöhön ja jakoi avaimia toimijoille.

  Muutoinkin HS-jutussa esitetään väitteitä, joiden perusteella voisi epäillä yhdistysten tehneen jotakin ”hämärää”. Väärä on myös väite siitä, että ilmainen varastotila olisi ollut vain muutaman hyväntekeväisyysjärjestön etuoikeus. Sami Niikko tietää, että kaupunki on antanut useille muillekin ruoanjakelijoille tiloja osittain tai kokonaan ilmaiseksi.
  —————————————–
  E.O. on otanta Suomen Uutisten artikkelista.
  Yhä kummallisemmalta näyttää. koskapa Suomen laajalevikkisin päivälehtikin vaikuttaa olevan sitä mieltä, etä Vantaan köyhät nähköön nälkää, paino sanalla ”vaikuttaa”. Kuitenkin.

 2. Leipäjonojen ongelmat haittaavat kaupungin imagoa. Poistetaan leipäjonot poistamalla toiminta – sitten on helppo sanoa että katsokaas, meillä ei ole leipäjonoja.

 3. Noin juuri maa voi olla onnellinen siellä asuva kansa ei ja ei kukaan mene leipäjonoon jos ei ole pakko siellä olla
  Ja kun ruokaan ei ole rahaa mitäs teet terv tepivaari

 4. Kiistan ymmärtäisi, jos kyseessä olisi luksusvarasto arvokiinteistössä meren rannalla. Varasto on kuitenkin kaikkea muuta. Kyseessä on 200:n neliömetrin tila purku-uhan alla olevassa rakennuksessa Vantaan Korsossa.

  Oleellista on ymmärtää se, että varasto on palvellut monia järjestöjä mutta ennen kaikkien vantaalaisten etua. Sen kautta jaetaan vuosittain 
jopa 250 000 kiloa järjestöjen itsensä hankkimaa ruokaa. Osa ruuasta tulee kaupungilta, osa muilta toimijoita. Joskus työtä on tehty aamuyön pikkutunneille asti, mikä sekin nostettiin HS-jutussa esiin epäilyttävässä valossa.

  Kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä vaatimattomasta varastotilasta tuli yhtäkkiä päättäjille niin merkittävä asia, että se päätettiin kiireellä puhdistaa köyhien ihmisten auttajista. Sami Niikko pitää päätöstä poliittisena.

  – Rivien väleistä käy varsin selväksi, että demarit ja kokoomus ovat ärsyyntyneet, koska hyväntekeväisyystyössä on perussuomalaisia ja kristillisiä toimijoita.
  ———————————————–
  Otanta Suomen Uutisten artikkelista.
  Kupletin juoni näyttää varsin selvältä, niin Vantaan päättäjien kuin Helsingin Sanomien osalta. Pyyteetöntä työtä tekevät perusuomalaiset ja kristilliset toimijat halutaan alueelta pois, pois häiritsemästä Vantaan kokoomuksen ja demarien imagoa!

 5. Kohta on leipäjono Kemissäkin,, tehdas kaatuu siellä ryminällä, onneksi on tulossa Vappu niin voivat työläiset juhlia Vasemmiston ja Vihreiden ”hyvää politiikkaa” 😁👍

 6. Odottakaahan kun oikeistohallitus pääsee valtaan,
  niin leipäjonot katoavat.
  Saattaa käydä niin että leipää kielletään jakamasta?

  – Minulla ei sitten vieläkään kommentointi onnistu
  ja tämäkään versio ei tallenna vierailija tietojani vaikka ruksaan tallenna,
  joten ne pitää joka kerta kirjoittaa uudestaan.

Kommentoi