Sotahullu kommunisti Moskovasta, syö elääkseen ja tapattaa huvikseen.

Sen tietää kuinka siinä käy, jos ketun laittaa kanojensa vartiaksi tai pukin vastaavaksi kaalimaahan, mutta….

…..sitä ei kukaan osannut ennustaa mikä katastrofi siitä syntyy, kun Napoleon syndroomaa sairastavan kommunistin vastavoimaksi kansa valitsi yllytyshullun koomikon……

Tämä yllytyshullu koomikko kuvittelee voittavansa kääpiösarjalaisena raskaansarjan mestaruuden ja kukaan ei siinä tohinassa huomannut viedä häntä vaa`alla ennen ottelua.

Suomessa sodanaikaiset päättäjämme ymmärsivät, että rauha se on rauha vaikka huonompikin, kuin tulla tapetuksi sukupuuttoon.

On uskomatonta, että kaikensortin sotatieteilijät, ”venäjätuntijat”, dosentit ja desantit sanovat, että höyhensarjalainen tulee tyrmäämään raskas-sarjailaisen.

Ja kun usein sanotaan, että koolla ei ole väliä, niin tässä tapauksessa se ei pidä paikkaansa.

Minä olen yksinkertainen ihminen, mutta en minä sentään niin yksinkertainen ole, että uskoisin Ukrainan kykenevän kukistamaan saatanan Moskovasta, kun se on siellä jo vuosituhannen kortteerannut, sitä ovat kaikki vuorollaan yrittäneet, kunnes kusi on jäätynyt pöksyihin.,

Sodan pystyy kaikki aloittamaan, mutta rauhaan kykenevät harvat,….eli, kaikki sen vitun märäksi saa, mutta harva sen kuivaksi nussii (anteeksi vertaus )

28 vastausta artikkeliin “Sotahullu kommunisti Moskovasta, syö elääkseen ja tapattaa huvikseen.”

 1. Meinaatko että ”kääpiö” on yksin? No, siellä on jabeja tikkaamassa molemmilke poskille koko sarja kääpipöitä ja muutama raskassarjalainenkin odottamassa tyrmäyksen tekoa erän viime hetkiin.
  Ja se on niin raskas tyrmäys, ettei pönttöpää nouse enää koskaan ottelemaan.

  1. Heikki,- oletko sinäkin menettänyt suhteellisuudentajusi tässä hyvän ja pahan vyörytyksessä.
   Yksi Ukrainalainen vastaa kymmentä r…ää, mutta entäs sitten kun tulee se yhdestoista ?

    1. Kun minä tällainen sivistymätön ”kivenpyörittäjäkin” näen lopputuloksen, niin tottahan sinä Heikki kirjanoppineena pystyt seulomaan mikä on hyttysen ja karhun ero, vaikka ilma olisi sakeana itikoita.

   1. Arvi tässä meinailee, että järkevämpi väistää ja lähtee vaikka maanpakoon, koska Kremlin pappakaarti on niin mielisairasta, että sen tervehtymistä on turha odotella.

    1. Varmasti monilla kotimaisillakin papoilla lienee sisäiset haasteensa, kun elivät läpi lamavuodet sekä sisukkaina sisseinä nostivat itsensä mm. Suomen itsemurhatilastojen kärkeen 90-luvulla. Papat ympäri maailman kantanevat sisällään kaikkea muutakin kuin puhdasta hyvää, jopa kristillisen ihmiskäsityksen mukaan. Ja ihminen on kykenevä julmiin tekoihin, etenkin etäsodankäynnissä, kun koneet tekevät tappamisen. Eräs runollinen on kirjoittanut kuinka ihmiskunta on kuin ”sinnikkäästi levittäytyvä homesieni avaruuden puhtautta vasten”, ja että Kölin tähtisumusta ehkä voisi löytyä vastaus.

     1. Valtion poliittisilla pyssyillä nuo 90-luvun ”murhat” tehtiin, jollon pienyrittäjät ripustivat jokolla itsensä narun jatkokoksi. Puoli mijoonaa työtöntä jäi kellumaan pelastuslautoille, kun pankkilaivat upposivat ja kapteenit pelastivat itsensä.
      Vieläkin tuhannet kelluvat pelastuslautoilla, jota valtion pankkiirit hinaavat narun perässä.

      1. Valtion? Eikö Suomi ollutkaan tuolloin demokratia, vai keiden ideologiasta oli kyse? Lieneekö tuo sitä hyvää vanhaa aikaa, kun kaikki oli paremmin?

 2. Tapahtui Taru Sormusten Herrasta elokuvan monennessako jatko-hapatuksessa?

 3. Muurahaiset päättivät joukkovoimalla kellistää karhun ja kun olivat koko keollisena päässeet karhun selkään kiipeämään, niin karhu kerran vähän ravisteli turkkiaan niin muurahaiset putosivat kaikki päistikkaa maahan yhtä lukuunottamatta, jolloin maassa olevat tämän huomasivat, niin huusivat kuin yhdestä suusta tälle yhdelle, että tapa se tapa se……

  1. Tuo oli aika tummaa:
   ”Tuo oli tumma maammon marja/ syntymässä säikähtänyt,/ näki kauhut kaikkialla,/ haltiat pahat havaitsi,/ ei hyviä ensinkänä.”
   -Eino Leino

 4. Tove Janssonin tarinoissa Pikku Myy asui laaksossa valkeiden muumien kanssa. Olihan laaksossa muutama ihmisen kaltainenkin, kuten musisoiva Muikkunen. Eikai siinä sen poliittisempaa kulmaa jos pohtii, käveleekö sitä mieluummin muumien ja heidän rääkyvien jälkeläistensä sekaan automarkettiin heidän verbaalisen ja non-verbaalisen häirinnän kohteeksi, vai tilaako ruuat kotiin tai käy vaikka autokaistalla hakemassa puuronsa, jossa saa kohteliasta palvelua sekä koiralle ilmaisen keksin. Esimerkiksi. Miksi kipuilla perusasioiden äärellä, kun ei mitään ongelmaa. Voitte rauhassa pitää niiskuneitinne.

 5. Ukrainan sodan voisi rinnastaa 1930-luvun Espanjan sisällissotaan näppärällä varauksella ”muutettavat muuttaen ja soveltuvin osin”. Muutettavia ja soveltumattomia osia on kuitenkin niin paljon että sotien analogisuus katoaa. Yhteistä näille on kuitenkin se että suurvallat näissä testailevat aseitaan ja strategioitaan sotaa käyvän alikehittyneen kansan asettaessa lahtipenkkiin elävän voiman. Merkittävää on että maailman omatunto on hyökkäyksen kohteeksi joutuneiden laillisesti vallassa olleiden Ukrainan valtion ja Espanjan tasavallan puolella näiden taistellessa ylivoimaista autoritaaris-fasistista maahan tunkeutujaa vastaan.

 6. Ilmeisesti arvin historiassa ryssä valoitti talvi- ja jatkosodissa Suomenkin, koska eihän nelimiljoonainen kansa pärjää yli satamiljoonaiselle sakille arvin mukaan.
  Tosin Ukrainassa on 40 miljoonaa ihmistä ja armeija sen mukainen, mutta arvin maailmassa ryssä voittaa aina.
  Toisessa maailmansodassakaan se ei varmaan tarvinnut niitä tuhansia ja tuhansia lentokoneita, autoja , tankkeja ja muita aseita USA:lta pystyäkseen vastustamaan Saksaa…

  1. Juha,- luet alustustani taas kuin piru Raamattua.
   Missään en mainitse että r…ä olisi Suomen miehittänyt.
   Enkä myöskään väitä että r…ä voittaa aina.
   Yritän alustuksellani saada teidätkin avaamaan sinisilmänne geopoliittiselle totuudelle, eikä uskoa kaikkea mitä ”Raatikaisen tuutti” ulos tyntää.
   Ei se ole Putinin suosimista jos kertoo faktat, eikä elä toivoiden kuplassa.

 7. Kyllä varmaan jenkkejä sapetti sodan jälkeen se, että tulivat jeesanneeksi bolsuja siinä määrin, että nämä kykenivät orjuuttamaan Keski-Euroopan.

  Mutta maihinnousu olisi muuten vaikeutunut ja aatulaiset olisivat saattaneet saada atomipomminsa valmiiksi.

  Ilman jenkkien bolsutukea Aatu olisi saanut kyllä eeuun pystyyn ja eeuun raja olisi vähintäänkin Uralilla.
  Aatu varmaan arveli, etteivät jenkit alentuisi bolsuja auttamaan, mutta toisin kävi.

 8. Battle of Britain. taistelu Englannista, oli kesällä 1940 maailmansodan kulminaatiokohta – sotilaallisesti, mutta vielä enemmän poliittisesti. Saksa oli vallannut ja alistanut koko Euroopan mantereen. Ainoastaan Englanti yksin jatkoi vastarintaa – NL noudatti hyökkäämättömyyssopimustaan Saksan kanssa ja oli puolueeton, USA noudatti tiukasti kongressin isolaatiopolitiikkaa. Saksan ilma- ja merisota Britannian nujertamiseksi l. rauhantekoon taivuttamiseksi sai Englannin horjumaan sortumisen partaalle.Tässä tilanteessa USA lisäämistään lisäsi aineellista apuaan Englannille kuitenkin pysyen sodan ulkopuolella. Hitler laski että Englanti ei taivu koska luottaa NL:n potentiaaliseen tukeen Saksaa vastaan. Vuonna 1941 Hitler teki uransa kaksi suurinta rarkaisevaa virhettä tarkoituksella lannistaa itsepäinen Englanti epäsuorasti eliminoimalla sen avustajat. Saksa julisti sodan sekä Neuvostoliitolle että USA:lle. Tässä tilanteessa myös NL tuli USA:n mittavan Lend Lease avustustoiminnan piiriin joka alunperin oli luotu Englannin tulemiseksi. Churchill ja Roosevelti pitivät silloin Saksaa ja kansallissosialismia suurempana uhkana kuin Neuvostoliittoa ja bolsevismia vaikka myöhemmin hieman jälkiviisaasti saattoivat lausua muutakin. He olivat kyllä oikeassa.

 9. Täytyy muistaa, ettei Putlerilla ole Venäjän reservejä käytössä ellei hän julista sotaa ja liikekannellepanoa. Ne taas saattaisivat romahduttaa hänen valtansa sisältäpäin. Joukkoja haalitaan yrittämällä palkata köyhiä syrjäseutujen miehiä, pakottamalla varusmiehiä mukaan, palkkaamalla vankeja ja muiden maiden kansalaisia, viimeksi huhut kertoivat Pohjois-Korealaisista. Eikä noista saada edes kunnon armeijaa, sen taistelukyky ja -moraali on mitä sattuu. Joten turha edes rinnastaa Ukrainan sotaa Neuvostoliiton sotimiseen toisessa maailmansodassa. Putlerin vastustaja taas on omaansa puolustava suuri kansa joka saa koko ajan parempaa aseistusta.

  Osasitkos Arvi ennustaa Neruvostoliiton romahduksen?

   1. Venäjä on yhtä paljon Neuvostoliitto kuin Mussolinin Italia oli Rooman valtakunta. Neuvostolittoon kuului lukuisa määrä maita ja kansoja ja se oli suurvalta. Venäjän talous on Italian luokkaa ja armeijakin pysyy pystyssä vain koska Putin pelottelee ydinaseilla niin kuin Pohjois-Koreakin.

 10. Norpan kulmaa jatkaakseen, vaikka saisivat miljoona miestä rintamalle vailla motivaatiota, millä he siellä taistelisivat? Seipäillä?

 11. Lisään vielä, että Venäjän ja Neuvostoliiton voiton avaimia niin Napoleonia kuin Hitleriä vastaan on ollut perääntyminen yli valtavan maan joka on venyttänyt hyökkääjän huoltoyhteydet äärimmileen, ”kenraali talvi” ja venäläisten motivaatio puolustaa omaa isänmaata. Mitä näistä näet Venäjän vahvuuksiksi Ukrainan sodassa?

 12. Taistelumoraalia saattaa löytyä. Eettiseltä ei Putinin operaatio ole vaikuttanut missään vaiheessa.

 13. Taisteluun vanhan jääkaapin takia. Sillanpään marssilaulu pitäisi kääntää ukrainaksi: ”niin kauan teillä on turvattu lies kun on pystyssä ykskin mies”.

Kommentoi