Nato, pato vai kato ?

Niemeläisen / US pitkän oma-analyysin ja oikeassa olon oikeutus perustuu yksinoman tulkintaan siitä, että Nato olisi ollut jo aikaa sitten oikea Suomen turvallisuuspolitiikan päätavoite ja ikään kuin Venäjä olisi ollut vuosikymmenet jo suurin tiedostettu uhka Suomen ja maailman turvallisuudelle.
Ei tätä mikään puolue allekirjoittanut, edes kokoomuksen Stubb veljeillessään Lavrovin kanssa. Eikä nykyinen Orpokaan. Häkämies oli ainoa Venäjä- Venäjä- Venäjä ilmaisuillaan. Kanerva on ollut parhaiten hereillä. Vasta nyt, entinen kokoomuksen puheenjohtaja, presidentti Sauli Niinistö, pudotti verhot silmiltä julkisesti.
Ja tämän vuoden helmikuussa 2022 koko maailma on todennut Venäjän vaarallisuuden, eli kaikilla on ollut vale-esirippu välissään.

Suomen turvallisuuspolitiikkaa on kaikesta huolimatta, ilman Natoakin, kehitetty poikkeavasti muuhun Eurooppaan nähden erittäin vahvaksi monipuoluehallituksin niin vasemmisto, keskusta kuin oikeistovetoisin voimin. Entä olisiko kehitetty, jos olisimme olleet jo vuosikymmenet Naton jäsen ?
Jopa viher-vasemmistolainen ns. kansanrintamahallitus vei loppuun ja päätti Suomen kaikkien aikojen suurimman puolustusinvestoinnin, hävittäjähankinnat.
Eli todellisuudessa, jo vuosikymmenet monipuoluevetoinen politiikkamme on tunnistanut hiljaisuudessa uhat paremmin kuin kukaan muu Euroopassa, jossa taas äärioikeisto PS- meppeinemme on veljeillyt näkyvästi Venäjän kanssa.
Nopeasti ajatellen Nato näyttäisi olevan tässä maailmantilanteessa hyvä vaihtoehto heti ja nyt, vaikka se heti ja nyt on mahdotonta ? Sitä ei Niinistökään eikä korkeimmat poliitikkommekaan paljasta heidän omistaessa parhaan mahdollisen tiedon kokonaistilanteesta.

Entä tämä:

Hollannin Pää­ministeri Mark Rutte ei vastannut kysymykseen, tukisiko Hollanti Suomen Nato-jäsenyyttä: ”Ei helpota suomalaisten tilannetta, jos spekuloin”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008705825.html

Niemeläisen kirjoitus US:ssa, jota kommentoin yllä:

Suomut putoavat – väärässä olleiden nopeat käännökset | Uusi Suomi Puheenvuoro

10 vastausta artikkeliin “Nato, pato vai kato ?”

  1. Kun katsoo natomaiden puolustusta niin huomaa eron Suomen ja niiden taso eron
    Joka nato maissa on aika lailla huonolla tasolla ainoastaan Yhdysvallat on Ranskan kanssa hyvällä tasolla terv tepivaari

  2. Odotetaan mielenkiinnolla selontekoa ja siitä johtopäätöksiä. Oleellinen asia tulee olemaan turvatakuut. Niitä meille tarjoaa Ruotsi, Norja, Tanska, Britannia ja me itse. USA tarjoaa pelotteen edellisten kanssa. Muista Naton voimista meille ei ole mitään apua.
    Lisäänyvän turvattomuustakkun tarjoaa edelleen ja aina epävakaa itäinen naapuri Natoon liittymisen jälkeen.
    Asia ei ole mitenkään yksinkertainen päättäjille.

    1. Lisääntyneen turvattomuustakuun on ryssä jo tarjonnut ja se jatkuu yhä pahenevana, ettei sitä torpata vastatakuilla.
      Pää pensaaseen vauhdilla, jos uskoo, että ”liittoutumattomuus” takaisi yhtään mitään enää.

  3. Eihän se helppo tule oleen kuten sen on huomannut monet muutkin ja pitää muistaa tuo itänaapurimme tulee asuun omassa maassaan ei se minnekkään muuta terv tepivaari

  4. Kiirettä pitää mutta huolella tehdään tuleva ja vielä tässä ajassa jokainen päivä voi tuoda lisää haasteita. Halosen kausi oli vahvaa taantumaa, mutta onneksi meillä on nyt SDP Marinin käsissä ja hänet tunnetaan euroopanlaajuisesti myös USA kuten Niinistön. Vaikuttaa siltä että koko eduskunta on ymmärtänyt tilanteen vakavuuden ja vanhaan ei ole paluuta.

    1. Näin mahdollisimman pian eteenpäin:

      Meidän paras turvayhteisö olisi EU:n liittovaltio niin kuin USA. USA auttaisi välivaiheessa Nato-kumppaneineen.
      Näin välttyisimme USA:n häilyvältä presidentti-instituution tuesta.

      1. Liittovaltio, missä Suomi olisi koko ajan maksaja etelän vetelien elättämiseksi.
        Ei mitään järkeä.
        Kauppaliitto ja puolustusliitto olisi ok, mutta se ei etelän vetelille kelpaa.

        1. EU:n liittovaltio on ratkaisu kokonaisturvaamme niin kuin USA:n liitovaltio osavaltioilleen ja jopa maailmalle.
          Nyt kyllä suomalaisille kelpaa Espanjan lämpö ja halpa eläminen. Italian parmankinkut ja pizzat. Kreikkalainen salaatti ja Rohdos. Ja suomalainen veronkierto.

  5. Venäjän kanssa on veljeillyt aivan liian moni, aivan liian monesta puolueesta.

    Mutta siitä on oltava samaa mieltä, Kanerva on aina ollut julmetun hereillä ulkopolitiikasta. Suvereeni mestari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *