Muka soijaa

100% sen puhdas soijaproteiini on niin pahan makuista että siitä ei saa herkkua vaikka liottaisi sitä mihin. Silloin kun vielä harrastin urheilua niin laitoin sitä mustikkakeiton sekaan. Sitä paitsi 100%:sen puhdas soijaproteiini on valkoista jauhetta, eikä mitään ruskeaa kauppojen ”muka soijaa”

Proteiinilähteenä pidän jatkossakin lihaa, kalaa ja juustoa , korvikkeisiin en ala PISTE

9 vastausta artikkeliin “Muka soijaa”

  1. No entä maltodekstrin sitten, onko se yhtään parempaa? Minusta vastenmielisiä kaikki nuo jauheet. Tummasta soijarouheesta saa maustamalla erinomaisen herkullista, kun osaa sen maustamisen. Vegaani-eksäni veti tuota aamusta iltaan ja oli huomattavasti parempaa kuin jauheliha hänen laittamanaan.

  2. Isoveljeni kun joskus nuorena harrastivat bodaamista, niin sain maistella heidän hikisten painonnostovöiden lomassa erilaisia proteiinijuomia, jotka kaikki olivat vastenmielisiä, ja tuo maissitärkkelyshän tyyliin sakkautuu elimistöön.

    Mutta jos haluaa suht ok pirtelön, niin mantelimaitoon se protsku-mömmö ja pakasteesta suoraa jäisiä mustikoita, ja jotakin pinaattia vaikka, mitään muuta makeutusta ei kaipaa mielestäni…

  3. Vegaaninen personal trainer Adam Stansbury on kirjoittanut aiheesta, ja häntä voi somessakin seurailla, kuten itse aikanaan tein ja hänen kanssa juttelinkin aiheista.

    Mutta tässäpä kirjaa:

    Plant Powered: Transform Your Body And Our Planet, Adam Stansbury, 2020.

    ”My book is part-memoir, part manifesto, with lots of recipes, nutrition and training advice for a healthy, plant-based diet and how it can benefit not just our own individual health but the health of our planet, it’s essentially ‘philosophy for food and fitness’. Follow my journey through life as a professional model, several life-threatening digestive surgeries, onto bodybuilding shows, and into hallucinogenic plant medicines, that took me on an enlightening adventure to the Amazon jungle and led me to realise that it is possible to Transform Your Body and Our Planet with a plant-based diet.”

    (Kirjan esittelystä amazonissa)

  4. Ehrmanin rahkaa kannattaa vetää proteiinitankkaukseen muistaen, että ellei aktiivisesti treenaa tyyliin joka päivä, kuten ystäväni, joka tuota tekee ammatikseen, niin ei silloin myöskään tarvitse proteiinia samalla tavalla mitä aktiivista raskasta fyysistä työtä/ treeniä tekevät. Aivoja varten aamuisin pari kananmunaa/ valkuaista…

  5. En enää tarkalleen muista, mitä kaikkea eksäni käytti tumman soijarouheen herkullistamiseen, mutta olennaisessa roolissa oli väkevä tomaattipyree pikkupurkissa (huom. ei ketsuppi), jonka lisäksi ihan vähän sinappia, loraus täyteläistä kaurakermaa sekä muistaakseni ainakin perunamaustetta tms.

    Hän siis vedenkeittimellä kiehautti veden ensin, josta sitten kaatoi lautasella olevaan tummaan soijarouheeseen, jonka turvottua sitten maustoi edellä mainituin aineksin — ja todella herkullista.

    Mitä noihin urheilupirtelöihin ja jauheisiin ja juomiin tulee, niin sitähän muistaakseni joku lääkäri testasi, että ihmisen suussa aistinystyrät viestivät aivoille sillä lailla, ettei noita hiilarijuomia edes tarvitsisi, kun urheilun yhteydessä vaikka purskuttelee vaan jollain sokerivedellä, jonka sylkäisee sitten suustaan, niin aivot kuitenkin välittävät keholle viestin, että energiaa on saatu ja tällä lailla staminaa voi lisätä urheilusuoritukseen (tosin tuskinpa sokeriliemi sekään hampaille hyväksi).

  6. Se on hyvin, hyvin, HYVIN harva joka tarvitsee lisäproteiinia, vaikka kävisi salilla enemmänkin.

    Joskus voi tulla pieni suolan puute jos kovasti hikoilee. Siihen auttaa vissy.

    Muilta osin parempi vaan kun syö terveellisesti.

  7. Kyseinen maku-aistimus, mitä haetaan on nk. ”umaami”, jota elintarviketeollisuus lisää keinotekoisesti vaikkapa natriumglutamaatin muodossa, joka tekee pahvistakin ”herkullista” niin, että ihminen alkaa ahmia eikä lopeta vaikkapa sipsien syömistä.

    Umaamin makua ei käsittääkseni saa mustikkakeitosta, mutta tomaattipyreessä sitä lienee samoin kuin muissakin aineissa, joista voi lukea ja joita yhdistelemällä saa soijarouheen oikein erinomaisen herkulliseksi! 🙂

  8. Ihmisen suussa sekä nielussa on monenlaisia nystyröitä, jotka aistivat eri asioita, ja joilla aistimuksilla on omat tehtävänsä elossa säilymisen kannalta olleet ihmiselle…. ihmisen makuaisti myös iän myötä muuttuu/ heikkenee, ja esimerkiksi oma äitini lisää suolaa ruokaan niin paljon, etten itse tuota kykene syömään edes ja olen asiasta hänelle usein huomauttanut, kun ei itse enää kykene tuota maistamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *