Paras vanhus on kuollut vanhus.

Jotenkin minua kyrsii, kun politikot kauhistelevat yhteiskuntamme tulevaisuudennäkymiä ja kestävyysvajeen ongelmia syyllistämällä niitä, jotka ovat olleet sodanjälkeisinä vuosikymmeninä rakentamassa maastamme pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan.

Minusta nämä ikäryhmät, jotka nyt nimetään rasitteeksi ja yhdeksi tuottamattomaksi kulueräksi yhteiskunnan tulevissa vuosikvarttaaleissa, niin heidät tulisi nimetä kaikki kunniakansalaisiksemme ja puhuminen rahasta ja sen riittämättömyydestä heidän kohdallaan tulisi asettaa rangaistavaksi teoksi ja siitä tulisi asettaa edesvastuuseen näiden lausujat.

Selvähän se on että se maksaa, mutta asiat tulisi tässäkin asettaa ja priorisoida tärkeys järjestykseen ja nämä sodan jälkeisten vuosikymmenien  ikäryhmät tulee pitää irti juustohöylistä ja sen tulee olla kunnia asia, että rahan vähyys ei voi olla syy heidän huonoon hoivaan ja huomaan, etten sanoisi suoranaiseen heitteille jättöön, sillä mikään ei ole halveksitumpaa, kuin unohtaa sellaisten hyvinvointi, joiden voimat eivät enään riitä itsensä puolustamiseen valtakoneistoja vastaan.

Kyllä suomessa varallisuutta ja rahaa on, mutta jos vanhukset asetetaan jonojen kärkeen  silloin kun priorisoidaan, niin silloin voidaan kyllä unohtaa puheet hyvinvointi valtiosta, jossa kaveria ei jätetä.

Saattepa taas nähdä vaaltenteissä, että joka ukko ja akka maalailee pirua seinille meidän kasvavasta vanhuusväestöstämme.  Saatana jos voisin, niin ruudun läpi vetäisi näitä kauhistelijoita t..iin.

 

13 vastausta artikkeliin “Paras vanhus on kuollut vanhus.”

  1. Itsekkin olen vanhus ( 70v ) mutta oma likviditeettini on sillä tasolla, että saan kyllä palvelua silloin kun sen aika ja tarve on, mutta näin ei ole kaikilla ja heitä on suuri joukko ja silloin tulee yhteiskunnan taata heille heidän tarvitsemasa turvallisuus kaikissa muodoissaan.

      1. Noinkin on monella että saa julkisen puolen eläkettä toiset taas ei saa sellasta lainkaan

        Mutta miettiä sopii monasti silti vanhukset ovat jonkun vanhempia

        Ja siksi tuo kuoleman toive on aika lailla mauton haave jospa nuot vanhukset myisi koko omaisuutensa ja söisi ja joisi sitten kaiken

        Miettikääpä sitä kun kuitenkin monasti ollaan vaan sen perään toiveissa terv tepivaari

  2. Kiitos Arvi hyvästä blogista
    Juuri noin asiat on liian monella vanhuksella eikä asiaa voida kaunistella nyt kun tuli eläkkeisiin hyvä korotus

    Se mitattiin ulos inflaatiolla joka lähentelee 10 % hiukan alta

    Itseäni ei asia koske koska maksan yle veroissakin täyden ja verojakin menee ihan sievä summa terv tepivaari

  3. Nykyään pienituloiset eläkeläiset eivät saa tarpeeksi, eivät saa mitä ansaitsisivat saada.

    Tulevaisuuden eläkeläiset eivät saa sitäkään.

  4. Nuoruuden ja kauneuden ihannonti polkee nykyään alleen vanhuuden ja viisauden.

  5. Nykyiset ikäluokat saavat yhteiskunnalta verovaroilla palveluita, mitä ei aiemmilla nyt eläkkeellä olevilla ikäluokilla ollut.
    Tavallaan he siis ulosmittaavat tulevaa eläkettään jo nyt.
    Niinpä heidän eläkkeensä voi oikeudenmukaisesti olla pienempi.

    1. Tämä on kyllä totta kun muistelen omaa nuoruuttani. Aika karua oli kohtelu nykymenoon verrattuna, omalla ponnistuksella, velalla ja mahdollisella vanhempien tuella piti opiskella ja harrastaa.

  6. Kyllähän se nyt kuitenkin on fakta, että meillä on erittäin vakava tilanne väestörakenteen suhteen, mutta toisin kuin valtaosa puolueista uskoo, ratkaisu ei tule maahanmuutosta.

    Mikäli nyt kuitenkin haluttaisiin ratkaisun tulevan maahanmuutosta, niin maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi muokata aivan radikaalisti ja ihan ensimmäisenä oikeuksien saamiseksi pitäisi olla velvoitteita, joita ei esim. nykyhallitusen kotouttamislaista ole ollenkaan. Kunnat kyllä velvoitetaan hommaamaan kaupassakäyntiavustaja ruokaostoksilla. Näinkö maahanmuutosta ratkotaan työvoimapula alalla kuin alalla? Onko muutoin Arvin mainitsemilla vanhuksilla kaupassakäyntiavustajaa ruokaostoksille tarjolla?

    1. Tottahan suomen väestöpyramidi on vinoutunut kuten Mika mainitsit, mutta vanhukset kokevat varmasti sen ahdistavana, eivätkä enään uskalla lähteä neljän seinän sisältä uloskaan, kun suomen kestävyysvajeeseen he tuntevat olevansa syyllisiä, kun sitä jatkuvasti toitotetaan.

      1. Väestö pyramiidin vinoutumista voi eduskunta kysellä itseltään kun ihmisellä on n 1400 tulot kk ei paljon kiinnosta lapsien teko
        Lapsien puutteesta se on kiinni terv tepivaari

      2. Asia on meillekin sillä tavalla ajankohtainen, että sekä äitini, että appivanhemmat ovat ikäihmisiä, mutta meillä kyllä myös vastuu kannetaan samalla rakkaudella kun mitä he ovat kantaneet meistä.

    2. No ei ainakaan minulla ole en tosin ole sitä edes kysellytkään
      Itse toimin kaverille kauppa avustajana kun hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *