Vasemmisto haluaa, että ”köyhät” pysyvät köyhinä jatkossakin.

Suomessa ensivuonna noin 70% kansalaisista tulotaso nousee ja 27% se pysyy entisellä tasollaan, vain 3% tapahtuu lievää laskua taloudessaan.

On tämä nyt käsittämätöntä, että tässä valtiontalouden tuotannollis/taloudellisessa taantumassa vasemmisto korporatioineen laittaa kansantaloudelliset rattaat pysähdyksiin näiden 3% vuoksi, joista kuitenkin yhteiskunnan sosialitoimi huolehtii kuten on huolehtinut aikaisemminkin.

Minä en ole koskaan osallistunut minkäänsorttisiin mielenosoituksiin enkä protestimarsseille, mutta nyt sen voisin tehdä, jos marssittaisiin ja vaadittaisiin paljon voimakkaampaa  vyönkiristystä siitä, mitä hallitusohjelmassa nyt seisoo.

On se ollut säälittävää kuunnella eduskuntakeskustelua valtion ensivuoden budjetista, jossa oppositio teilaa kaikki hallituksen työ,-ja sosiaaliturvauudistukset näiden 3%  köyhyyteen ja kurjuuteen vedoten.

Pudokkaita on ollut ja tulee olemaan yhteiskunnassa aina, kuka mistäkin  syystä  johtuen,  olipa valtion talous sitten nousu tai laskusuhdanteessa.  Mutta jos päättäjät  lähtevät yhteiskuntaa kehittämään ja uudistamaan pienen maginaalin ehdoilla, niin sen jälkeen marginaaleista tuleekin yhä kasvava normaali, jossa kansalaisille maksetaan joutenolosta.

Nyt ei hallituksen tule hakeutua jarrupolkimelle, vaan painaa entistä voimakkaammin kaasupoljinta, muuten maali jää saavuttamatta ja voidaan sanoa hyvästit ns.hyvinvointi valtiolle.

Hallitus on istunut vallassa vasta puoli vuotta ja Marinin vasemmistohallituksen sotku on paljastunut ennakoituakin karseammaksi, niin nytkö sitä muka pitäisi jo nostaa kädet pystyyn, ehei, sitä iloa ei vasemmistolle suoda, että pääsisivät taas syömään kuormasta ja palkitsemaan  niitä jotka vapaalipulla matkustelevat.

Minä unohtaisin nyt porkkanat pukinkontista ja tarjoaisin risuja niille, jotka kokevat työnteon rasitteeksi omassa taloudessaan.

 

 

18 vastausta artikkeliin “Vasemmisto haluaa, että ”köyhät” pysyvät köyhinä jatkossakin.”

  1. Köyhyys lisääntyy oikeistohallituksen toimin ja Pirhan asiakasmasuihin 10% korotus.

    1. Nyt pitää yksityissektori ottaa osaksi terveydenhuoltoamma, sillä se on nyt nähtävissä kuinka on käynyt, kun ideologia edellä mennään ( vas )

    2. Maan hallitusko niitä Pirhan maksuja nostaa vai olisiko syynä vasemmistohallituksen sysipaska soteuudistus?

  2. Arvi olen jälleen kanssasi samoilla linjoilla ja tyytyväinen siihen, että hallitus on ajanut asioita eteenpäin SAK: n kitinöistä huolimatta.

    SAK: n tarkoitus oli pysäyttää hallituksen sosiaaliturva leikkaukset vaatimalla niitä samaan pöytään neuvoteltavaksi kuin vientivetoinen palkkamalli, mutta niin vaan on muutokset eduskunnassa hyväksytty yksi toisensa jälkeen.

    Näiltä osin korkeinta valtaa Suomessa käyttää eduskunta, kuten pitääkin.

      1. Osa kunnista on nytkin takuulla konkurssissa pitkässä juoksussa ja lakkaavat olemasta, mutta pahoin pelkään, että osa hyvinvointialueistakin on konkurssissa, joka saattaisi olla hyvinkin tervetullutta.

  3. Julkinen on täysin tukossa jo nyt ja tilanne vain pahenee.
    Jos kaikki yksityisellä omalla kustannuksellaan käyvät päättäisivätkin tulla julkiselle, homma tukehtuisi viikossa.

    1. Miten niin ? Bookasin luomitarkastuksen muutama päivä sitten. Aamulla kävin ja homma todettiin vaarattomaksi. Aikaa ei tärvääntynyt mihinkään. Palvelun hoiti yksityinen ostopalvelu julkisella hinnalla. Varaus julkisen kautta.
      Omaa saamattomuutta.

      1. Niin jos kaikki omalla kustannuksellaan yksityisellä käyvät siirtyisivät julkisen sektorin palveluihin niin se tekisi runsas 6000 lisäasiakasta päivässä 365 päivänä vuodessa.

      2. Ja edelleenkin käyttämäsi palvelu on sinulle asiakkaana julkista palvelua ja mikäli tarkoitat hinnalla asiakasmaksua niin totta kai se on sama kuin muissa julkisissa palveluissa. Mutta ostopalvelun todellinen hinta vs julkisen todellinen hinta on sitten aivan eri asia.

            1. Siitäkö, että palvelu on joko julkista tai yksityistä vaikka joku ajoin esittää jotain muuta?

              1. Todellisiin kustannusten vertailuun on hallituksen toimesta tulossa sellainen muutos, että julkisen sektorin on myös esitettävä todelliset kustannukset palveluiden tuottamisesta.

                Erittäin tervettä ja toivottavaa.

              2. Hk katsoo käyttävänsä julkista palvelua julkisen hinnalla, kun siitä julkinen silti maksaa siitä sen yksityisen hinnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *