Päätoimittaja Kari Kannala perustelee vahvasti, miksi hallitus munii yrittäessään murtaa vahvan itsenäisen hallintajärjestelmän perusteet: kollektiivisen, markkinaperusteisen ja julkisen.
Seurauksena yhteiskuntarauhan rikkoutuminen, kun sitä yhteistä tahtoa tarvittaisiin enemmän kuin koskaan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kari-kannala/hallitus-heittamassa-bensaa-liekkeihin/
Tässä lisää, miten Vesa Laitinen näkee asioiden lävitse ja kaksoisviestinnän lävitse: ”hallitus kehittää, sote kehittää, kiinteistöjalostus kehittää…” kehittää= leikkaa, lopettaa, huonontaa, purkaa.
Kolumni | Miksi päättäjä sanoo kehittäminen, kun tarkoittaa leikkaamista – joko olisi aika puhua asioista niiden oikeilla nimillä?
https://www.aamulehti.fi/kolumnit/art-2000009932949.html
H K
Keväällä, kun lumet alkavat sulaa, aletaan marjapensaiden kehittäminen eli leikkaaminen tulevaa satoa ja kasvun parhainta jatkuvuutta tavoitellen.
…juu, tuo oli hyvä, entä käännetään maata ja mieipidettä kuin takkia
Toinen ilmaisu: ”asia on hiukan haasteellinen”, suomeksi ”asia on hel…in vaikea” !
Olisi tosiaan hyvä jos puhuttaisiin asioista suoraan jaa kanistelematta. Mutta epäilenpä että ikävistä asioista puhuvat ihan kaikki hallitukset omalla tavallaan kierrellen. Sama vikaa on myös useimmilla meistä arjessamme.
Kukin hallitus tähtää johonkin mielestään tavoittelemisen arvoiseen pidemmällä juoksulla, ei hallitus voi tai ei sen ainakaan pitäisi elää yksin tässä päivässä ja korjailla ongelmia laastarilla.
Purnata pitää ja saa, hyviä neuvoja ja vaihtoehtoja antaa, ei yksin monotonisesti tyrmäten, näin niin blogien kirjoittajat kuin kaiken median. Kansa aina vaaleissa sitten viisaudessaan päättää oltiinko oikealla tiellä vai pitääkö päättäjät vaihtaa parempiin.
Päivän lakot työpaikoilla ovat alkusoittoa.
Ollaan menossa yleislakkoa kohti?
Demograattinen sopiminen ei mahdu hallituksen työkalupakkiin?
Sanakäänteet eivät asiaa muuta.
Niklo
”Näyteylistämisellä” ei luulisi olevan mitää tekemistä sopimisen kanssa.