Ennen 24.2.2022 suurista puolueista vain Kokoomus halusi Suomen NATOon – nyt Marinilla ja Purralla on muistinmenetys

On vallan erinomainen asia, että Suomi laittoi Eduskunnan valtavalla enemmistöllä NATO-hakemuksen sisään.

Jostakin syystä demarit (Marin) ei enää halua muistaa sitä, että olivat NATO-jäsenyyttä vastaan. Samalta näyttää persujen Purran osalta. Kepuleista (Saarikko) ei saanut selvää kantaa esille koukullakaan.

Vasta sitten kun kyselyt näyttivät Suomen kansan suuren enemmistön kääntyneen NATO-jäsenyyden taakse, niin myös Marin ja Purra käänsivät takkinsa. Takinkäännössä ei ole pahaa tässä asiassa, mutta tapahtumahistoriaa, ei saisi unohtaa.

Asiasta on hyvä artikkeli Kokoomuksen Verkkouutisissa:

https://www.verkkouutiset.fi/a/nakokulma-sanna-marinia-ja-riikka-purraa-vaivaa-nato-muistinmenetys

 

19 vastausta artikkeliin “Ennen 24.2.2022 suurista puolueista vain Kokoomus halusi Suomen NATOon – nyt Marinilla ja Purralla on muistinmenetys”

  1. ”Todellisuudessa Nato-aihe vaikutti olevan Marinille ja muille johtaville poliitikoille vaikea vielä Venäjän hyökkäyksen alettuakin. Verkkouutiset kertoi tässä jutussa puoluejohtajien Nato-kiemurtelusta Ylen A-studiossa maaliskuun 1. päivänä 2022. Venäjän suurhyökkäys oli siis alkanut viikkoa aiemmin ja suomalaisten enemmistö kääntynyt kannattamaan Naton jäsenyyttä. Kansan kanta vaikutti menneen heilahtamalla eräiden puoluejohtajien ohi.

    Sanna Marin kutsui A-studiossa vastauksessaan Natoa ”sotilasliitoksi”, viittasi mahdollisuuteen arvioida Nato-kantaa ja päätti kaartelunsa siihen, ettei ota kysymykseen kantaa. Keskustan Annika Saarikko piiloutui käsittämättömästi keskustan kolmen kuukauden päässä olevan puoluekokouksen taakse. PS:n Riikka Purra oli pitkälti samoilla linjoilla Marinin kanssa. Hän myös moitti keskustelun menevän yksinkertaisuuksiin ja jatkoi, ettei Nato olisi yksittäinen ratkaisu Suomen turvallisuuspoliittisiin ongelmiin.”

    1. Tilanteet vaihtelevat. Ainakin Marinilla releet vetävät nopeasti. Niinistökin vaikeni Natosta, kun ei ollut ilmoitettava.

      Kun Kreikan talous romahti euron takia yli 10 v. sitten, sanoi Soini: ”Mieluummin NATO kuin EU” (Suomen turvaksi)

    1. Totta. Kansan enemmistö heräsi vasta imperialistisen roistovaltion Venäjän suurhyökkäyksestä Ukrainaan.

      Kirjoitan kuitenkin siitä, että esimerkiksi SDP on nyt puhdistanut itsestään entistä NATO-vastaisuutta, joka on epärehellistä. Olisi ollut parempi myöntää, että olimme väärässä.

      —–

      ”Sosiaalisessa mediassa on kohistu SDP:n verkkosivuilta kadonneista muutaman vuoden takaisista aineistoista. Huomio on kiinnittynyt varsin Nato-vastaisiin puheenvuoroihin (video jutun lopussa), joita ei enää löydy.”

      —–

      ”Pääministeri Sanna Marin esiintyy nykyisin maailmalla erittäin Nato- ja länsimyönteisenä, kovan Venäjä-linjan poliitikkona. Harva muistaa, mitä hän linjasi Natosta vielä tammikuun 2022 lopussa – siis vain kuukausi ennen hyökkäystä Ukrainaan ja Venäjän sotavalmistelujen ja kovan retoriikan ollessa jo äärimmillään. Marin kertoi tuolloin uutistoimisto Reutersille pitävänsä erittäin epätodennäköisenä, että Suomi hakisi Natoon hänen kaudellaan. Jäsenyyttä ei Marinin mukaan oltu hakemassa eikä siitä edes keskusteltu.”

      1. Tuo Marinin show-politiikka on mielestäni mautonta, minun on vaikea katsoa uutisia, missä vakavan sodasta uutisoinnin yhteydessä on kuvia Marinista poseeraamassa selfie-kuviaan ottaen Ukrainan Zelenskyin kanssa esimerkiksi. Tai joku Biden kävelemässä jossakin Ukrainan kaduilla kallis puku päällä ja aurinkolasit päässä kuin mafiapomo. Se tuntuu sodan todellisuudesta vieraantuneelta teatterilta, jossa poliitikkoja eniten koskettaa oman uran luominen jopa sotaa ja toisten kuolemaa hyödyntäen. Opportunismi on mielestäni kuvastanut Marinin tyyliä kautta hänen nousukiipeämisen, mistä syystä en pidä hänestä poliitikkona.

        1. Kuinkas kuin minun suullani, opportunisti on Marin viimeisen päälle, osaa ottaa tilaisuudesta vaarin.

  2. Suomen viipyily oli hyväksi. Nyt voidaan syyttää putinisteja NATOn laajentumisesta

  3. Viisas ja vastuuntuntoinen ulkopolitiikka varsinkin pienen valtion tapauksessa toimii tilanteen mukaan. Muuttaa tarvittaessa painotuksiaan sen mukaan kun toimintaympäristö muuttuu. Suomessa oli viisasta ennen 24.2.2022 olla ulkopolitiikassa liittoutumaton ja mainitun päivämäärän jälkeen hakeutua Nato-liittoon.

  4. Tapahtui vuonna 2016:

    ”Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) sanoi viime viikolla, että Suomen puolustusvoimat todennäköisesti osallistuu ensi keväänä Viron ja Naton Kevätmyrsky-sotaharjoitukseen. Lausunto ohitettiin Suomessa vähällä julkisuudella, mutta myös tulkinnalla, että Niinistö linjasi Suomea yhden askeleen kohti jäsenyyttä lännen ja Yhdysvaltain sotilasliitossa.”

    https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/puolustusministeri-niinisto-suomi-osallistuu-naton-sotaharjoituksiin/

    Harvoin kukaan näin selkeästi puolustusministerinä uskalsi kantansa sanoa. Vain PS puolueen Jussi Niinistö näin sanoi.

  5. Visuri oli ja on venäjämielinen ja NATO-vastainen. Sen höpinöihin ei kannata kiinnittää mitään huomiota. Jussi Niinistö ei ollut ajamassa silloin Suomea NATOon, päinvastoin hän oli aiemmin NATO-vastainen ja vasta myöhemmin kypsyi ajatukseen, että taitaa sittenkin olla järkevää liittyä NATOn jäseneksi.

    1. Visuri on peestä. Mutta Niinistön Jussi tolokun miehiä.

      Nyt Manna Sarin valkopesee punaista pyykkiä. Halosen ja Tuomiojan mädättämä äsdeepee vastusti loppuun asti liittymistä Natoon. Tuomioja vieläkin sekoilee TV lähetyksissä ja puhuu vain jostain Suomen ja Ruotsin sotilaallisesta yhteistyöstä.

      1. Marko: ”Niinistön Jussi tolokun miehiä.”

        Olen samaa mieltä – vaikka ei kukaan viaton ole. Jussi valitettavasti on harhautunut tuulivoiman kannattajaksi. Maanpuolustusasioissa Jussi on oikea mies.

  6. Marin silloin vain totesi faktat: tuntui epätodennäköiseltä, että Suomi liittyisi NATO:on sillä hallituskaudella. Kansan enemmistö ei sitä kannattanut ja puolueistakin vain Kokoomus joka oli oppositiossa. Hallituksessa enemmistö koostui vasemmistosta ja vihreistä, siitähän kohu olisi noussut jos Marin olisi silloin sanonut, ettei NATO:on hakeminen ole ollenkaan poisssuljettua sillä hallituskaudella. Luultavasti hänet olisi lytätty tärähtäneenä.

      1. ”Se ei ole vahvaa edestä johtamista, vaan heikkoa ja reaktiivista johtamista, jossa varmistellaan ensin oma selkänoja ja suosio, Kauma kirjoittaa.”

      2. Tuohan on aivan soopaa, kuten jo edellä osoitin. Ei kansaa niin voi ”edestä johtaa” että alkaa puuhata jotain suurta muutosta kansan enemmistön tahdon vastaisesti ja eduskunnan kantaa vastaan.
        Tai voi jos on vaikka Putin, sellaista johtamista tuossa varmaan ihaillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *