T & K – pelkkää asiaa.

Harvoin olen S. Tynkkysen kanssa samaa mieltä, mutta tällä kertaa kyllä.

Keskisarja taasen jälleen kerran lataa silkkaa asiaa.

”Tiivistäen selkokielellä: En kaihoa paluuta viheliäisyyteen. En toivo opiskelijoiden sortamista nälkään, kylmään ja mielisairauteen. Ainoastaan totean, että tämä hallitus kaikessa karmeassa persaukisuudessaankin säilyttää opintojen rahoituksen historiallisen hienolla tolalla, Keskisarja totesi lopuksi.”

PS-kansanedustajat tylyttivät oppositiota: ”Hallitus kaikessa karmeassa persaukisuudessaankin säilyttää opintojen rahoituksen historiallisen hienolla tolalla”

15 vastausta artikkeliin “T & K – pelkkää asiaa.”

    1. Kyuu 👍

      Voi olla, että olen hieman vanhanaikainen, mutta itse kyllä koen, että T&K puheenvuoroissa on paljon asiaa.

      Opiskelijat eivät todellakaan ole niitä heikommassa asemassa olevia ja ennen kuin muuta väittää niin kannattaa tutustua mikä se opiskelijan sosiaalinen asema oikeasti on.

      Kyllä paljon kannetaan valmiiseen pöytään.

  1. Täällä poliittiset suhmurat ja ”vanhat äijät” arvioivat opinahjoon astuvien opiskelijoiden nykytilannetta nähtyjen somekuvien ja juttujen perusteella.
    Minäkin ryyppäsin Bacardicola- pullon tyhjäksi opiskelijakaverin kanssa Nyssen perällä ja mentiin kaupungille hengailemaan porukan kanssa. Sitten Ohranjyvään sapuskalle ”Mexicolainen pannu” ja kaljaa päälle, kun suuta poltteli. Oltiin kännissä kuin apinat. Rahat loppu. Kotiin vintille hiljaa. Aamulla kauhea kankkunen. Se jälkeen ei kaljaa vuosiin eikä paljoa muutakaan. Eikä rahaa.
    Nykyään asutaan vuokrakämpissä, kun muita ei ole, ei edes jaettavia kaksiota, joissa on oh ja 1 mh ja niistä keittiöön kahdesta ovesta ja yhteinen wc-ja kylppäri.

    1. ”Täällä poliittiset suhmurat ja ”vanhat äijät” arvioivat opinahjoon astuvien opiskelijoiden nykytilannetta nähtyjen somekuvien ja juttujen perusteella.”

      Minä juuri kommentissani kehotin tutustumaan mikä opiskelijan asema oikeasti on.

      Kaikki saatavilla olevat tuet ovat julkista tietoa, ei niitä tarvitse arvailla.

      Mitä tulee kommenttisi lopun asuntokuvaukseen niin viitata nähtävästi soluasuntoihin?

      Kyllä niitä edelleen on, mutta kun tuet mahdollistavat oman asunnon niin miksi ei?

      Soluaduntojanon myös jonkinverran tuon seurauksena muunneltu yksiöiksi.

      1. En viittaa mihinkään soluasuntoihin, vaan aivan ex- normaaliin kaksioon, jossa on pieni sisäänkäynti eteinen, siitä kph-wc ja käynti oh tai mh. Keittiö oli molempien huoneiden välissä. Tytär asui sellaisessa Käpylässä likkakaverinsa kanssa opiskellessaan yliopistolla.
        Nämä ex-perheasunnot ovat kadonneet tuotannosta.
        Vanhemmat eivät juuri osallistueet kuluihin. Olivat töissä ja opintovelalla.

        1. Okei, eli ns.kimppakämppä asumista, joka sekin oli hyvin tavallista opiskelijoiden keskuudessa ja usein ostettiin tonnikalat ja makaroonitkin kimpassa.

          Opittiin elämään oikean ihmisen kanssa, lemaan sosiaalisia sen sijaan, että istutaan verovaroilla kustannetussa omassa yksiössä tuijottamassa ruutua.

  2. Onkohan minkään ihmisryhmän tuet valtion taholta omana elinaikanani kehittyneet niin paljon kuin on opiskelijoiden. En usko.
    En minä heitä kadehdi mutta kohtuus ja tasapuolisuus kunniaan kaikessa

    1. Matti, juuri näin ja kyllä minusta opiskelijoiden kohdalla kohtuus on jo ylitetty, mutta vielä pitäisi kai lisää saada.

      Opiskelijan elintaso pitäisi kai olla sama kuin työssäkäyvän, hitto joidenkin työssäkäyvien kohdalla se taitaa jo olla korkeampi.

      1. Vasemmiston köyhät kyykkyyn jargoni uppoaa joihinkin opiskelija nuoriin kuin lämmitetty naskali voihin.

    2. Onkohan näustä palturipuheiden poliriikan propagandan höysteeksi tehty vertailevaa tutkimusta siitä, miten työ, laina, omaraha, asuminen ja elintaso ovat muuttuneet. Ml. loppututkinnot aloittain ja työllistyminen.

  3. Mennyttä aikaa muistelen kun köyhillä perheillä oli lapsia muttei varaa lähettää heitä kouluun. Itse lähdin hakemaan vain työtä mitä tahansa 15 v täytettyäni. Monta ovea sain avata ennen kuin pääsin erääseen varastoon juoksupojaksi. Onneksi siellä oli elämäni paras työnjohtaja joka avusti ammattiin ja ammatissa työn ohessa iltaopiskeluna porras portaalta ylempään tasoon. Se tie ei ollut tasa-arvoista niihin verraten joiden vanhemmat rahoittivat jälkikasvuaan.
    – Nyt olen eläkkeellä ja yli 79 vuotias jonka Pirha sivuutti niinkuin minua ei olisi olemassa…

    1. Niilo, tuo on se tapa miten ennen elettiin ja edettiin, mutta ei myöskään kukaan ollut antamassa kaikkea valmiina nokan eteen, nyt kakarat kasvatetaan siihen.

  4. Itse haluaisin näin keski-ikäisenäkin vielä mennä opiskelemaan jotain, tosin kurssiluontoisesti.

  5. Teen aivan jatkuvasti monenlaista puuhaa opiskelijoiden parissa. Kyllä heillä haastavaa on, ei siitä kahta sanaa – mutta yhteiskunnan isossa kuvassa he eivät ole pahimmassa, tai edes kymmenenneksi pahimmassa jamassa.

    Suurimmat ongelmat heillä eivät ratkea tippaakaan sillä että kaadetaan lisää rahaa sokeasti sisään. Ongelmat ovat semmoisissa rakenteissa joita ei korjata rahalla vaan järjellä. Ja myös asettamalla heille sopivan suhtaisia haasteita, ei vain valmiiksi pureskeltuja vastauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *