Urheilugaala.

Vuosittainen urheilugaala järjestettiin eilen ja vuoden urheilijaksi valittiin koripalloilija Lauri Markkanen.

Erittäin hyvä valinta eikä ainoastaan siksi, että kyseessä on oman lajinsa aivan maailman parhaisiin kuuluva pelaaja vaan myös siksi, että kyseessä on urheilija joukkuelajista.

Vuoden joukkueena palkittiin tenniksen Davis Cup-joukkue, kerta kaikkiaan loistavaa. Ei jääkiekko, eikä jalkapallo vaan tennisjoukkue.

Hall of Fame, josta on tullut osa urheilujuhlaa ja historiaa myös Suomessa sai neljä uutta jäsentä, joista on pakko erikseen mainita Riitta Salin
EM Roma 1974 maailmanennätys 50.14 s.

Ja lopuksi ehdottomasti se kaikkein tärkein;

PORI nousi valokeilaan Urheilugaalassa Helsingissä torstai-iltana. Pori nimittäin valittiin Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi vuoden 2023 osalta.

”Ihan huikea tilanne – ja näin porilaisittain voisi sanoa, että ei paskempi”, lavalle palkintoa noutamaan kutsuttu Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna lohkaisi Yle Areenan suorassa lähetyksessä.”

”PORIA kiitettiin palkintoperusteluissa muun muassa ”nuorille kohdennetusta höntsätoiminnasta, Porista lähtöisin olevasta maksuttomasta nuorisopassista, kirjastokortilla lainattavista maastopyöristä ja suosituista ’Maksa mitä haluat’ -päivistä”.

”Porissa kaikilla on oikeus liikkua”, lähetyksessä kerrottiin Kirjurinluodon, Yyterin ja Porin metsän alueen liikunnallista merkitystä alleviivaten.

Tämänkertaisessa kilpailussa haettiin nimenomaan kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia ”laaja-alaisesti edistänyttä” kuntaa.”

https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000010114374.html

4 vastausta artikkeliin “Urheilugaala.”

  1. Minulta jäi ja on jäänyt jo useana vuonna näiden kekkereiden seuraaminen, mutta jos nyt mielipiteeni sanon, niin joukkue ja yksilöurheilijat tulisi palkita omissa kategorioissaan suomen pahaina, ei samaan nippuun niputtamalla.
    Yksilö menestyy yksilönä, joukkueurheilija saavuttaa menestystä joukkueessa tai olla menestymättä, olipa hän minkälainen ”Elmo” hyvänsä.

    1. Arvi, ymmärrän näkökulmasta, mutta toisaalta joukkuelajeissa on myös aivan poikkeuksellisen hyviä yksilöitä.

      Toisaalta kun puhutaan huippu-urheilusta niin jokaisen menestyvän yksilön takana on ” joukkue”, valmentajat, huoltajat, fysioterapeutit jne.jne.

  2. Kun urheilija voittaa se on hänelle kohokohta. Kun urheilija palkitaan toistamiseen pystillä tilaisuudessa menneestä se on kakkoskohokohta ja telkkaria tuijottavalle yksi palkitsemisseremonia. Paras palkinto oli sille joka sai kansan liikkumaan PORI.

    1. Niilo, olen samaa mieltä, paras ja tärkein pysti tuli tänne Poriin.

      Pori on kaupunki joka herättää tunteita puolesta ja usein ennen kaikkea vastaan, mutta on täällä asioita, kuten esim. liikuntamahdollisuudet, jotka hoidetaan ja järjestetään hyvin, paljon myös niin, että se ei ole lompakosta kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *