Kapitalismi johtaa tuhoon

Rahalla valtaan ja se nähtiin pienimuotoisesti Suomessakin.
Kapitalismi ajaa yhä vain ahneemmaksi
ja se johtaa lisävalloituksiin ja sotiin
sekä edelleen kapitalistien väliseen kamppailuun jolla ei ole rajoja.
Naapuri haluaa vallata viljaa tuottavaa hedelmällistä maata
ja naapurilla on jo öljyä ja kaasua,
mutta lisä-ahneus on johtanut sotaan josta voidaan päätellä mikä on
kapitalismin tuho?
HS aiheesta:
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010225364.html

29 vastausta artikkeliin “Kapitalismi johtaa tuhoon”

  1. Missä puhdasoppista kapitalismia on? Suomi on monipuoluemaa, Ruotsi, Tanska jne.
    Millainen on rajaton kasvu taantumineen, lama-aikoineen, kasvukausineen?

    Ovatko ihmiset tyhmiä? Kommunistimaiden ympärille pitää rakentaa muureja ja aitoja, jottei väki karkaa maasta pois, kapitalismimaiden ympärille pitää rakentaa muureja ja aitoja, ettei maahan tunge liikaa väkeä.

    Demokratia ei ole paras hallintomuoto, mutta se on paras minkä tiedän.

    1. Meinaan ei kommunismikaan ollut/ ole mitään vasemmistolaisuutta, mitä siksi nimitellään. Päinvastoin, se oli kapitalismia pahimmillaan eli valtionkapitalismia, joka omisti vielä ihmisetkin.
      Vasemmistolaisuus on enemmänkin ihmisten välistä moniarvoista tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Keskustalaisuuskin on lähellä sitä.

      1. Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kuten reiluus ovat kauniita sanoja.
        Jos ihmisten yhteiskunta rupeaa niitä ylenmäärin lakien ja byrokratian avulla toteuttamaan ei kaikki mitä siitä seurauksena ole välttämättä onnellinen, maailman paras valtio.

        Lassen tavoin pidän pohjoismaisen kaltaista demokratiaa parhaana mihin ihmisyhteisö pystyy.

  2. Liitän tänne jonoon aikaisemmat kommenttini kapitalismista:

    Kyllähän tutkijanaiset ovat oikeilla jäljillä mitä kapitalismiin tulee.
    Sehän on perusahneen ihmisen luoma, jota taas perusvihreän luonto ei mitenkään kestä.
    Mutta taitaa se housun lahkeessa roikkuva kapine
    olla kapitalismiakin suurempi luonnon tuhoaja uskon seuralaisineen.
    Mutta, mites nuo sitten enää kytketään johonkin vasemmistoon tai oikeistoon, jotka määrittelyinä ovat älyvapaita. Paitsi että ns. vasemmistoon on iät ja ajat pesiytyneet älyn taiteen ja filosofisen ajattelun jättiläiset. Oikeistoon rahan ahneuden jättiläiset.

    1. Kiina on valtionkapitalismin paras esimerkki, mikä kontrolloi ja omistaa ihmisetkin. ”Vapaus” on vain rahan vapautta tehdä rahaa ihmsillä ja luonnolla. Siinä yhdistyy oikeistolaisuuden ylin päämäärä.

  3. Kapitalismissa on parantamisen varaa, mutta kaikki mahdollisuus asialliseen, perusteltuun keskusteluun siitä hukkuu tällaisten, kiltisti sanoen hullujen juttujen alle.

    Eipä siinä, saa Suomessa olla kommunisti jos haluaa.

  4. Kommunismi/Sosialismi on mm. vasemmistolainen totalitaristinen hallintotomuoto. Se ettei kommunismi olisi vasemmistolaisuutta on orwellilaista höpökieltä.

    Olivatko herrat Sokrates ja Platon vasemmistolaisia vai oikeistolaisia? Sokrates oli kaiketi Ateenan keskiluokkaan kuuluva ateenalaisia härnäilevä resukemeli, Platon taas varsin varakas yläluokkkaan kuuluva julkihomo; molemmat hyväksyivät orjuuden.

    ”Älylliset utopiankannattajat pitivät marxilaisista ajatuksista suuresti. Punaisten khmerien kauhujen keskeisiin suunnittelijoihin kuulunut Khieu Samphan valmistui tohtoriksi Sorbonnesta ennen ryhtymistään Kambodzan nimelliseksi johtajaksi 1970-luvun puolivälissä. Hän esitti vuonna 1959 kirjoitetussa väitöskirjassaan, että Kambodzan kaupungissa tehty muiden kuin maanviljelijöiden työ oli tuottamatonta: pankkiirit, byrokraatit ja liikemiehet eivät hänen mukaansa parantaneet yhteiskuntaa millään tavalla. He vain loisivat yhteiskunnassa, jonka todellinen arvo tuotettiin maanviljelyksellä, pienyrityksillä ja käsitöillä. Samphanille tohtorin arvonimen myöntäneet ranskalaiset intellektuellit suhtautuivat myötämielisesti hänen ajatuksiinsa . Samphanille tarjoutui Kamdodzassa tilaisuus panna ajatuksensa käytäntöön.
    Seuraus: Neljäsosa Kambodzan kansasta ajettiin pakkotyöllä hengiltä tappotantereilla.”
    Lainaus on Jordan B. Petersonin kirjasta ”12 Elämänohjetta (2018) sivut 367-368.

    1. Et ymmärtänyt eroa kommunismin= kansankapitatalismin, joka omistaa kaiken, ihmisetkin tai vasemistolaisen ajattelun välillä= sosiaalinen laaja-alainen oikeudenmukaisuus arvoineen, raha vain riittävänä perusturvana.
      Älänpakenecarkwa antiikin filisofeihin nuun kuin on tapanasi lähes asiassa kuin asiassa.

      1. ”vasemistolaisen ajattelun välillä= sosiaalinen laaja-alainen oikeudenmukaisuus arvoineen”
        Puhdasta paskaa.
        Ei ole vielä missään näkynyt vasemmistolaista ajattelua, missä ensisijainen kateuden ja ahneuden periaate ei olisi loistanut ylimmäisenä.

  5. Kannatan tasa-arvoa joka ei ole valtiokapitalismia. Nyt meillä ollaan menossa oikeistokapitalismiin johtaako se olikarkkivaltaan?

  6. Kaikenlaisia mielipiteitä, mutta sehän on sallittua ja peräti toivottua. Silloin kun minä olin nuoori, tai ainakin paljon nuorempi, politiikka ajateltiin ihan toisin. Ei ollut päällimmäisinä puolueet, vaan ensin mainittiin oikeisto, tai vasemmisto. Aina vaalienkin jälkeen tärkeintä oli se, kumpi voitti. Jos oli yhdenkin äänen ero, ensin mainittiin se voittaja, oliko kommunistit, vai oikeisto. En edes muista paljonko oli puolueita, ainakin nämä nykyiset pikkupuolleet puuttuivat.

  7. ”Et ymmärtänyt eroa kommunismin= kansankapitatalismin, joka omistaa kaiken, ihmisetkin tai vasemistolaisen ajattelun välillä= sosiaalinen laaja-alainen oikeudenmukaisuus arvoineen, raha vain riittävänä perusturvana.
    Älänpakenecarkwa antiikin filisofeihin nuun kuin on tapanasi lähes asiassa kuin asiassa.”

    Käskyverbien hulvaton käyttö kertoo kaiken oleellisen – myötäile Minua, tai pidä suusi kiinni!😁

    1. Demokratian paras muoto on parlamentaarinen päätöksenteko riittävän suurella määräenemmostöllä tärkeissä asioissa. Siis 2/3 tai 3/4 osalla Eduskunnasta.
      Koko oikeisto-vasemmisto
      -nimitykset voidaan heittää romukoppaan.

  8. Jos oikeisto-vasemmistotermit heitetään yli laidan, silloin perussuomalaiset Suomessa ja ruotsidemokraatit Ruotsissa eivät ole oikeistopuolueita eikä missään mielessä äärioikeistopuolueita kuten meille on valehdeltu vaan pelkkiä demokraattisesti valittuja ja demokraattisesti toimivia puolueita, vai miten?

  9. Ranskalainen Jacques Derrida (1930-2004) tunnetaan marxilaisena filosofina, joka ”puhui kielillä”.

    Kun Solzenitsynin teos ”Vankileirien saaristot” julkaistiin lännessä vuonna 1973, kommunismia ei voinut puolustella kukaan – ei edes kommunistit itse.

    ”Tämä ei suinkaan tarkoittanut, että marxilaiset olisivat hylänneet marxilaiset ajatukset, ranskalainen älymystö varsinkaan. Kiinnostus niihin vain muutti muotoaan.
    Hienostunut Jacques Derrida alkoi puhua rahan sijaan vallasta, mutta jatkoi muilta osin entiseen malliin. Kielellinen silmänkääntötemppu mahdollisti sen, että läntisen maailman älymystön huipulla edelleen vaikuttaneet, tekojaan tuskin katuvat marxilaiset kykenivät säilyttämään maailmankatsomuksensa. Yhteiskunta ei enää ollutkaan paikka, jossa rikkaat sortivat köyhiä. Se oli paikka jossa vallanpitäjät sortivat kaikkia.”
    Lainaus Jordan B. Petersonin kirjasta ” 12 Elämänohjetta” (2018) sivu 371.

  10. Ranskalainen filosofi Paul Michel Foucault (1926-1984) ei ollut tuntematon Derridalle eikä monelle muullekaan älykölle.

    Foucault kannatti aikuisten ja lasten välistä suostumuksellista seksiä ja pedofiliaa ja piti niitä molempien vapautumisena. Hänen mukaansa nuoretkin lapset voivat antaa suostumuksen. Vuonna 1977 Foucault, Jean-Paul Sartre, Jacques Derrida ja eräät muut intellektuellit allekirjoittivat vetoomuksen parlamentille kaikkien lasten ja aikuisten välisten suostumuksellisten seksisuhteiden laillistamiseksi. Le Monde -lehteen hän kirjoitti kolmen seksistä lasten kanssa tuomitun puolustuskirjeen. Hänen teoksensa Seksuaalisuuden historia toisessa ja kolmannessa osassa pederastia ja ”mahdollisuus rakastaa poikia” olivat ”perustavassa roolissa”. – Wikipedia.

    Hiljaiseksi vetää, ainakin minua.

  11. ”Suomessa Foucault on vaikuttanut erityisesti sosiologien, politiikan tutkijoiden, filosofien, taiteentutkijoiden ja naistutkijoiden ajatteluun. Foucault’sta ovat kirjoittaneet erityisesti sosiologit Ilpo Helén ja Turo-Kimmo Lehtonen, politiikantutkijat Mika Ojakangas ja Markku Koivusalo, feministisen filosofian ja naistutkimuksen edustajat Johanna Oksala ja Tuija Pulkkinen, käytännöllisen filosofian tutkija Sanna Tirkkonen sekä taidefilosofi Anita Seppä.”- Wikipedia.

    Että semmoista ”älyn ja kulttuurin loisketta”.

    1. Onko sak:n johto lopultakin oivaltanut, ettei voi tehdä päätöksiä pelkästään vasurien ja punademujen johtaman ay-lauman tahdon mukaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *