Tietomurto

Niin koska saadaan sähköinen tietojen säilytys niin ettei
sattuisi tietomurtoja?
Toisaalta miksi kaikki mahdollinen pitää kerätä ja säilyttää
sähköisessä muodossa?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9d7ed222-f1c0-4d01-adf5-ab4b240b9487
No ketä nyt tuomitaan?
Jos ja kun säilytetään henkilöön liittyvää tietoa,
niin miksi sitä ei koodata parilla eri salauksella
ja henkilöön menevät tiedot erilliseen tietopankkiin?

9 vastausta artikkeliin “Tietomurto”

  1. Niilo, vastaus kysymykseesi on sama kuin siihen että koska keksitään lukko johon ei mikään tiirikka tepsi.

    Toki tässä kohtaa puhutaan kaupungista jossa palkanmaksu on ollut retuperällä vuosia, työolosuhteet karmivia ja kaikki pätevimmät ihmiset ovat juosseet pakoon jo aikapäiviä sitten. Typerä inhimillinen virhe, joka oli oire huonosta hallinnosta.

  2. Minun kännykkäni sekosi muutama päivä sitten ihan täydellisesti. EI Toiminut millään selaimella, pyysi vain ”tunnussanaa” ja salasanoja. Enhän minä niitä muistanut siihen hätään, enkä ehtimyt mistään kaivamaan, ajattelin, että olkoon iltapäivään.

    Piti sitä sitten ihmetellä, mutta se toimi,niinkuin ei olisi ikinä kiukutellut. En sille mitään silloin tehnyt ja sen jälkeen on toiminut ihan moitteetta. En tiedä mistä johtui, ja olivatko venäläiset, tai jotkut muut olleet asialla.

  3. Sähköinen tallennus voisi olla turvallinen silloin, jos se laitteisto ei ole missään yhteydessä julkisiin verkkoihin.
    Valitettavasti se lienee utopiaa, koska eri paikoissa oleville laitteille ei rakenneta täysin omia verkkoja.

  4. Juhalla on hyvä pointti, joskin sekään ei päde. Aina joku on kiinni jossain. Iranin ydinlabroissa oli ohjauslaitteita joissa ei ollut mitään pääsyä maailmalle. Silti Israel sai toimitettua sinne viruksen.

    Ja tässä ongelma on että jos järjestelmässä käsitellään tuhansien ihmisten toimesta kymmenien tuhansien ihmisten tietoja niin pakko ne on olla kiinni ainakin toisissaan. Siinä kohtaa on yksi hailee onko pääsyä nettiin vai ei, kun tuollainen määrä heikkoja lenkkejä.

    Fiksu ylläpito ja valvonta/vartiointi. Sillä taataan niin tietokoneiden kuin perinteisten kiinteistöjenkin turva.

  5. Traficomin tietovuoto: Josta henkilötiedot ja osoite + henkilötunnus vääriin käsiin?
    – Näinkö meillä asioita hoidetaan?
    – Miten yksittäinen maallikkohenkilö voi tietää koska hänen tietonsa on väärissä käsissä ja miten niitä tietoja varkaat käyttävät ja kuka on vastuussa ja korvaa ?

  6. Joskus ihmetellyt että heitä jotka ovat vastuussa jonkun sovelluksen tietosuojasta ei juuri moitita saa tai rangaista, oli vain esimerkiksi joku päivitys unohtunut tekemättä.
    Työurani tietotekniikan parissa aikanani tehtyäni sain kyllä kokea risut ja ruusut.

  7. Kuten Ylen Uutispodcastissa fiksu tietoturvaa osaava nainen muistutti: jos on 100 hoidettavaa asiaa tietoturvassa ja hoidat niistä 99 erinomaisesti, tulos on 0.

    Pääosa organisaatioiden johdoista suhtautuu vihamielisesti tietoturvan hyvään hoitoon. Vaativat sitä toki suuna päänä mutta kun pitäisi tarjota resursseja ja muuta tukea, ei onnistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *