Ensin hän kehitti pölypussittoman imurin, sitten hanan ja kuivurin yhdistelmän, joka näyttää lentokoneelta.

Nyt James Dyson, 71, haluaa kehittää sähköauton, jonka avulla päästöt vähenisivät.

Suunnitelmat sähköauton kehittämisestä lipsahtivat julkisuuteen jo vuosi sitten, kun Britannia julkisti kehittämissunnitelmassa. Alueellisten suunnitelmien yhteydessä kerrottiin, että Dysonin Malmesburyn tehtaalle myönnetään akkuteknologian kehittämiseen jopa 16 miljoonaa puntaa avustusta.

Keskiviikkona James Dyson vihdoin vahvisti yhtiönsä kehittelevän omaa sähköautoa. Hän kertoi suunnitelleensa hanketta vuodesta 1998 lähtien.

Projektiin on varattu hulppeat 2 miljardia puntaa rahaa. Työntekijöilleen lähettämässään sähköpostissa Dyson vetosi henkilökuntaansa, jotta nämä pysyisivät hiljaa suunnitelmien yksityiskohdista, sillä kilpailu alalla on kovaa. Myös esimerkiksi Volvo on kehittelemässä omaa sähköautomallia, jonka pitäisi tulla markkinoille 2019.

Dyson kaavailee tuovansa oman sähköautonsa markkinoille 2020.

Dysonin mukaan 400-henkinen insinööritiimi on käyttänyt jo 2,5 vuotta salaisen projektin parissa. Tiimi on kehitellyt uudenlaista akkua Malmesburyn tehtaalla Lounais-Englannissa. Akku toimisi ilmeisesti ilman nestemäistä elektrolyyttiä ja olisi näin erilainen kuin litiumakut, jollaisia esimerkiksi Tesla käyttää.

Dysonin mukaan uudenlaiset akut olisivat turvallisempia, sillä ne eivät kuumenisi niin herkästi, latautuisivat nopeammin ja olisivat mahdollisesti vielä tehokkaampia kuin litiumakut.

Dysonin malli tulisi olemaan kallis ja kilpailisi näin Teslan varustellumpien mallien kanssa.

”Se ei tule olemaan urheiluauto”, James Dyson kuitenkin totesi. ”