Vuoden 2017 luuseri

Näin vuoden päättyessä on tapana arvioida erilaisia asioita kuluneelta vuodelta. Kun  ajattelee, kuka voisi olla kuluneen vuoden luuseri, tulee etsimättä mieleen Timo Soini.

Timo Soini petti äänestäjänsä totaalisesti. Miksi?

Oltuaan vuosikymmeniä ikuinen oppositiopoliitikko Soini oli päättänyt, että hänenkin on päästävä vallan kammareihin ennen, kuin poliitikon uraa päättyy.

Timo Soini aloitti oman kampamjansa tullakseen salonkikelpoiseksi hallituksee. Heti viime vaalien ja toisen jytkyn jälken Soinin EU-vastaiset ja maahanmuuttovastaiset puheet alkoivat pehmetä. Se oli ehto tulla hallituskelpoiseksi. Silloin alkoi äänestäjien pettäminen.

Kun  sitten Kepu valitsi persut hallituksen ja Timon ulkoministeriksi meni Soinilla ns. kusi päähän. Soini oli päässyt tavoitteeseensa, mutta pahempaa oli edessä.

Persujen puoluekokouksessa  järisi maa, kun Soini heitettiin kylmästi pois puheenjohtajan pallilta oltuaan aikanaan perustamassa persuja SMP:n raunioille.

Soini oli helkutin huono häviäjä. Soini oli ja on vuoden 2017 luuseri.

Soini kruunasi itse luuseriutensa menemällä Kepun-Kokoomuksen hallitukseen äänettömäksi yhtiömieheksi ja otti mukaansa muutaman ressukan, joista varsinkin puolustusministeri Niinistö ja työministeri Lindström ovat saavuttaneet pätemättömyytensä rajat.

Nykyinen Sipilän hallitus syntyi tavalla, joka ei ole vielä kokonaan selvitetty. Monet puhuvat jopa perustuslain rikkomisesta. Yhtä kaikki. Myöhempi  historiankirjoitus tullee selvittämään tämänkin asian ja uskon, että nyt jo joku tekee väitöstutkimusta asiasta.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Vuoden 2017 luuseri”

  1. Puolustusministeri Niinistö otti esille B-suunnitelman juuri Sinisten puoluekokouksen alla. Jos smurffien kannatus ei lähde nousuun, olisi vaihtoehtona sinisten liittäminen Kepuun jonkinlaiseksi sen ”populistiseksi siiveksi”.
    Osoittaa vaan, että Soinin loikkariveljet eivät itsekään usko omiin mahdollisuuksiinsa.

  2. Eikös niillä nyt, sinisillä, ole puoluekokous, jossa tehdään suuria päätöksiä. Tiedä häntä sitten, Soinista voidaan olla montaakin mieltä. Ainakin ison päivätyön on tehnyt.

  3. Minä inhoan luuseri -sanan käyttöä, sillä lyötyä ei saisi lyödä, mutta kun Soini itse leimasi itsensä luuseriksi, niin olkoon sitten luuseri tahtonsa mukaan.

    Eduskunnassa ennen PS.n puoluekokousta pitämässään puheenvuorossa Sampo Terho leimasi loikkarit äänestäjien pettäjiksi, joten Soinin kategorian mukaan hänkin on luuseri.

    Pronssisijalle minulla olisi tarjolla joitakin sinistyneitä henkilöitä, mutta mitäpä heistä.

    https://beta.oikeamedia.com/o1-22800

    Luuserina on hyvä olla
    ei huolet paina, ei rasitu polla.
    Antaudu sinäkin suosiolla
    tai anna meidän olla.

    Luuserimusiikkia luusereille lohduksi:

  4. Ehdotan Timoa luuseriksi sillä hän jätti perustamansa puolueen ja siinä samalla kannattajansa.
    Toiselle sijalle Juhaa perusteluna tarpeeton lentomatka Turkuun.

  5. Luuserin valitseminen vuodelle 2017 on harvinaisen helppo niin ylivoimainen on Timo Soini.

  6. Meidän ei pidä unohtaa, että sinisillä on vaikutusvaltaisia tukijoita, kuten Sauli Niinistö, Juha Sipilä, Petteri Orpo ja eeuun namusedät. Ilman vaikutusvaltaisia ”ystäviään” eivät siniset olisikaan ruvenneet ”luusereiksi” tai ”äänestäjiensä pettäjiksi”.

    Sampo Terho tukee Halla-ahoa puheenjohtajakisassa.

    https://www.youtube.com/watch?v=VzD-a_MFV8k

    Siniset ovat saattaneet nauttia loikkaamisvaiheessaan jotakin, mutta mitä. Mielenhallintamömmöjäkö mukeissa? Joukkosuggestio? Sinisten pitäisi kelata tapahtumia taakse päin.

  7. Minä näen Soinin vuosisadan luuserina – mutta toisaalta hän on myös erinomainen esimerkki miten helposti media ja muut puolueet on vietävissä.

    Soini on puhunut äärimmäisen vihamielisesti esimerkiksi naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, täysin ihmisarvon alle meneviä lausuntoja.

    Se menee läpi, koska:
    a) hän kertoo olevansa harras uskovainen
    b) hän vastustaa Halla-ahoa (aiemmin ”piti häntä kurissa”) ja sen takia hän ei voi mitenkään olla paha

  8. Kansakunnan työ on ryhmätyötä. Jokainen tuo siihen oman panoksensa. Joka tapauksessa Soinilla oli oma luova merkityksensä, mutta onneksi hän ei ollut diktaattorin asemassa. PS -puolueen eduskuntaäänestyksissä olisin antanut edustajille enemmän vapauksia ns. henkilökohtaisille kannoille niissä asioissa, missä ei ollut kyseessä puolueiden väliset sopimukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *