Poliittinen valta

 

 

Viime päivinä porua on aiheuttanut pääministeri Juha Sipilän lausunto vihervasemmistosta ja sen tekemisistä. Silmiinpistävää näissä ulostuloissa on ollut kuinka helposti unohdetaan millaisessa yhteiskunnassa elämämme ja olemme eläneet jo pitkän aikaa.

 

Eduskunnan vasemmisto ja vihreät sortuivat taas kerran Sipilän oivallisen ulostulon myötä perisyntiin. Asettuivat puolustuskannalle ja selittelyille. Kertoivat kuinka kokoomus ja keskusta ovat vuorollaan pääministeripuolueina tehneet sellaista talouspolitiikkaa jolla työläisten ja heikompiosaisten elämää on kurjistettu. Eli juupas eipäs vaarin housut. Juuri tuo teki Sipilän ulostulosta oivallisen, oikeistolaisesta näkökulmasta nähden, hän loi raamit mistä keskustellaan.

 

Hyökkäys on tunnetusti paras puolustus. Seuraavat kuukaudet käydään kinaa siis siitä, mitä on tullut tehdyksi vihreiden, vasemmistoliittolaisten ja demariministereiden aikana. Miksi sitten taas kävi näin? Miksi eduskunnan vasemmisto ja vihreät joutuivat puolustusasemiin? Siksi, että Kalevi Sorsan ideoiman konsensuspolitiikan myötä, joka yhä jatkuu, on vasemmistolainen ideologia ja politiikka hävinnyt taivaan tuuliin ja tullut sillisalaatiksi, josta ihmisten on ollut vaikea poimia puolueiden eroavaisuudet.

 

Miksi eduskunnan vasemmisto ei avaa keskustelua siitä voiko ylipäätään kovassa oikeistolaisessa yhteiskunnassa, sen voimakkaassa markkinatalousideologiassa, tehdä vaihtoehtoista vasemmistolaista politiikkaa? Ehkä siksi, että kuvitellaan kansan enemmistön kannattavan markkinatalouden ihmeitä tekevään voimaan ja siksi yritetään tavalla tai toisella myös rimpuilla markkinatalouden hihassa kiinni.

 

Kansalle pitää kertoa kuinka poliittista valtaa pitävät hallussaan suurpääomien edunvalvojat, joiden tehtävä on oikeistolaisen talouspolitiikan avulla luoda väylät markkinavoimille yhteiskunnan joka osa-alueelle. On ollut suuri virhe vasemmistolta lähteä mukaan tukemaan oikeistolaista politiikkaa. Markkinatalous on muka hyvä renki, kun se on yhteiskunnan tiukassa valvonnassa jne. jne.

 

Miten kauan annetaan oikeistolaisen ideologian, sen luoman markkinatalouden olla isäntänä yhteiskuntamme talossa? Vasemmisto on hyväksynyt erilaiset kilpailutukset, valtion ja kuntien omaisuuksien myynnit sekä palveluiden yksityistämiset, kun ne on tehty ”hallitusti” ja yhteiskuntaa ”hyödyttäen”.

 

Pienituloiset, ahdinkoon joutuneet ja pienillä tuloilla työelämässä kituuttavat kärvistelevät markkinatalouden ihanuudessa päivistä toisiin. Toivottomuus on iskenyt jo kauan sitten. Miksi äänestää, kun valtapuolueet ovat veistetty kuin yhdestä puusta. Koko eduskunnan vasemmisto puhuu jo täydellä höyryllä uuteen hallitukseen menosta. Mitä hallituksessa voi tehdä, oikeistolaisessa yhteiskunnassa, sen varjon alla, tiukassa valvonnassa? Tietysti sitä, että neljän vuoden päästä poliittinen oikeisto pääsee elämöimään kuinka vasemmiston aikana leikattiin ja kurjistettiin vaikeassa asemassa olevilta ym. ym. Vanha tuttu politiikan kierre jatkuu ja jatkuu.

 

On siis luotava uusi vasemmistolainen kansanliike, jonka tavoitteena ei voi olla enempää eikä vähempää kuin ottaa poliittinen valta vasemmistolle joka yhdessä kansan tuella toteuttaa sitä tehtävää mikä yhteiskunnalle kuuluu – huolehtia kaikista ihmisistä tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisuutta kunnioittaen. On hyvä muistaa lainalaisuus, vastavoima on aina olemassa. Oikeistolaiselle talous – ja yhteiskuntapolitiikalle se on vasemmistolainen kansanliike.

 

13 vastausta artikkeliin “Poliittinen valta”

  1. Vasurien valtaa on kokeiltu monessa maassa ja se on ollut joka kerran katastrofi.
    Nykyisistä maista selkein esimerkki on Venezuela, missä kanden vasuripressan aikana varakkaasta maasta on saatu aikaan konkurssi.

  2. Ai, että kapitalistisella maailmalla, sen myyräntyöllä ei ole mitään tekemistä Venezuelan tilanteeseen. Aina kun joku valtio on yrittänyt rakentaa kansanvaltaista yhteiskuntaa, on sellaiset laitettu boikottiin, kauppasaartoon jne. Rakenna siinä sitten yhteiskuntaa

  3. Kun ideologia ohittaa kansalaisoikeudet, talouden tosiasiat, suhteellisuudentajun ja terveen järjen, saadaan uusia Venetzueloita jokaisessa sossu-uskoisessa tai yksipuoluemaassa.
    Toimivien yritysten ”kansallistaminen” eli siirtäminen taloudesta ja tuotannosta mitään ymmärtämättömien puoluepellejen haltuun johtaa aina katastrofiin ja niin on käynyt kaikkialla neukkula mukaan lukien.
    Et pysty Tiainen osoittamaan yhtään maata, missä olisi käynyt toisin.

    1. Yhteiskuntaa voi rakentaa, vaikka olisi kuinka kauppasaartoa tai muuta pakotetta maan sisällä.
      Se vain edellyttäisi ammattitaitoa ja demokratiaa, mutta eihän ideologiauskovaisilla ole taitoja eivätkä he siedä demokratiaa.

  4. Mitä hyvää Venezuela on saanut kansalaisilleen? Korruption ja köyhyyden. Samoin sulkeutunut Kuuba. Kiina menee avoimena sentään eteenpäin saasteistaan huolimatta.

  5. Ihanko kapinaa lietsot vai miten ajattelit toteuttaa ”On siis luotava uusi vasemmistolainen kansanliike, jonka tavoitteena ei voi olla enempää eikä vähempää kuin ottaa poliittinen valta vasemmistolle joka yhdessä kansan tuella…” ?

    Eikö näitä ”ottamisia” olet jo historian saatossa nähty ja menestystarinat ovat kyllä vähissä.

    Ajatteles jos joku PerusSuomalainen poliitikko kävisi lausumaan samalla tavalla niin jo olisi helvetti irti, eikä kaikkein vähiten vasemmiston suunnalta.

    Vasemmiston pelastus olisi se, että sillä olisi esittää jotain toteuttamiskelpoista, johon riittävä märä ihmisiä uskoisi, mutta sellaista ei vasemmalta ole kuulunut.

  6. Tiainen on parantumaton teoreetikko ja optimisti ja hyvä niin, aivan mahdotonta on häntä saada piiruakaan antamaan periksi utopiastaan.

  7. Kuule Mika, jo Soini aikoinaan sanoi perussuomalaisia kansanliikkeeksi. Sen jälkeen puolue toisensa perään kertoo olevansa kansanliike. Kirjoitinkin siitä muuten tänne. Kansanliike syntyy kansan syvistä riveistä, ei julistamalla tai puolueiden päätöksillä. Mitä tulee Venetzuelaan, niin pohjalta lähtivät rakentamaan uudenlaista yhteiskuntaa. Lukutaidottomuus, terveydenhoidon puuttuminen, lapsikuolleisuus ja ääretön köyhyys olivat arkea ennen bolivaarista vallankumousta. Kun siihen päälle lisätään USA: n armoton kaikentapainen painostus ja muut keinot aivan kuten Kuubaa kohtaan 60 vuotta.

  8. ” Onko Venezuela tällä menolla tulevaisuudessa jo pahempi kuin kaluttu luu,ellei todella tapahdu käännettä kansalaistenkin oikeudenmukaisempaan
    politiikkaan ” ?

    Amerikassa jo Trump varoittelee että jos hänet syöstään allikkoon,niin sinne syntyy ”hallatekijöitä” ts.maa menee lähelle allikkoaan.

    Yksituumainen politiikan teko on kuin kaksiteräinen miekka,joka siihen tarttuu myös luomukselleen hukkuu.

  9. Hannun mielestä kurjistamista on kun takuueläke
    2014 on 743,38euroa
    ja
    2018 se on 775,27 euroa.

    Kyllä on ihan selkeää kurjistamista ja kyykytystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *