Ukrainan itsenäisyyspäivä

Ukraina itsenäistyi Venäjän romahduksen yhteydessä samalla kuin Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Georgia ja moni muukin. Ukraina kuitenkin hävisi vapaussotansa Venäjää vastaan ja menetti pian itsenäisyytensä. Suomi, Viro, Latvia ja Liettua kuitenkin voittivat vapaussotansa Venäjää vastaan jääden itsenäisiksi. Georgia hävisi vapaussotansa Venäjää vastaan joten se menetti Ukrainan tavoin itsenäisyytensä.

Venäjä kansanmurhasi ukrainalaisia suuruusluokkaa 10 000 000.

Ukraina taisteli Toisen Maailmansodan yhteydessä ja sen jälkeenkin Venäjää vastaan saavuttaakseen taas itsenäisyytensä.

Kun Venäjän imperiumi (neukkula) romahti uudelleen noin vuonna 1991, niin Ukraina vapautui taas Venäjän brutaalin miehityksen alta.

Ei ole Ukrainalla ollut helppoa sen jälkeenkään. Venäjä yritti murhata Ukrainan länsimielisen presidentti Jushtshenkon myrkyttämällä. Venäjä kaappasi Ukrainalta Krimin ja käy Ukrainaa vastaan sotaa Donbasissa.

Onnea ja sitkeyttä Ukrainalle pyrkimyksissään estää Venäjää valloittamasta Ukrainaa takaisin orjuuteensa.

9 vastausta artikkeliin “Ukrainan itsenäisyyspäivä”

    1. Ukrainan pitää itse sotia omat alueensa vapaaksi Venäjän miehityksestä – ulkomaiden apua tarvitaan monenlaisessa koulutuksessa. Ukrainaa pitää auttaa esimerkiksi pääsemään eroon korruptiosta ja saamaan taloutensa kuntoon erilaisin reformein.

      Toki hyviä aseitakin tarvitaan. Mm. Kanada toimittaa tarkkuuskiväärejä ja antaa sotilaille koulutusta.

        1. Niin tykkää. Moldovan Transnistria on sen tapainen. Georgian Abhasia ja ns. E-Ossetia. Ukrainan Donetsk ja Luhansk.

          Tosin kunnon ihmiset tietävät niiden olevan Venäjän miehittämänä olevia alueita.

  1. Eilen viimeksi uutisissa viitattiin ”Venäjän haltuun ottamasta” Krimistä.

    Haltuun otetaan asioita jotka eivät ole kenenkään hallussa, joilta puuttuu omistaja niin sanotusti.

    Koskaan media ei käytä termiä ”Venäjän valloittama”. Tähän lienee jokin pätevä syy, vaikka kaiken katsomani uutismateriaalin perusteella kyse oli nimenomaan sotilaallisesta valloituksesta.

    1. Kaitpa siihen on totuttu, että Venäjä ottaa vaikkapa Suomelta Karjalan, Petsamon, Sallan, Suursaaren, jne. Sitä ei sanota miehitykseksi, ryöstämiseksi, hyökkäykseksi, aggressioksi.

      Georgialta Venäjä otti 10 vuotta sitten Abhasian, E-Ossetian ja Akhalgorin. Jotkut väittävät jopa, että Georgia olisi hyökännyt Venäjän kimppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *