Leipäjonojen tiimoilta

Paljon puhutaan leipäjonoista, kerrotaan että ne koko ajan pitenevät ja nääin varmasti onkin ikävä kyllä.

On myös toisenlaisia jonoja, kiiltäviä koneita vieri vieressä  markettien auloissa ja yleensäkin paikoissa joissa ihmiset yleisesti asioivat. Sivusta tarkkailevana olen huomannut että rahapelien pelaajissa on paljon vanhuksia ja työttömiä koska nuoremmatkin keskellä päivää pelailevat.

Sitä ihmettelen että jos voitaisiin mitata ja verrata ihmismääriä leipäjonoissa ja peliautomaattien äärellä niin mikä olisi tulos. Kun lisäksi huomioidaan loton ynnä muiden Veikkauksen rahapelien keräämät eurot niin herää kysymys onko rahapelaamisella ja leipäjonojen pituudella mitään yhteyttä.

Tällä kirjoituksella en halua syyllistää houkutuksille altista ihmistä vaan tahot jotka näitä rahanpyydyksiä polkujemme varsille sirottelevat.

Tekisi mieli syyllistää tupakin ja alkoholin myyjät myös mutta se on vähän eri juttu.

8 vastausta artikkeliin “Leipäjonojen tiimoilta”

  1. Leipäjonot ovat varsin monimuotoinen ilmiö ja hyvän tutkimisen aiheen esitit.

    Vaikka tämä nyt kuinka loukkaisi niin syystä tai toisesta Suomessa jonotetaan myös aivan hulluina ilmaisia ämpäreitä, jos niitä joku jakaa.

    En tarkoita edellisellä sitä, etteikö leipäjonoissa ole ihmisiä joille ne ovat oikeasti elintärkeitä, mutta onko asia niin kaikkien kohdalla, sitä epäilen.

    1. Tottakai leipäjonoissa varmasti valtaosin on heitä joille leipä todella on tarpeen, nälkä pakotaa varattomalla vaikka käytettävissä ollevia rahoja olisi mennyt sitten ihan mihin hyvänsä..

      Tuo suomalaisten mania jonottaa ämpäreitä (=jotakin ilmaista), voiko ilmiöllä olla mitään yhteyttä leipäjonojen kanssa, kas siinäpä kysymys ketään loukkamatta.

  2. Kun pääminiksteri Sipilä tai valtiovarfain ministeri Orpo avaavat suunsa leipäjono pitenee aina muutaman metrin Samallaq myös osakkeenomistajien osingot kasvavat muutamalla satasella. Näin se menee, kun parvarihallitus tekee poroporvarillista politiikkaa.

  3. Kyllähän uhkapelailua voisi vähän rajoitella mutta siinäkin oma haasteensa että jos viedään pois kotimaiset niin verkossa on koko maailman sivu niitä täynnä ja kuten tiedämme, niitä ei voi estää ja rajoittaa.

    Ei taida mitään pika-apua olla.

  4. Hyvä havainto, mutta hieman epäilen että vanhemmat sankoin joukoin paneutuisivat netin saloihin pelien vuoksi.
    Ja tästä en oikeastaan halunnut keskustelua vaan siitä että voisiko olla että löytyy heitä jotka kaupan ruokahyllyjen sijasta valitsevat pelaamisen.

  5. Minusta on kohtuutonta, että raha-automaattiyhdistyksen johtoa palkitaan ruhtinaallisesti siitä, että virittelevät raha-ansoja köyhille.

    kevennys:
    Velimies oli pelailemassa. Takana teppasi jupahtava henkilö kärttämässä pääsyä koneelle. Eki sanoi, että kohta pääsee, kunhan otan vielä tuon RAY:n.
    Jupahtava henkilö neuvoi, että se muuten lausutaan: ”rei”. Eki kysyi, lausutaanko siis Raha-Eutomaatti-Ihdistys. Jonottava poistui ja Eki pelasi vielä tovin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *