Onko meillä todella menossa pyrkimys maailmaan malli Orwell 1984?

https://www.aamulehti.fi/a/201373735

”Kuuluvatko äärioikeistolaiset kirjat kirjaston hyllyyn vai lukittuun kaappiin? Onko suhtautuminen liiankin vapaamielistä?”

”Ruotsissa linja on tiukempi.”

Ollaanko meillä todella pyrkimässä holhousvaltioon, missä kansalaisille saa esittää vain yhtä oikeaa totuutta?

Samalla lailla voi kysyä, ”Kuuluvatko äärivasemmistolaiset kirjat kirjaston hyllyyn vai lukittuun kaappiin? Onko suhtautuminen liiankin vapaamielistä?”

Milloin holhousintoiset tosiasiassa ovat olleet ”hyvän” edustajia? Hehän luulevat tietävänsä muita paremmin, mikä on se ainoa oikea totuus ja haluavat pakottaa muut siihen.

Miksi ihmiset eivät saisi perehtyä kaikkeen ja muodostaa mielipidettään itse? Se on ilmeisesti tämän holhoususkovaisen sakin mielestä väärin, koska he tietävät asian näitä muita paremmin.

Ruotsissa freudenthalistinen roturasistinen ideologia, minkä mukaan ruotsalaiset ovat muita parempia ja humaanimpia ja tietävät asiat muita paremmin, jyllää ja jäljet pelottavat. Haluammeko tänne Suomeen samanlaiset ongelmat ja ideologisen rasismin?

15 vastausta artikkeliin “Onko meillä todella menossa pyrkimys maailmaan malli Orwell 1984?”

  1. Vasemmistolaiset puolueet on sitä mieltä että ihmiset eivät pärjää ilman holhousta ja yhtä maailmanhallitusta.

  2. Pahalta tuntuu jos virkamiehet tai poliitikot rupeaisivat kovin valitsemaan mitä kansa saa lukea. Näinhän se menee totalitäärisissä valtioissa tai valtioissa joissa media on paljolti valtiovallan käsissä. Ja vielä pahempi juttu jos esimerkiksi historiaa ja oppikirjojakin ruvetaan kirjoittamaan uusiksi.

    Äärikoistolainen ja äärivasemmistolainen ”totuus” ovat täsmälleen yhä pahasta vaikka usein vain toinen julistetaan turmiolliseksi.

  3. Syvän suomettumisen aikana Suomessa hävitettiin ja pistettiin lukkojen taakse kirjoja, jotka olisivat ehkä voineet loukata ryssiä tai kommunisteja. Jopa ihan huumorikirjoja.

    Oli myös itsesensuuria kustantajien taholta – ei julkaistu kirjoja, jotka olisivat ehkä voineet loukata ryssiä tai kommunisteja.

    Toivottavasti Suomi ei vajoa taas siihen suohon.

    Minun tietääkseni Suomen Perustuslaki suojelee mielipiteenvapautta, sananvapautta ja julkaisuvapautta.

    Se on sitten kokonaan eri asia, jos jossakin kirjassa vaikkapa esimerkiksi kehotettaisiin tappamaan kaikki neekerit. Se olisi yllytys rikokseen, joka on rikos. Sellaiseen kirjan levittämisen voisi estää.

  4. Kyllä Suomessa pitää olla mahdollisuus lukea äärivasemmistoa, äärioikeistoa ja muitakin ääriliikkeitä. Minusta on ihan sama mitä ihmiset lukee, mihin ne kuuluu ja mitä ne hommailee kunhan eivät ala sekoilemaan. Kotonaan voi lukea vaikka Jallua ja palvoa itse perkelettä, kadulle on turha lähteä näitä vaahtoomaan.

    Eri asia on yrittää vaikka minua laittaa johonkin muottiin, minä olen minä sananvapauksineni, ajatuksineni ja mielipiteineni.

    Siinä oli aikas neni, neni tekstiä.

    Koraanissa yllytetään tappamaan kaikki vääräuskoiset. Se ei ole rikos miksi…?

    1. Ei välttämättä tapeta, jos alistuvat muhamettilaisten verotettaviksi. Tämähän on ollut käytäntö kaikessa kansainvälisessä ja kansallisessakin politiikassa. Oltiin sitten muhamettilaisia tai ei.

      Suomessa on paljonkin niitä, jotka haluaisivat alistua nimenomaan muhamettilaisten verotettaviksi. Ruotsalaistenkin harrastamaa verotusta monet pitivät valtavan hienona hommana. Lipponenkin palvoo sitä hienoa historiaa yhä ja haluaa kunnioittaa sitä pakkoruotsituksen merkeissä.

  5. Seuraavissa vaaleissa on luovuttava vanhoista perinteistä, joita monilla perheillä on vähintään kolmen sukupolven ajalta. Suomi on nyt aivan toisenlainen Suomi, kuin se oli vielä Talvisodan syttyessä.

    Nyt on jakolinja muualla, kuin vasemisto/oikeisto. Nyt jaetaan puolueet ja kansa kansallismielisiin, jotka haluavat säilyttää Suomen itsenäisyyden ja suomalaisilla, toisaalla ovat monikulttuurisuuden EU:n yhä lisääntyvän liittov altioistumisen ja maahanmuuton lisäämisen kannattajiin.

    1. Kokareet ja kepulit ajaa erikoista agendaa, vassarit sitä samaa kuin aina, siitä voi päätellä jotain…

    2. Väinö, minä haluan aivan varmasti säilyttää Suomen itsenäisyyden, mutta en silti kiroa EUta tai NATOa alimpaan helvettiin.

      Suomi oli ennen Talvisotaa täysin liittoutumaton. Venäjä hyökkäsi yrittäen valloittaa koko Suomen takaisin orjuuteensa. Suomi toki sai erilaista materiaalista apua, mutta kun Suomi oli liittoutumaton, niin sotilaallisessa mielessä kukaan ei auttanut Suomea. Suomi menetti Talvisodassa noin 12% alueestaan (vaikka ryssä ei kyennyt aseellisesti valloittamaan kuin noin kolmasosan siitä alueesta). Karkeasti 400 000 suomalaista joutui pakolaisiksi omista kodeistaan, että ei olisi joutunut ryssien joukkomurhaamiksi, raiskaamiksi ja ryöstämiksi.

      EUssa on liuta valuvirheitä ja EU pitää tehdä paremmaksi – mutta EU-jäsenyyskin on ehdottomasti parempi suomalaisille kuin, että Suomi joutuu Venäjän miehittämäksi. Suomi liittyi EUn jäseneksi nimenomaan saadakseen turvaa Venäjää vastaan. Minäkin äänestin EU-jäsenyyden puolesta juuri siitä syystä.

      1. Venäjä pelasti meidät aikanaan Ruotsin sorrolta. EU saattaa pelastaa meidät Venäjän sorrolta.
        Miten Venäjä kesytettäisiin nykyisen Ruotsin tasolle?

    1. Syyriassa oli jonkinlainen uskonnonvapaus, mutta isis-tartunnan saaneet sunnit yrittivät kaapata vallan USA:n ja muutaman hassun länsivallan avulla.

      Monikulttuurisuusajattelu on riskejä täynnä. Rauha pitäisi säilyttää, mutta vain hullu pitää valtion monikulttuurisuutta tavoittelemisen arvoisena. Telluksen monikulttuurisuus tulisi säilyttää ja rakentaa kulttuureille rajat.

  6. Jos oikeasti otetaan happea ja pohditaan asiaa, keskustellaan vakavasti, kyllä sananvapaus voittaa mielipiteissä, oli vastaaja sitten vassari, demari, kokkari, persu, mikä vaan. Ihan laajalti.

    Ongelma on että näissä asioissa ei oteta happea ja pohdita, vaan kiirehditään tuomitsemaan jo ennen kuin asiasta edes kysytään. Ihan varmuuden vuoksi.

    Olen paljon enemmän huolissani 1984-henkisestä vakoilusta. Jo nyt monen tuilla elävän koko taloutta ja elämää vakoillaan todella henkilökohtaisesti. Ne isot talousrikolliset eivät tähän joudu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *