6 vastausta artikkeliin “Kaupanalan ylityö”

  1. Sama pätee myös pörssifirmoissa esim eli teetetään yhdellä kahden edestä – kansantaloudellisesti tyhmää toimintaa kun osa väestä joutuu olemaan työttömänä tumput suorana. On myös tyhmää työssäolevien tehdä kahden työt ja samalla uhraavat perheensä ja vapaa-aikansa.

  2. Eiköhän se nyt vaan ihan matemaattisesti laskien ole n 32%vuorokaudesta (täysiaikaisilla). Kaikilla ei ihan sitäkään.
    Ylityöt sitten muodostavatkin aivan oman, joskus problemaattisenkin yhtälön.
    Toisaalta taas, monella alalla ylemmillä toimihenkilöillä varsinaista työaikaa ei ole, vaan se on kompensoitu palkassa. Ainakin näin sanoo oma tyttäreni tuolla Neste Oy:ssä.

  3. No itsekin olin aikanaan ns työnantajan käytettävissä ilman työaikaa, mutta silloin ei juurikaan ollut niitä työttömiä oven takana.

  4. Kyllä Niilo muistan tuon työttömyydenkin, aina 60-luvulta asti. Oli heitä.
    Toisaalta, hakemani työpaikan sain. Sitten armeijan leivissä meni yli 25 vuotta. Siellä ei kouluttajalla ollut mitään työaikaa, viikko-ohjelma saneli työajan. Vasta 1969 tuli voimaan työaikalaki. Sittenkin se viikkopalveluohjelma saneli työaikasi. Tosin kolmiviikkoisjakso 120 h. Sotaharjoitukset ja aluspäivät saattoivat kestää jopa kaksi viikkoa, ylikin; oli siinä sopeutumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *