Eurooppa-neuvosto vai Neuvosto-Eurooppa?

Tänään kokoontuu Brysselissä Eurooppa-neuvosto eli ns. huippukokous, jossa jäsenmaitaan edustavat itsenäisten valtioiden päämiehet.

EU oli alkujaan ennen muuta vapaakauppaliitto. Vielä silloinkin, kun Suomi liittyi jäseneksi. Mutta verrattain pian sen jälkeen, kun Suomikin oli liittynyt jäseneksi alkoi kehitys EU:ssa kulkea kohti poliittista liittoa. Kun tuli yhteisvaluutta euro, niin siitä vauhti kohti liittovaltiota vain kiihtyi. Valtaa siirtyi kansallisvaltioilta Brysselin byrokraateille pienin askelin niin, että kansalaiset eivät edes tienneet missä mentiin. Pienten askelten taktiikka oli vanha idea, jonka lanseerasi jo Kansainliitto 1920-luvun lopulla, kun siellä oli laadittu suunnitelma Euroopan Yhdysvalloista, ns. Monnet-suunnitelma.

Tänään päätetään Brysselissä monista Suomenkin asioista meiltä turhia kyselemättä. Suomi on siis luovuttanut jo melkoisen osan itsenäisyyttään Brysseliin ja ilman, että kansa olisi voinut vaikuttaa siihen mitenkään.

Tänään on Brysselin kokouksessa agendalla mm. maahanmuuttoasiat. EU ei ole kyennyt ratkaisemaan maahanmuuton ongelmia, joka on johtanut siihen, että elintasopakolaisten laumat kiertävät ympäri Eurooppaa etsien heille edullisinta maata, jossa saisi parhaat sosiaalietuudet. Suomi on valitettavasti  paremmuuslistan kärjessä, kun meidän viranomaiset ovat niin tyhmiä, että eivät tee samoin kuin muut maat, kiristävät maahanmuuttopolitiikkaansa. Tänään siis ratkotaan näitä maahanmuuton ongelmia Bryselissä, joista pahin on se, että Välimeren yli tulee kymmeniä tuhansia ”pakolaisia” Italiaan, Kreikkaan ja muihin Välimeren rantavaltioihin. Ne maat joihin on kova”pakolaisten” tulva vaativat, että heidät pitää jakaa kaikkialle Eurooppaan, myös Suomeen. Jos siihen päädytään, on se taas uusi askel kohti liittovaltiota.

Suomea edustaa huippukokouksessa pääministeri Sipilä. Häneen eivät suomalaiset luota. Kotimaan politiikka on osoittanut, että Sipilä ei hallitse poliittisia kiemuroita ja siksi hän on epäkelpo Suomen edustajaksi Eurooppa-neuvostoon.

Kansalaisille ei kerrota mitä kaikkea Brysselin kabineteissa sovitaan. Siksi on täysi syy pelätä, että Eurooppa-neuvosto muuttuu kovaa vauhtia Neuvosto-Euroopaksi.

 

5 vastausta artikkeliin “Eurooppa-neuvosto vai Neuvosto-Eurooppa?”

  1. Euroopan neuvostossa ainakin Euroopan itäisen reunan maat, kuten Venäjä, Itävalta, Unkari, Puola ja Tsekki ja Viro tulevat tuomaan julki pidättyväisen asenteensa kansainvaellukseen. Ruotsi, Norja ja Tanskakin lähestyvät Jussin kontrollia vaativaa linjaa. Eikä Italiakaan juuri kansainvaellukselle taputtele.

    Hoopoakatemian rohvessorit olivat taannoin vihaamassa kansanedustaja Immosen linjauksia monikulttuurin siunauksista. Osoittautuivat näin Immosta tyhmemmiksi. Olen ymmärtänyt, että Hoopoakatemian rohvessorit suhtautuvat kansallisvaltioomme ja sen perustuslakiin vihamielisesti viitaten kintaalla tasa-arvoperiatteelle vaatien finländareitten etuiluoikeuksia finnien suhteen, tulivat finländaret sitten mistä ilmansuunnasta tahansa. Älyä omaava honaisi, ettei tuollainen touhu ole miehen aatoksista, vaan enemmän hatsaleen ämmän pääkkösestä, näin Aleksis Kiveä mukaillakseni.

  2. Nyt on siis tulossa Eurooppa-neuvoston kokous. Euroopan neuvostoon, jonka päämaja on Strassburgissa, kuuluu 47 maata, Eurooppa-neuvostoon vain EU-maat.

    Euroopan neuvoston maista Turkki on käsittääkseni fanaattinen kansainvaelluksen kannattaja eli on Suomen suvakisti-liikkeen kanssa samoilla linjoilla.

  3. Itä-Euroopan maat eivät tingi periaatteistaan eikä Merkel liioin. Kaikki realistiset ehdotukset pyyhitään pöydältä jättäen pöydälle vain mahdottomat ideat joista kas kummaa, ei tulekaan sopua.

    EU:n hallinnon ei tarvitsi olla näin huonoa. Vaan kun seassa ovat imagot, pelot siitä miten lehdet otsikoivat, kotimaan politiikan lehmänkaupat ja kaikki muu… noh, HUOH.

  4. EU on muutenkin utopia. Sulla on aina ihmisiä jotka on eri mieltä miten asiat kuuluisi olla. Paras toimintamalli on jossa päätökset tehdään lähellä ihmistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *