Trump tekee hyvää työtä

USAn presidentti Donald Trump lähetti Norjan pääministeri Erna Solbergille kirjeen, jossa hän vaatii Norjaa nostamaan puolustusmäärärahansa tasolle 2% BKTstä. Trump huomauttaa, että Norja on NATOn jäsenmaista, jolla on yhteinen raja Venäjän kanssa, ainoa jolla ei ole uskottavaa suunnitelmaa puolustusmäärärahojen korottamisesta kahteen prosenttiin.

Lähde.

Trumpin kirje osuu hyvään ajankohtaan, sillä Norja toivoo alueelleen lisää USAn joukkoja.

Hyvä Trump!

28 vastausta artikkeliin “Trump tekee hyvää työtä”

  1. Niin, Trump on pakottanut myös muita NATO-maita nostamaan puolustusmäärärahojaan, korottanut USAn puolustuksellisia investointeja Eurooppaan ja nostanut USAnkin puolustusmäärärahoja.

      1. Norjassa on yleensä demarit vallassa, eivätkä demarit halua käyttää rahaa maanpuolustukseen. Saksassakin on nyt demarit hallituksessa ja vastustavat kynsin hampain puolustusmäärärahojen korotusta.

        1. Eipå kepulitkaan sitä rahaa halua armeijalle antaa, se kun ei ole bisnestä

        2. Ei pidä paikkaansa tuollanen demari syyttely Suomessa niitä tiputti RKP ee kahdella puolustuslaitoksesta mitään tietämättömänä .
          Muka puolustusministerien aikana
          Norjan määrärahat ei taas Suomelle kuulu . terv tepivaari

  2. En mitenkään usko että sotavarustelukierteellä maailmaa parannetaan, mutta toisaalta kun on nimi paperissa ja 2% luvattu, sitä sietäisi noudattaa.

  3. Valtion tärkein tehtävä on maanpuolustus.

    Neukkulan kemahtamisen jälkeen aivan liian moni maa on laiminlyönyt maanpuolustuksen – osa luottaen, että kyllä USA puolustaa, eli ovat eläneet jenkkiveronmaksajien siivellä.

    Trump sanoikin kirjeessään että on vaikeaa puolustella USAn veronmaksajille, miksi heidän pitää maksaa muiden valtioiden puolustamisesta.

  4. No Suomen osalta määrärahat tiputti RKP kaksi puolustusministeriä .
    No kumpikaan ei ole armeijaa sitten kyllä käynytkään ettei ihme ole, määrärahan pitäää olla mieluusti päälle 2 % kansantuotosta .
    Presidenttinä trumppi on kiukutteleva pikkupoika . terv tepivaari

  5. RKPn noin 5% ääniosuudella ei kovin suuria vaatimuksia voi hallituksessa esittää.

    RKPn puolustusministeri Elisabeth Rehn on ilmeisesti ollut paras Suomen puolustusministeri Jatkosodan jälkeen. Hän osti Hornetit ja lisäksi Saksan itäisen miehitysvyöhykkeen konkurssipesästä aivan valtavan määrän käyttökelpoista puolustusmateriaalia romuraudan hinnalla. Rehnin toimenpiteiden ansiosta Suomen puolustuskyky nousi parhaaksi Jatkosodan jälkeen.

  6. Nimenomaan demarit Halosen ja Tuomiojan johdolla ovat ajaneet Suomen puolustuskyvyn ja puolustusvalmiuden alas.

    Artikkelini koskee nimenomaan Norjan maanpuolustusta.

    Sitäpaitsi Teuvo Mast on luvannut olla kommentoimatta minun blogiini – jos Teuvo olisi mies, niin pitäisi lupauksensa.

  7. Trump on ollut Amerikan parhaimpia presidenttejä, ihan sama mitä liberaalimedia väittää.

    1. Reagan on ollut paras USAn pressa.

      Trumpille on liian aikaista antaa arviota – mutta hänellä on useita aivan oikeita päämääriä. Puolustusmäärärahojen noston lisäksi esimerkiksi laittoman maahantulon hillitseminen.

  8. Voi hyvinkin olla että Trumpin avustajissa on joku valistunut, joka jaksaa muistutella 2%:n satsauksista puolustukseen Nato-maissa.

    Trump tuskin on tuon idean isä, päätellen hänen ulkopolitiikastaan ja yleisestä käyttäytymisestään.

    Trump ”onnistui” hajottamaan perinteisen lännen vajaassa parissa vuodessa, länsiliittoumaa ei enää ole. Myös Nato natisee liitoksissaan jo pahemman kerran, senkin uskottavuuden vei Trump.

    Trump veljeilee ja tulee toimeen diktaattorien kanssa, Kim Yong-Un, Putin, Erdogan, Duterte, Xi Jinping jne…

    Samaan aikaan Trumpin USA katkoo välinsä demokraatiseen Eurooppaan, Kanadaan, Japaniin, Australiaan ja jopa entinen kumppani Etelä-Koreakin on ihmeissään.

    Putinin KGB-Kreml sai mitä se halusi tunkeutuessaan USA:n vaaleihin, se sai Trumpin, johon Kremlillä näyttää olevan ote. Olisiko heillä olemassa jotakin materiaalia Trumpin tolkuttomilta seikkailuilta ennen presidentin postia…

    1. Näinhän se on mennyt. Trump on syystä tai toisesta ajamassa Eurooppaa pois Natosta. Siksi EU miettii omaa puolustusjärjestelmää ja tämä kaikki sataa Venäjän laariin. Trump tekee diilejä, se ei ole kiinnostunut pätkänkään vertaa pikkumaista.

      1. Trump on yli-ikäinen koulukiusaajaa, joka pilkkoo omaa maataan kahtia kiihtyvällä vauhdilla.
        Aikanaan, Trumpin jälkeen, maa on täysin jakautunut entinen suurvalta. KGB kiittää, Kiina kiittää, kaikki pallon diktaattorit kiittävät. Jopa Assad.

      2. Ei EU:kaan välitä pätkääkään pikkumaista. Maksajiksi kelpaamme kyllä.

      3. Ei Trump suinkaan aja Eurooppaa ulos NATOsta, eikä Euroopalla ole varaa lähteä NATOsta. Ilman USAa Eurooppa olisi täysin puolustuskyvytön.

        Trump pakottaa toimillaan Euroopan parantamaan omaa puolustuskykyään sen sijaan että eläisi USAn veronmaksajien siivellä.

    2. Länsi tarvitsee ehdottomasti Trumpin aikakauden ravistelua. Ilman Trumpia maanpuolustus olisi edelleen sivuseikka ja kansainvaellus länsimaihin vain kiihtyisi. Eipä olisi haittaa siitäkään jos noin 70 vuotta kestänyt Korean sotakin saataisiin pois päiväjärjestyksestä.

      1. Trump näyttääkin olevan Putinin pelinappula. Trump ei koskaan arvostele Venäjää tai Putinia, vaan on ilmaissut ihailunsa tätä ”vahvaa venäläistä johtajaa” kohtaan.

        Trumpia viedään taas Helsingissä kuin litran mittaa, kuten Kim Yong-Un teki hetki sitten. Voi Ukraina parkaa miten heidän menetyksensä nyt sementoidaan.

        Trump on jo rapauttanut lännen, Britanniakin katselee hyisin silmin Trumpin liehittelyä Putinin ympärillä.

  9. Trump näyttää tekevän hyvää työtä. Nyt on uutisissa, että Trumpin mielestä Krim kuuluu Venäjälle koska siellä puhutaan venäjää…

    Trump ei tietenkään ole käsittänyt että Ukrainassa on venäjää puhuvia ukrainalaisia, käytännössä koko etelärannikko.

    1. Trumpin USA on toimittanut Ukrainalle mm. Javelin panssarintorjuntaohjuksia, jotta Ukraina voi paremmin puolustautua Venäjän hyökkäyksiltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *