Nyt on aiheellista kysyä Hjallis, missä on sun pallis?

Kysymyksessä ei ole lainkaan piiloseksiä vaan ihan oikeesti nyt olisi mukava tietää millä pallilla Hjallis aikoo jatkaa politikointia.

Kysymys kiinnostaa meitä poliittisesti kodittomia, jotka olemme huolissamme Suomen tulevaisuudesta. Vanhat puolueet eivät ole kyenneet uudistumaan ja siten vastaamaan ajan hasteisiin. Politiikka on muuttunut hyvin henkilökeskeiseksi ja tärkeitäkin ja suuriakin asioita päätetään pienissä piireissä kabinettien kätköissä. Eduskunnasta on tullut enemmänkin juttutupa ja kumileimasin.

Merkille pantavaa on, että Hjallis ei puhu uuden puolueen perustamisesta. Puolueilla on huono imago. Puolueiden hallitsevin kielteinen imago on se, ettö puolueet aina pettävät äänestäjänsä enemmän tai vähemmän. Hjallis on aivan oikein valinnut kansaliikkeen nimeksi sille mitä hän tavoittelee. Kansanliikkeellä on hyvä imago, siitä oli osoituksena Sauli Niinistön suuri vaalivoitto pressanvaaleissa kansaliikkeen nimissä.

Olen niin kauan seurannut poliitiikkaa, että uskallan ennustaa menestystä Hjalliksen kansanliikkeelle. Meitä on paljon, jotka olemme tyytymättömiä vanhojen puolueiden toimintaan. Erikoisesti suuret hankkeet, kuten sote -ja maakuntauudistus ovat niin suuria hankkeita, että ne pitää tehdä laajalla yksimielisyydellä, joka edellyttä parlamentaarista valmistelua. Ei voi olla niin, että hallitus, jonka tuorein kannatusmittaus osoittaa alle 40 prosentin kannatusta runnoo väen väkisin keskeneräisen suunnitelman eduskunnassa läpi. Ja vain valtapoliittisia tarkoituksia varten, koska soten alkuperäiset tavoitteet on jo aikoja sitten unohdettu.

On syytä toivottaa Hjallikselle kumppaneineen menstystä koota kansainliike pelastamaan Suomi. Meillä on myös EU-jäsenyys puntarissa nyt, kun Ranska ja Englanti puuhaavat EU:sta liittovaltion tapaista yhteisöä, jossa rahat ja velat olisivat yhteisiä. Se tietäisi meille suomalaisille elintason laskua ja hyvästejä hyvinvointi valtiolle.

Kun tai jos uusi kansaliike syntyy olen ansimmäisten joukossa liittymässä mukaan.

15 vastausta artikkeliin “Nyt on aiheellista kysyä Hjallis, missä on sun pallis?”

  1. On aivan tosiasia kuitenkin että H Harkimolla on karismaa niin paljon ettei sen tarvitse sitä politiikan kautta nostaa .
    Eikä hänen tarvitse valtaa etsiä politiikasta kuten eräiden jotka ei ole politiikassa mukana kun vain yksinomaan rahan ja vallan vuoksi .
    Kyllä H Harkimolle palli löytyy ilman politiikkaakin .
    Se joka tuossa tais hävitä oli kyllä kokoomus n 11 000 ääntä jota ei Herra lehdenkään pidä vähätellä

  2. Hjallis tuskin on kiinnostunut laajentamaan päätöksentekopiiriä, mutta kun ei kokkareissa mahtunut isojen poikien joukkoon, niin nyt pystytellään omaa viritelmää.

  3. Saattaa olla kuitenkin että jokunen noista yhdestätoistatuhannesta jatkossakin äänestää Kokoomusta. Toisaalta ihmisen ken äänestää julkimoita ääni omassa harkinnassani on vain korkeintaan viisikymmentä prosenttia äänestä jonka takana on harkintaa, vakaumusta ja samoja arvoja kuin ehdokkaalla. Tai paremmin sanoen julkimoääniä mahtuu kolmetoista tusinaan.

  4. Myllymatti aivan varmaan äänestää kokoomusta osa, mutta osa voi lähteä .
    Mutta jo 5000 äänen pudotus voi olla kokoomukselle tappio vaaleissa . terv tepivaari

  5. Niinpä Tepi, sellaista on demokratia, yhdenkin julkimon edesottamukset suuntaan tai toiseen voivat sanella mikä on kulloinkin pääministeripuolue.

  6. Harkimossa on aineksia vaikka ”Suomen Trumpiksi” ja silloin puhutaaan jo tuhansista äänistä.
    Hänen esiintyminen julkisuudessa on hieman kulmikasta, mutta aitoa ja se aitous tekee Harkimosta suositun ja karistmaattisen. Hieman samaan tapaan, kuin pres. Trump.
    Tässä lainaus Hesasta, jossa kerrotaan Harkimon tulevasta pallista.

    ”HARKIMO ja Sdp:n entinen puoluesihteeri Jungner ovat yhdessä joidenkin muiden vaikuttajien kanssa perustamassa uutta poliittista liikettä tai verkostoa. Valmisteluja on tehty jo pitkään.

    Ilta-Sanomien mukaan Harkimo on perustamassa Liike Nyt -nimistä yhdistystä, jonka tarkoituksena on sen sääntöehdotuksen mukaan muun muassa kehittää kaikille avoimia keinoja matalan kynnyksen vaikuttamiseen teknologiaa hyödyntäen

  7. Hjallis, Jethro & kumpp.
    Ihan sama. Nyt rinta rottingilla uhotaan. Mitään ei tapahdu vaikka perustaisivat uuden puolueen tai liikkeen..ei noilla meriiteillä.

  8. Teoriassa allekirjoitan sen mitä tutkijat sanovat, Suomessa olisi käyttöä uudelle oikeistoliberaalille, markkinamyönteiselle liikkeelle jossa politiikka kehittyisi.

    Mutta ongelma on siinä, että Harkimo on täysin näitä kaikkia arvoja vastaan. Hän ei tue markkinaliberalismia vaan hänen koko bisnes perustuu monopoleihin ja suljettuihin sopimuksiin, kilpailua hän vihaa. Hän ei tue keskustelua. Hän ei halua sopia asioista yhdessä. Hän ei siedä muiden mielipiteitä.

    Kuten jompikumpi iltapäivälehti asian tänään ilmaisi, hän on Suomen Trump. Ja kuten useampikin media on muistuttanut, hänen erittäin läheiset kytkökset Venäjän valtaapitäviin näyttävät nekin vähän huonoilta.

  9. Päivän aikana on tihkunut lisää tietoa Harkimon ja Jungnerin uudesta kansaliikkeestä.
    Kansanliikkeen on tarkoitus edistää markkinaliberalismia Suomessa. Sitä samaa yhteiskuntamallia, jota Margaret Tatcher ja Ronald Regan ajoivat maissaan 1900-luvun loppupuolella.
    Suomessa Paavo Lipponen otti myös pääministerinä käyttöön markkinaliberalismin ja silloin puhuttiin, että Lipponeen ajaa Kokoomuksen ohi oikealta. Demarit menettivät paljon kannatusta, kun markkinaliberalismi lähtee siitä, että jokaisen kansalaisen on työllään ansaitttava elantonsa ei tulonsiirroilla.
    Sitten on tietty olemassa myös sosiaalinen markknaliberalismi, jossa tulonsiirrot huono-osaisille on hyväksytty tiettyyn rajaan asti.
    Vielä ei tiedetä minkälaista markkinaliberalismia Harkimo kumppaneinen aikoo toteuttaa, mutta se tiedetään, että ainakin keskustelu on vapaata ja sallittua, kun netti tullenee olemaan pääasiallinen tiedonkulun väylä.
    Harkimo arvostelee kovasti nykyistä päätöksentekosysytemiä, jossa pieni piiri päättää kabineteissa asioista ja eduskunta pannaan ryhmäkurilla siunaamaan päätökset. Siitä on demokratia kaukana.

  10. Pitäisi olla positiivinen. Mutta nyt on mielentilani synkkä.
    Jos tuon neljän koplan muodostavat Hjallis, Enbuske, Jungner ja Penttilä, niin tulee mieleen neljän yksilön keskinen terapiaryhmä, missä jäsenet terapoivat toisiaan niin, että ryhmällä saattaa olla mahdollisuus järkeville ulostuloille.

  11. Markku sen sanoi. Jossain radiossa kuulin tänään että nämä ovat kaikki semmoisia ”tulisia risteilyohjuksia” tjsp. Se on kyllä totta, eivät ole kuuluisia kompromisseista tai rauhoittumisesta.

    Joku päivä voitaisiin puhua markkinaliberalismista enemmän, sillä se on aika väärinymmärretty asia. Suomen #1 nimi siinä aiheessa on Elina Lepomäki ja hän korostetusti haluaa parantaa tulonsiirroilla elävien asemaa perustilimallinsa kautta. Se, että annetaan kaikille paremmat mahdollisuudet ei tarkoita että heitä pitäisi potkia.

  12. Harkimo porukoineen ei tule toimeen ilman kokoomusta, vaan jäisivät nuolemaan näppejään kuten uhkaa ”sinisiä” tulevissa vaaleissa.
    Harkimon porukka liittynee kokoomuksen vaaliliittoon seuraavissa Eduskuntavaaleissa- muuta pelastusta heillä ei ole.

    Tämä porukka on sitä amerikkalaisen ”Ayn Rand”, vapaan kapitalistiliikkeen kannattajien joukkoa. Kas, kun Apunen ei ole vielä ilmoittautunut.

    1. Toisaalta voi olla niinkin, että Harkimolle mahdollinen jatko politiikassa on aika yhdentekevä asia, aivan kuten myös Penttilälle, Jungerille paluu politiikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *