Pirkan blogit.

Viikon verran tässä sivusta katsellut ja lueskellut.

Miten tämä sivusto on näin mennyt; ylläpidon ja moderoinnin vika ei tosiaankaan ole. Miten tämä sivusto on typistynyt sotiin, politiikkaan, rasismiin ja toistensa sättimiseen?

Ei kannata ihmetellä jos nuo pari naisedustajaa ovat jättäytyneet pois.

Miksi ei sivusto voi käsitellä elämän kysymyksiä edes hieman laajemminkin? Sotakin menettelee, harrastukset, ruuanlaitto ml, yhteiskunnallinen elämä, retkeily, luonto, ……onhan näitä.

Päivänpolitiikka on aina asiankohtainen, maailmanpolitiikkaakin voi käsitellä, omaamatta silti vain yhtä totuutta, ihan yksinkertaiset päivittäiset  asiat; nekin olisivat kiinnostavia, miten kenenkäkin kannalta.

Viimeisenä sanoisin tämän blogistin sietokyvyn; liian helppoa on poistaa toisen kriittinen vastaväite, parempi olisi esittää toinen näkökanta; rikastaisi keskustelua. Kommentti ; ”minun blogillani et tämmöisiä sano”??

Kuitenkin, kun avauksen tekee, mielestäni silloin altistaa avauksensa ja mielipiteensä kaikkien kommentoitavaksi; miellytti tahi ei. Blogiavaus ei ole yksityisomaisuutta, tai voisi ollakkin, jos siihen lisäisi; ei kommentteja.

Toisaalta, jos sivustolla olisi mahdollisuus; vain samaa miltä olevat, ei huono mahdollisuus.

Mielestäni yhtä ainoaa totuutta ei ole, oli kyseessä historia tai nykypäivä. Aina löytyy erilaisia variaatioita, asiasta jos toisestakin.

Toivoisin tälle sivustalle vaikka ehkä hieman laajempaa aihepiiriä; silloin olisin ehdottomasti mukana.

 

36 vastausta artikkeliin “Pirkan blogit.”

  1. Sehän on vallan mainiota jotta seurannut olet, mielensä voi pahoittaa monella tavalla.
    Minä en ole vieläkään katsonut ruotsin kielen kanavia enkä näin ollen ole mieltäni pahoittanut…niin kun on valinnan vapaus, enkä tuskaile.

  2. Kukas muukaan kuin Sinä olet väittänyt, että kuuluisin ”mielensä pahoittajien” ryhmään. En todellakaan ole sitä ryhmää,
    Ruotsinkielisiä uutisia en paljonkaan seuraa, kun ei ole tarvetta. Televisiota muuten en katsele ensinkään. Eestissä aikani kuluksi joskus hotellissa katselin Al Jazeeraa (meniköhän oikein), mielenkiintoinen kanava.

    1. Niin. Ei kannata pahoittaa omaa mieltään toisten jutuilla. Ymmärrätkö pointin. Mielensäpahoittajat pahoittaa, kuka sellainen haluaa olla. Ollaan normaalisti.

  3. Kalle
    Tavallaan olet oikeassa ja mehän emme voi paimentaa, mitä kukin kirjoittaa oman mieltymyksensä mukaan. Ei kai siihen muuta keinoa ole, kuin otat ja kirjoitat avauksen aiheesta joka sinulle sopii. Varmasti kiinnostaa montaa muuta.

    Mitä kommenttien poistoon tulee, minä kysyin sitä muutama avaus takaperin. Muutamia melko erilaisia vastauksi sain ja varmaan kaikki oikeita, kun olivat omia mielipiteitä.

  4. Minä en kommentoi enää muita kun omia blogi avauksia Kallen blogiin voin hyvin kirjoittaa .
    Samoin Kyuun ja Pentin muita en kommentoi . terv tepivaari

  5. Meillä kaikilla on oikeus kirjoittaa omia juttuja.
    Mielensä saa pahoittaa tai olla pahoittamatta.
    Mun miälestä ku ottaa huumorin kannalta juttuja ja kommentteja, pääsee vähemmällä.
    Totisella torvensoitolla pahoittaa vain oman mielensä.

  6. Tällä hetkellä media pitää todella pinnalla näitä aiheita – on ymmärrettävää että blogit seuraavat sitä. Omalta osaltani koitan käsitellä juuri niitä aiheita mitkä eivät muuten ole pinnalla. Mielestäni se on hauskaa. Vaan kuka mistäkin nauttii…

  7. Harvoin olen poistanut kommentteja omista avauksistani. Kerran vain huomautin, kun meinasi mennä alatyyliseksi toisten sättimiseksi.

  8. Kun jokainen kirjoittaa/kommentoi vain omaan blogiinsa, ei ole mahdollista käydä keskustelua.
    Jos loukkaantuu siitä, että joku kommentoi omaa kommenttia, lienee aiheellista miettiä itseksensä, mistä siinä oikein itse loukkaantui.

    1. Juhak eipä se noin mene en vaan viitsi edes lukea toistoja mistään varsinkin sodista joista on aikaa melkoisen paljon ja ne on sodittu .

      Herjaaminen ja muu henkilö kohtainen loukkaaminenkaan ei ole sitä mitä keskustelu on .

      En minä loukkaantunut ole mistään en liioin mieltäni pahoittanut terv tepivaari

  9. Onhan totuus se että ei kukaan toinen saa määrätä mitä toinen saa omassa blogi aiheessaan kirjoittaa.

    Jos ei kestä toisen esim perhosten keräys aihetta, niin onko vika blogin kirjoittajassa vai arvostelijassa…kääntäisin tämän näin päin…ja jos ei kestä perhosten keräys aihetta…niin onko se muiden vika…vai oliko se vika ihan itsessään ja omissa harhoissa….

  10. Hienokseltaan Kallen kanssa samoilla linjoilla, aika paljon samat aiheet vallitsevat. Taitaa vähän mennä niinkin että jos kirjoittaa näiden kestoaiheiden ulkopuolelta niin eipä juuri vastakaikua ilmene tai sitten että aihe kuin aihe väännetään puoluepolitikoinniksi linjalla vasemmisto – oikeisto.

    Mutta paljon ihan mukavaakin vääntöä ilmenee täällä, esimerkiksi Väinö on aivan mahtava kirjoittaja ja tämä huolimatta ilmeisistä vasemmisto ajatuksistaan.

    Tepin peräksiantamaton toistamis inttäminen aikansa vähän harmitti mutta kaikkeen siedättyy, nykyisin luen Tepin hajatelmia mielenkiinnolla ilman sarvia ja hampaita.

    Ja Tuomisen Pentti on hieno paimenemme lempeällä mutta selkeästi oikealle tielle ohjaavalla otteellaan.

  11. Ei tämä sivusto minun silmissäni niin suppealta näytä kuin mitä avaaja antaa ymmärtää.

    Kun avaa blogilistauksen, niin kyllä sieltä löytää monia eri aiheita käsitteleviä blogeja. Jos seuraa pelkästään kommenttiosiota, niin asia näyttäytyy hieman toisenlaisena, koska usein kommentoidaan uusimpia blogeja ja silloin kommettirivi näyttää suppealta aihepiiriltään.

    1. Niimpä, tulee minulle mieleen haluaako tämän blogin avaaja vain suppean ruoka blogin tai mitä lie, en tiedä, tai sellaisen blogin, joka vain häntä mielyttää, en sano että minä olen oikeassa, mutta en sano olevani väärässäkään, siinäpä se…

      1. Luetun ymmärtämistä kannattanee oikein harjoitella, kyllä siinäkin kehittyy.
        En kyllä muista, että olisin koskaan halunnut tämän sivuston aihepiiriä kaventaa; monipuolistaa kylläkin samoin olisi erilaisten katsantokantojen (kommenttien) laita.
        Eräs hyvä esimerkki olisi vaikkapa Islam, muslimit ja väkivalta (islamismi).
        Monikohan muuten on perehtynyt Osmanien (Ottomaanien) suurvalta-asemaan?
        Sodat ja sotilaselämä; kaksi eri asiaa. Tietämystään sotilasasioista (sodasta) voi soveltaa normaalielämäänkin, esimerkkinä Clausewitzin mietelmät sodasta.
        Politiikka; moni ottaa raskaasti kantaa ja jää ainakin minulle joskus ajatus, että millaisillahan pohjatiedoilla mistäkin puolueesta. Onnekseni en ole minkään poliittisen puolueen kannattaja, siltikään en ketään osaa tuomita poliittisen näkemyksensä perusteella. Ihmisiä ovat kaikki.

  12. Sori nyt kun menee latteuksiin mutta koitetaan.

    The world is what we make of it

    Yhtä kaikki, otan Kallen avauksen haasteena kirjoittaa vastakin aiheista joista muut eivät kirjoita. Ei tätä tarvitse negatiivisena ottaa.

    Näin tulevaisuuden kannalta, olen todennutkin että minulla on useitakin markkinointikeinoja mielessä jolla voimme nostaa blogimme profiilia. En kuitenkaan halua sitä tehdä kunnes meillä on pari aktiivia enemmän nykyisissä. Jos nyt yhtäkkiä tulisi sata uutta kirjoittajaa, minulta ja yhdeltä moderaattorilta loppuisivat kädet ja kellon viisarit kesken.

    Toki tästäkin saa olla eri mieltä ja ylipuhua minua näkemään toisin. En edelleenkään ole oikeassa, minulla on vain mielipide.

    1. Kyuu ,samaa mieltä myös Kallesta.Blokimme paras keskustelija. On todella harmillista että, pitkän sotilasuran tehnyt Kalle deletoitiin omalta vahvalta alueltaan ,yksisilmäisen,putkinäköisen taholta ja Kalle poistui tyylikkäästi takariviin ,niin kuin oikea sotilaan kuuluukin tehdä.

      1. Minun nähdäkseni Kallea ei deletoinut kukaan. Hän on täysin vapaa kirjoittelemaan, mitä itse haluaa. On jopa toivottavaa, että liikkuu niillä omilla alueillaan ja vahvuuksillaan.

  13. Reijo tarkoittanee näitä J Putkisen ilmoituksia, että hän ei suvaitse minun kommenttejani ja poistaa ne kirjoitin mitä hyvänsä. Näin tämän ymmärsin.

  14. Henkilökohtaisesti toivon sitä, että keskusteltaisiin rauhassa itse kukin ja mitä moninaisemmista aiheista.

    Toivon myös, että Kalle palaa reseptien, kalastuksen, historian jne. kanssa mukaan keskusteluun.

    Ei tämä nyt niin vakavaa ole, ellei sitä sellaiseksi itse tehdä.

  15. Enpähän minä täältä poiskaan ole ollut, vaikka jo kerran melkein päätöksen teinkin.
    Tuosta rauhallisesta ja asiallisesta keskustelusta olen ehdottomasti samaa mieltä.
    Täytyy muuten sanoa, että, olikohan se AL:n sivustoilla kun tuolla politiikan puolella tulin käyttäneeksi kovaa tekstiä ja sain huomautuksen toiselta blogistilta ja totesin virheeni ja jatkossa olen yrittänyt olla hieman varovaisempi sanan käytössä.

  16. Vieläkö keskuudessamme sisällissota emmekö osaa keskustella aiheesta kuin aiheesta ja kukin tietysti tasollaan ja mielenkiintoisinta olisi että mahdollisimman moni osallistuisi avaajan keskusteluun tyrmäämättä esittäisi oman näkökantansa sillä kukaan meistä ei ole kaikkitietoinen.

  17. Jos ken liikaa pipo tiukalla katsele eduskunnan kyselytunteja niin on vaara että pesiytyy tuo tapa ”keskustella” omaan kielenkäyttöön eli mitä isot edellä jne.

    Itsekkin laiska tekemään avauksia mutta silti yhdyn kuoroon joka toivoo avauksia täällä tavaksi tulleiden aiheiden ulkopuolelta.

  18. Jos nyt jätettäisiin Juhani Putkinen rauhaan, hän kulkee omia polkujaan. Hän ei suoranaisesti riko blogisääntöjä, vaikka hiukan kulkeekin omalla tavallaan, mutta onko se keneltäkään meiltä pois.

  19. Oli aihe sitten sota tahi sote, niin lukeminen ja osallistuminen on aina vapaaehtoista, eikä mikään aihepiiri ole keneltäkään pois.

  20. Putkisen ”laukaus” lintublogissaan.
    Vastasin Kyuun kuvaan linnusta, joka oli sinitiainen tulossa pöntöstä. Tämänkin Putkinen koki vaaralliseksi kommentiksi tai mahdollisesti punikin lausumaksi ja poisti. Parasta olisi, että Putkinen pysyisi kaukana Tampereesta ja pysyisi siellä Varkauden korvessa.

  21. lukeminen ja osallistuminen on aina vapaaehtoista, lainasin Mikan sanoja, hyvin sanottu.

  22. Huomasin itsekin kommentin tiaisista enkä nähnyt sitä erityisen vaarallisena – mutta kuten Pentti hyvin totesi, blogin kirjoittaja päättää kommenteistaan.

  23. Sain tänään jo vähän aloiteltua kevään lenkkeilykuuria, vasta meni viisi tuntia mutta kohta enemmän.

    Mutta niin, asiaan. Itsehän joskus julkaisen joitain juttujani myöhemmin myös Uudessa Suomessa. Mielestäni siellä keskustelu on latteampaa. Ollaan vahvasti vastaan tai vahvasti puolesta, muttei oikein edistetä keskustelua. Ei tule semmoista ”juu, mutta toisaalta” tyyppistä näkökantaa. Täällä saa useinkin semmoisia näkökulmia josta ihan oikeasti oppii. Se on kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *