Angela Merkel mainitsi Suomen vastatessaan kysymykseen

Angela Merkel oli pitkään kuin EU:n ylijohtaja. Nyt tämä asema on hiipumassa ja päättynee vuona 2021.

Ote artikkelista: Hän viittasi myös taloudellisiin vaikeuksiin ja ympäri maailmaan voimistuneeseen populismin nousuun.

Onko populismi jotain valtaeliitin vastaista ajattelua ja joka on kansalle mieluisaa?

*

Angela Merkel jää merkkihenkilönä historian kirjoihin. Monet kuitenkin muistavat miten hän esiintyi 2015-2016 pakolaistsunamin aikana. Kun ihmisiä alkoi tunkea EU-alueelle etelästä ja idästä, hän vain hoki, että ’meidän’ on kannettava vastuuta. Mitäs sitten? Populismi sai asemia Italiassa, Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Asemiaan se tuskin, ainakaan kokonaan, menettää lähivuosina.

*

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006004454.html

17.2.2019

Merkel puolusti toimiaan EU:n ongelmien ratkojana nostamalla esiin yllätyskortin: ”Kun minulla on idea, eivätkä Hollanti ja Suomi ole mukana…”

Angela Merkel mainitsi Suomen vastatessaan kysymykseen, onko hän ollut riittävän tehokas Eurooppaa kohdanneisiin vaikeuksiin reagoinnissa.

Ranska ja Saksa eivät ole yksin Eurooppa [ Joskus vaan tuntuu siltä – paremmin pitäisi sanoa, että EU ei ole yksin Eurooppa.]. Kun minulla on idea, eivätkä Hollanti ja Suomi ole mukana ja toiset katsovat, ettei tapahdu tarpeeksi, pitää siitä syntyä jotain, mistä me kaikki olemme samaa mieltä. Jos Saksa ja Ranska tekevät jotain yhdessä ja muut sanovat, etteivät he ole mukana, sitten syytätte, ettemme ole onnistuneet, Merkel puolustautui.

Merkelin Suomi-viittaus kohdistui ilmeisesti euroalueen uudistuksiin. Suomi on mukana kahdeksan maan muodostamassa Hansa-ryhmässä, joka pyrkii EU:ssa suurten maiden rinnalle.

Hollantia pidetään ryhmän johtajana, mutta Suomi on ollut aktiivisesti mukana laatimassa sen linjauksia. Ryhmä peräänkuuluttaa tiukkaa talouskuria ja on halunnut Saksan pitävän myös siitä kiinni.

Merkel totesi vastauksensa aluksi Euroopan olevan todella suurissa vaikeuksissa. Hänen mukaansa unioni ei ole ollut riittävän kyvykäs keksimään uusia vastauksia ongelmiin. Hän viittasi myös taloudellisiin vaikeuksiin ja ympäri maailmaan voimistuneeseen populismin nousuun.

Merkel nosti esiin, että Saksassa lapset ovat lähteneet kaduille vastustamaan ilmastonmuutosta. Hän ihmetteli, mistä lapset ovat yhtäkkiä saaneet tämän idean samanaikaisesti.

– Epäilen, onko se vain heidän oma aloitteensa. Tällaisia kampanjoita on helppo ohjata sosiaalisessa mediassa.

Merkel lopettaa pitkän liittokansleripestinsä, kun nykyinen kausi päättyy vuonna 2021.

7 vastausta artikkeliin “Angela Merkel mainitsi Suomen vastatessaan kysymykseen”

  1. Merkel taisi jäädä yksin pakolaisten kaa. Kukaan muu ei nimittäin halunnut niitä Eurooppaan.

  2. ”Ote artikkelista: Hän viittasi myös taloudellisiin vaikeuksiin ja ympäri maailmaan voimistuneeseen populismin nousuun.”

    ————-

    Ankela-mummelilla on vähän heiveröinen sanavarasto, eikä hän näin ollen kykene keskustelemaan käsittein. Olisi jo likkana ollessaan pitänyt lueskella enemmän vaikka likkakirjoja.

    Jos Ankelalla olisi laajempi sanavarasto, niin hän olisi päätynyt luultavasti sanomaan, että isänmaallisuus eli patriotismi on lisääntynyt ympäri maailman, jolloin kansojen ja kulttuurien hävittäminen on tullut vaikeammaksi.

  3. Angela Merkel teki mielestäni aluksi ihan hyvää työtä Saksan liittokanslerina.

    Kuitenkin jatkossa alkoi tulla huonoja ratkaisuja useissa asioissa:
    – Saksa ei tukenut Georgiaa kun Venäjä hyökkäsi Georgian kimppuun 2008. Pikemminkin Saksa toimi Venäjän hyväksi.
    – Ydinvoimaloiden sulkemispäätös.
    – Tuulivoiman ja aurinkovoiman ruhtinaallinen tukeminen.
    – Maakaasun lisääntyvä ostaminen Venäjältä.
    – Saksan olemattomat puolustusmäärärahat ja siten olematon puolustuskyky.
    – Saksa ei konkreettisesti tukenut Ukrainaa kun Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun 2014.

  4. Aika selväksi taisi tulla, että pitäisi myötäillä Saksan ja Ranskan mieltä, mutta miksi sitten esim Ranskassa on keltaliivit kadulla ja Saksa pudotta Merkelin hänen maananmuuton agendansa vuoksi?
    Meillä ei ehkä vieläkään tajuta vaan myötäillään?

  5. Wolfgang Shäuble on mielestäni tehnyt melkoisen hyvää työtä Saksassa eri ministeritehtävissä. Hän esimerkiksi ymmärsi, ettei saa elää yli varojensa.

    Ongelmana Saksankin politiikassa on, että kristillisdemokraatit eivät voi hallita yksin, vaan valitettavasti hallituskumppaneina on valitettavan usein täyttä paskaa: demareita ja/tai vihreitä.

    AfD voisi hyvinkin olla parempi kumppani kristillisdemokraateille.

  6. Salvini sanoi että toivoo keltaliivit ja ranskalaiset heittävät Macronin pihalle. Aika diplomaattista Italian sisäministeriltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *