Jatkosota päättyi 4.9.1944, ryssä jatkoi tulitusta

Jatkosota päättyi ja rauha oli laskeutunut taistelukentille. Vaan näin ei ollut, venäläiset jatkoivat tulitusta ja moukaroivat suomalaisten asemia vielä pitkään sen jälkeen kun rauha oli julistettu.

Tätä ei ole Venäjä pyytänyt anteeksi Suomelta koskaan.

Moni kuolema oli turha kuolema koska se rauhan aikana kärsittiin… takaisin ei suomalainen ampunut koska me pidimme lupauksemme, toisin teki ryssä, se jatkoi ampumista.

On sanottu että se oli voittajan oikeutus näyttää kuka voitti ja siksi ryssä sai tulittaa rauhan astuttua voimaan, tätä ei ole oikaistu koskaan.

Suomalaiset laskivat aseet, mutta neuvostoliitto­laisten puolelta tulitus jatkui – kymmeniä suomalaisia kuoli sodan viimeisinä päivinä https://www.is.fi/suomi100/art-2000005354792.html

9 vastausta artikkeliin “Jatkosota päättyi 4.9.1944, ryssä jatkoi tulitusta”

  1. Kun vihollinen jatkaa tulitusta ja tykistö moukaroi asemiamme jopa vuorokauden sen jälkeen kun rauha oli julistettu, voidaan puhua jo uuden sodan alusta, jatkosota päättyi ja alkoi toinen sota… se ei ole päättynyt vieläkään koska Venäjä ei ole pyytänyt Suomelta julkisesti anteeksi.

    1. Juu, kyse olikin historiasta mistä ei juuri puhuta…. koska joidenkin mielestä sota hävittiin Neuvostoliittoa vastaan ja joidenkin mielestä se oli torjuntavoitto.

  2. Iänkaikkisen vanhaa tietoa. 75 vuotta vanhaa. Mitä näitä toimittaa jauhaa? Siellä samalla suunnalla on toinen samanlainen joka,ei juuri muusta kirjoitakkaan. No eilen se löysi tatin.

  3. Onhan tämä sikäli vielä tuoretta asiaa, kun stalinismi on uudessa nousussa Putinin Venäjällä. Historiaakin kirjoitetaan siellä uudestaan ja venäläislapsille opetetaan kouluissa että NL/Venäjä ei ole koskaan aloittanut yhtäkään sotaa, muunmussa talvisotaa.

  4. Oliskin tutkimuksen paikka, miksi tulitus jatkui. Oliko kyseessä vain kiusanteko? Siltä se ainakin vaikuttaa.

    1. Suomettuneen Suomen tulkintahan oli ja on edelleen että se oli ”oikeutettua”, voittaja sai jatkaa tulitusta. Tätä ei ole oikaistu Suomen historiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *