Suomen kanta EU:n federalistien suunnitelmista

Kuten tunnettua Ranskan presidentti Macron ajaa tarmokkaasti EU:n yhteistä rahataloutta. Hänen mielestään EU:n pitää muodostaa yksi valtiovarainministeriö hoitamaan kaikkien euromaiden talousasioita, kuten budjettia. Siis euromaiden varat,  tulot ja velat yhteen.

Macronin ehdotus sai viime huippukokouksessa nuivan vastaanoton. Suomi kuului allianssiin, jossa ovat Hollanti, Baltian maat ja joitakin muitakin maita, jotka torppasivat ehdotuksen Saksa oli myös pidättyväinen tässä vaiheessa.

Suomi ei mene sellaiseen järjestelyyn Sipilän mukaan, sillä se vaatisi EU:n peruskirjan avaamista ja silloin päätös siirtyy eduskunnalle, kun kysymyksessä on valtiosopimus.

Mutta onko tässä kaikki totuus?  Onko kyse vain ajan peluusta?  EU:n parlamenttivaalit ovat kesäkuussa 2019 ja silloin on odotettavissa, että ns. populistipuolueet kaappaa vähintäin kolmanneksen edustajien paikoista, joka tarkoittaa, että liittovaltiohanke hidastuu tai loppuu kokonaan.

Pelaako Sipilä kaksilla korteilla tässä asiassa? Voimmeko luottaa Sipilään?  Hän on osoittautunut epäluotettavaksi monissa yhteyksissä.  Samoin Orpo.

Sipilän valtakausi päättyy pian, mutta mitä hän tekee seuraavaksi? Nyt hän puhuu hyvin myönteisesti siitä, että EMU:n päätöksenteossa riittäisi 85% enemmistö, joka tarkoittaisi, että Suomen ääntä ei kukaan kuuntele. Miksi Sipilä osoittautuu suorastaan Macronin käynnistämän hankkeen  piilokannattajaksi? Onko Sipilälle luvattu korkea virka EU:ssa, kuten luvattiin Lipposelle ja Kataiselle. Tosin Lipposta petettiin ja hän jäi ilman korkeaa virkaa.

Liittovaltio siis tulee, voimme vain jarruttaa vauhtia, jos äänestämme Perussuomalaisia vaaleissa. Jos Saksan seuraava liittokansleri on vähänkin EU-kriittinen, niin se voi muuttaa kaiken EU:ssa.

3 vastausta artikkeliin “Suomen kanta EU:n federalistien suunnitelmista”

  1. Ainoastaan maanpetturit kannattaa liittovaltiota. Tulee mieleen Terijoen hallitus.

  2. John,se tarkoittaa, että kaikki muut paitsi perussuomalaiset ovat maanpettureita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *