Toimittajille oikeus rikkoa lakia tavalla, mikä ei ole sallittua tavalliselle kansalaiselle?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/45936a36-3ce3-4ceb-95e6-d195ac91cf21

”Journalistiliitto: Johanna Vehkoon tuomio kohtuuton ja huolestuttava”

Tietämättä asiaa tarkemmin en ota asiassa mitenkään kantaa Lokan puuhasteluun muuten, mutta se vaikuttaa varsin kyseenalaiselta monessa mielessä.

Se on kuitenkin asia sinänsä eikä mielestäni oikeuta ketään muuta toimimaan lainvastaisesti.

Toimittajaliiton mukaan asia ei kuitenkaan ole niin.

Vehkoolla (=toimittajilla) siis pitäisi olla oikeus nimittää ihmisiä natsipelleiksi, mutta tavallisella kansalaisella sitä ei ole.

Miten se on ”ihmisten tasapuolista kohtelua” varsinkin, kun toimittajaliitto vaatii toimittajille omaa lakia heidän toimintansa arvostelua vastaan?

6 vastausta artikkeliin “Toimittajille oikeus rikkoa lakia tavalla, mikä ei ole sallittua tavalliselle kansalaiselle?”

  1. Hieman hassu kohta ”Tuomio nostattaa puheenjohtajan mukaan entistä kovempia paineita lakimuutoksille, joilla toimittajiin kohdistuvaa häirintää voitaisiin kitkeä. Aiemmin liitto on vaatinut muun muassa, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti ” ?

    Siis vaatiiko journalistiliitto tasapuolista kohtelua vaiko journalisteille erillisoikeuksia?

    ”Vehkoon tuomio voi lisätä toimittajiin kohdistuvia rikosilmoituksia, Aho arvelee.”

    Entä sitten?

    Toimittajat ovat ihan itse edistäneet rikosilmoitustehtailua omilla vihapuhekampanjoillaan, joihin erityisesti vihervasemmiston kannattajat ovat tarttuneet oikein urakalla
    .
    Rikosilmoituksia tehtaillaan ihan mistä tahansa aiheesta ja vielä useimmin aiheettomuudesta tänä päivänä, enkä kyllä ole lukenut valtamediasta rivikään ilmiön negatiivisista puolista, paitsi kun rikosilmoitus koskeekin journalisitia.

    Vihervasemmmistolaiset höyrypäät + Mikko Kärnä ottavat yhteyttä eri mieltä asioista olevien työnantajiin kyselläkseen onko työnantaja perillä henkilön ajatuksista. Onko valtamediassa analysoitu ilmiön hyötyjä / haittoja, sen vaikutusta sanavapauteen, josta journalistit ovat taas tässä yhteydessä huolissaan?

  2. Eipä tarvitse kuin palauttaa mieleensä toimittajien toiminnan #meetoo -kampanjan aikana, niin ymmärtää, miksi luottamus toimittajia kohtaan on heikkoa.

    Tapaus Vehkoo on surullinen osoitus siitä, kuinka joku voi kohottaa itsensä Suomen lakien yläpuolelle.

    Kun sitten tulee turpaan oikeussalissa, niin alkaa itku ja aletaan masinoida kollegoita oman asian taakse.

  3. Toimittajien näkemys tasapuolisesta laintukinnasta tuntuu olevan mallia: ”rules for thee but not for me”

  4. Toimittajat on sitä varten että niitä trollataan ja toimivat kansan kusitolppana.

  5. Vehkoo on hyvä toimittaja, joka on tuottanut todella arvokasta sisältöä.

    Mutta tässä tapauksessa hän suutahti. Eikä sekään ole ongelma. Mutta hän ei koskaan myöntänyt sitä, vaan lähti pyhään sotaan. Ja se on tässä ongelma.

    Hyviä neuvoja on helpompi antaa kuin noudattaa, luulen mä.

  6. Junes Lokasta minulla ei ole kovin korkeaa käsitystä, mutta ei myöskään toimittaja Johanna Vehkoosta. Molemmat ovat kuitenkin tasa-vertaisia lain edessä, ainakin pitäisi olla.

    Johanna Vehkoo on yksi ajatushautomo Hatun perustajista, joka ajatushautomo perustettiin 2015 Tampereella. Toiset jäsenet ovat Roosa Meriläinen ja Saara Särmä.
    Hatun toimintaperiaatteet:” Tasa-arvon edistäminen radikaalin hauskuttamisen keinoin -Tehdään ensin ja mietitään sitten – Ei se oo niin justiinsa – Anna mennä! – Radikaaleinta on lempeys!”

    Sekö on Vehkoon (ja JSN:n) käsitys tasa-arvosta, että toimittaja saisi syyllistyä kunnianloukkaukseen ilman rangaistusta?

    Eipä silti, siellä feministipiireissä näitä naiseinsteinejä näyttää riittävän ”Ainoa syy muuttaa maalle on insesti ja se, ettei pahoinpidellyn naisoletetun avunhuutoja kuule kukaan.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *