Tilanne

Kriisinhallinta mittarilla ollaan kohdassa 2 (1-10), kriisin ollessa päällä, eli olemme vielä viruksen jalkautumisvaiheessa.

Tappioita on tullut maltillisesti kun olemme voineet hidastaa ja suluttaa infektion etenemistä. Mutta todellista tulimyrskyä emme ole vielä edes nähneet.

Sekä olemme saaneet tilannekuvan alkaneiden tapauksien määrästä ja edelleen vain ennusteen.

Minkäännäköistä ratkaisua ei ole vielä olemassa, mitään konkreettista tietoa tilanteen hallinnasta meillä ei ole eikä varsinkaan tietoa kriisin kestosta. Kaikki tieto on arvioita. Hyvin moni ulostulo asiantuntijoiltakin on vielä ennusteita.

Viruksen saaneiden todellista määrää ei tiedetä koska testejä tehdään vain niille jotka ilmoittautuu oireiden vuoksi, todellisuus tartunnan saaneista on helposti kymmenkertainen sekä on paljon vähän oirehtivia jotka sekoittaa tämän kausi influenssaan ja he levittävät tietämättään tätä tautia perussairaille ja ikäihmisille joille se voi olla kohtalokas.  Siksi on nämä karanteenit, noudattakaa niitä.

Eli olemme siis hyvin alussa tämän pandemian kanssa. En pystyisi sanomaan kuinka tulee käymään kun sitä ei voi sanoa edes asiantuntijat.

Aikonaan tuli Crisis Management  Centre Finlandissa näitä samantyyppisiä harjoituksia myös itse vedettyä, kohde oli vain ennestään tietämämme, tätä uutta virusta emme tiedä…

Tässä minun tilanne tiedotus. Toivottavasti jeesaa jotain.

5 Replies to “Tilanne”

 1. Nythän jokunen iltapäivälehti jo riemuitsee että kaikki on normaalisti kun kesä alkaa ja mökkikausi alkaa yms… en juhlisi yhtään ennakkoon. Itse pääsen kyllä mökille milloin vain. Ei se tarkoita että tauti Suomessa olisi selätetty.

  Seurataanpa Trumpin KÄSKYÄ jossa tauti on ohi huhtikuun lopulla (alunperin se oli pääsiäisenä hänen mielestään..), veikkaan että ei ole Yhdysvalloissa vielä ohi, nythän se vasta alkaa…

 2. Ihmiset, jotka vielä väittävät koronan olevan kausi-influenssan kaltainen, alkavat varmaan olla aika vähissä.

  *
  Korona ei verota pelkästään iäkkäitä ihmisiä, vaan joukkoon mahtuu myös nuoria.

  https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4912911/13vuotias+poika+kuoli+koronavirukseen+Britanniassa++kuolleiden+maara+on+noussut+maassa+voimakkaasti+viime+paivina

  1.4.2020

  Kuolleiden joukossa oli 13-vuotias poika, joka on tiettävästi maan nuorin koronauhri. Lontoolainen sairaala, jossa poika oli hoidettavana, ilmoitti tapauksesta tiistaina.
  Perheen tietojen mukaan poika oli perusterve, kertovat BBC ja The Guardian. Poika oli toimitettu sairaalahoitoon sen jälkeen, kun hän alkoi oireilla ja hänellä ilmeni hengitysvaikeuksia. Hänellä todettiin koronatartunta perjantaina, ja hän menehtyi maanantaina.

  Maanantaina kuolleiden joukossa oli myös 19-vuotias henkilö, joka oli niin ikään tiettävästi perusterve.

 3. Toivoa sopii, ettei Suomessa päädytä samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa.

  *******************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/11ef7f8b-3aac-4cf9-99d5-2e240ade5f5d
  1.4.2020
  Aftonbladet paljastaa: Tukholman tehohoito ensi viikolla täynnä, näillä perusteilla valitaan hoidettavat

  Tukholman sairaaloiden tehohoitopaikkojen ennustetaan olevan täynnä jo ensi tiistaina.

  *********************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006460650.html
  1.4.2020
  Kylmäävät uhriluvut olivat liikaa – Ruotsi teki käännöksen koronalinjassaan
  Ruotsissa on keskiviikon aikana kuollut 59 henkeä koronaviruksen seurauksena, ja se on saanut Ruotsin kiristämään koronalinjaansa selvästi.

  Kaikkiaan Ruotsissa on kuollut koronavirukseen 239 henkeä. Määrä on yli kaksinkertaistunut vain kolmen vuorokauden aikana, sillä 29. maaliskuuta Ruotsissa oli menehtynyt koronavirukseen 111 henkeä.

 4. Korona –epidemia ei olutkaan ihan kausi-influenssan kaltainen. Hallitus perusti epidemian alkuvaiheessa toimintansa THL: kannanottoihin.

  Helsingin Laakson sairaalan pihamaalle on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt kontteja. IS:n tietojen mukaan kyse on kylmäkonteista, joita käytetään tilapäisinä ruumishuoneina koronaepidemian aikana.

  *********************************************************************************
  https://www.verkkouutiset.fi/hs-thln-mukaan-korona-tappaa-kuin-kausi-influenssa/#1813b8fa

  HS: THL:n mukaan korona tappaa kuin kausi-influenssa

  Moni asiantuntija on pitänyt THL:n lukuja optimistisina. Esimerkiksi Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo on kiinnittänyt asiaan huomiota.

  ***********************************************************************************
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006462072.html
  2.4.2020

  Koronaepidemia hidastaa hautausprosesseja ja ruuhkauttaa perinteiset ruumiiden säilytystilat.

  HELSINGIN Laakson sairaalan pihamaalle on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt kontti/kontteja, jotka ovat herättäneet ihmetystä ohikulkijoissa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyse on kylmäkonteista, joita käytetään tilapäisinä ruumishuoneina koronaepidemian aikana.

  Koronavirus kasvattaa kuolleiden määrää tavanomaiseen aikaan nähden – erityisesti siinä vaiheessa, kun epidemia saavuttaa huippunsa Suomessa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuoreimman arvion mukaan toukokuun toisesta viikosta alkaen. Kun sairaaloissa ei riitä kaikille ruumille tilaa, osa säilötään kylmäkontteihin joksikin aikaa.

Kommentoi