Asiat Suomessa kohtuullisen hyvin.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Aamun uutisantia Intiasta. Lukekaahan teksti ja ajatelkaa, missä kaaoksessa ihmiset Intiassa nyt elävät.

Kovin hyvinhän siellä olot, varsinkaan tavallisella kansalla ole olleet mutta tuo uutisteksti on vaikuttava.

Meillä toimii sosiaalipuoli melko hyvin, yhteiskunta huolehtii kaikkein vähäosaisimmistakin vähintään kohtuullisesti.

Meidän nykyinen hallituksemme toimii mielestäni selvästi paremmin kuin muutamat edelliset hallitukset, jotka sentään toimivat normaalioloissa. Pääministerillä, ihan kansainvälisestikkin arvostellen, asiat tuntuvat olevan olosuhteisiin nähden aivan mallillaan.

Kaikenlaisista rutisijoista huolimatta, poliittisista ”toisinajattelijoista”, sitä älämölöä on aina lähtenyt. Hallitus, teki se mitä tahansa; tiettyjen tyyppien mielestä se on aina joko, ennenaikaista panikointia tai sitten tahallista viivyttelyä; hyvin, tai edes kohtuullisen hyvin,  muutamien mielestä asiat eivät koskaan tunnu olevan.

14 vastausta artikkeliin “Asiat Suomessa kohtuullisen hyvin.”

  1. Ei kait näitä pandemiatoimenpiteitä mihinkään kriisinhallintaan pidä sekoitella edellinen avaus). Vaikkakin ihan valmiuslainsäädännön oikeuttavien toimenpiteiden mukaan elämmekin, kyllä mielestäni asiat meillä Suomessa, verrattuna moneen muuhun maahan verrattuna, kohtuullisen hyvin ovat, huolimatta vasemmistoenemmistöisen hallituksen, tai vaikkapa juuri siksi, kyllä me pärjäämme määräyksiä noudatellen ja paniikkia lietsomatta. Ei paisutella ongelmia.
    Toisaalta, onhan se hyvä asia sekin, että meillä on tämmöisiä erikoiskoulutettuja kriisinhallintatehtävien johtoon kelpuutettuja reserviläisiä.
    Aiemminhan siellä CMC:ssä näitä kriisihallintapuolen asioita hoiti ev evp Kalle Liesinen (vanhastaan upseeriuransa alkuajoilta hyvin tuntemani)
    Olosuhteisiin nähden, asiamme ovat kohtuullisen hyvässä jamassa.

    1. Kyllä nyt on kriisinhallinnasta kyse yleiskielen mukaan.

      Kriisissä fasistiset otteet (pakkotoimet ja rangaistukset) kovenevat.

      Neuvostoliittoa hallittiin fasistisin ottein puoli vuosisataa. Nyt päästäneen lyhyemmällä ajalla.

      1. Tuommoisia termejä Mage en osaa kriisinhallintaan kytkeä.
        Olen käsittänyt kriisinhallinnan ulkomailla tapahtuvaksi toiminnaksi; sotilaallinen- ja siviilikriisinhallinta.
        Sotilaallinen kriisinhallinta muuntuu helposti sodaksi (pl rauhaturvaaminen) kuten Afganistanissa, siellä suomalaiset ovat sodan osapuoli.

        1. Kriisejä on monen laisia. Nyt on kyse pandemiakriisinhallinnasta, jossa myös joudutaan käyttämään pakkotoimia ja rangaistuksia, noita fasistisia työkaluja.

          1. Jospa nyt Mage edes hieman selvittäisit itsellesi noita käsitteitä, termejä. Suomessa vallitsee valmiuslaki ja sen suomat oikeudet viranomaisille sekä hallitukselle asetusteitse, joko kiristää tai löysentää määräyksiä.
            Määräyksien rikkominen ja rangaistukset, lähinnä sakot taas ovat poliisin aluetta.
            Pakkotoimet taas ovat rikoslain termistöä ja poliisin aluetta.
            Fasistisia työkaluja en ole koskaan Suomessa havainnut oman elämäni aikana.

            1. Sinun suomenkielentaitosi lienee korkeintaan tyydyttävä.

              Käsitteelle fasismi ei ole löytynyt yksiselitteistä poliittista sisältöä.

              Anarkistiiset filosofit ovat minun tavallani löytäneet fasismin yleispätevän ytimen.

              Poliisivoimat, armeija ja oikeuslaitos rajoittavat, pakottavat ja rankaisevat ja ovat diksi olemukseltaan fasistisia.

              Nuo fasistiset elementit ovat odoittautuneet järjestyneessä yhteiskunnassa välttämättömiksi. Anarkistit eivät hyväksy järjestynyttä yhteiskuntaa.

              Kriisiolosuhteissa, kuten sodan aiheuttamassa kriisissä, elintarvikekriisissä, kaaoskriisissä tai pandemiakriisissä yhteiskunnalle tulee tarve, jotta säilyisi, lisätä fasistisia keinoja eli pakkokeinoja ja rangaistuksia.

              On myös mielipuolisisia, yhteiskuntaa ja yksilöä vahinhoittavia fasismin muotoja, kuten rotufreudentalistien edellyttämä kielifasismi, jota kansallisvaltiovihamielinen RKP on pyrkinyt harjoittamaan kepulikonstein jo vuodesta 1906 alkaen. Rotutaistelumaininta poistui puolueohjelmasta vuonna 1958 eli samana vuonna, kun Uppsalan rotutieteen laitos siirrettiin yliopiston takahuoneisiin. Eli 13 vuotta Hitlerin kuoleman jälkee. Mutta rotutaistelu tuntuu jatkuvan epävirallisena edelleen. Se taistelu on näkynyt mm, rotutohtorin muistomitslien jakamisena.

              Tämän kaiken tiefostaminen edellyttää älykkyyttä, joka ylittää kekimääräisen poliitikon älyn.

              Tätä kaikkea on tutkinut yksi maamme maamme merkittävimmistä historioitsijoista, L. A. Puntila, jonka väitöskirja käsitteli suomenruotsalaista nationalismia ja rotuoppeja.
              Puntila oli yhden kauden demarien kansanedustajana, mutta ei päässyt jatkokaudelle. Ehkäpä rotufreudentalistit suhmuroivat siinäkin asiassa.

              Yhteiskunnassamme siis vaikuttaa kapea fasistinen läpimätä sektori, rotufreudentalistit.

              1. Siispä: Yleiskielen mukaan pandemian hallinnassa on kyse kriisinhallinnasta.

                Esimerkiksi mustalaiset saattavat termistönsä puitteissa keskuudessaan käyttää omaa käsitteistöään, mutta heidän osallistuessaan yleiseen keskusteluun heidän on viisasta käyttää yleiskieltä ja yleispäteviä käsitteitä, eikä vaatia muita noudattamaan mustalaisten omaa käsitteistöä.
                Tietenkin mustalaiset voivat tuoda esiin omia käsitteitään, vaikka ne eivät olisikaan yleispäteviä, mutta heidän ei tule edellyttää, että muut siirtyvät heidän käsitteistöönsä.

                Sanaa ”fasismi” on käytetty loukkaamistatkoitukseaa, eikä ole haluttukaan ymmärtää fasismin yleispätevää merkitystä, josta on karsittu pois kaikki sanaa hämärtävät ristiriitaisuudet.

                Ristiriitaisuuksista riisuttu fasismi merkitsee rajoittamista, pakottamista ja rangaistuksia.

                Anarkistit uskovat, että yhteisö voisi elää ilman fasismia. Mutta kaikki sellaiset yhteiskuntakokokeilut lienevät tuhoutuneet jo sisäisistä syistä ilman ulkopuolistakin vaikutusta.

                Tarvittavan fasismin taso riippuu olosuhteista.
                Jos haihattelevat liittovaltiofanaatikot saavat aikaan liittovaltion, tulee se automaattisesti johtamaan fasismin voimistumiseen. Tarvitaan lisää erikoisjoukkoja kapinoiden tukahduttamiseen, tarvitaan poliittisia vankiloita ja leirityksiä, kansaa on pakko vakoilla ja mielenosoituksia on pakko rajoittaa.
                Myös lapsenkasvoinen kokoomuksen meppi, Henna Virkkunen, on lapsellisuuttaan edistämässä fasististen ilmiöiden lisääntymistä, jos pitää kiinni liitovaltiofanatismistaan.

  2. Monen kohdalla asiat eivät ole hyvin.
    Moni kuolee
    ja monella on mennyt ansaintamahdollisuus.
    Maailmalla on toki samoja tilanteita.
    Totta on myös se että vanhat yleensä kuolevat ensin.
    Pienessä kerrostalokolossa asujaa ahdistaa
    sillä elämä on kädestä suuhun elämistä
    ja se on ajautunut ahtaalle…

  3. Otetaanpa esimerkkinä esim Intia ja toisena USA, nämä kun tiedetään; kummassakaan ei ole minkäänlaista turvaverkkoa pienituloiselle, työttömälle, jne.
    Muitakin vastaavia maita, esim valtaosa Lähi-idän ja Afrikan köyhistä, puhumattakaan Venäjästä, Valkovenäjästä yms.
    Avaukseni tein juuri tätä vastaan peilaten, en kuitenkaan väittänyt, että Suomessa ongelmia ei olisi. Pienyrittäjät ja varsinkin itsensä työllistävät ovat nykyisin tosi ahtaalla. Siitäkin huolimatta avaukseni perspektiivistä katsoen, ei meillä tuon luokan ongelmia ole kuin em maissa.

  4. Joku pn kehunut Suomea sanoen, että täällä ovat asiat menneet vähiten pieleen

    Täydellistä vallankaappausta ja suomalaisten orjuuttamista tavoitelleet freudentalistit olivat kyllä sitä mieltä, ettei suomalaisista keltaiseen turaanirotuun kuuluvina ole mihinkään, ei ainakaan maan hallitsemiseen.

    Tätä käsitystä freudentalistit levittivät myös maailmalla, josta syystä suomalaisilla oli vaikeuksia esimerkiksi USA:n kansalaisuuden saamisessa. Freukut onnistuivat harhauttamaan tässä asiassa jopa vähän yksinkertaista Hitleriäkin. Aatu-parka piti finnejä kuitenkin esiarjalaisina arvatenkin siksi, että rotusekoittumista germaaneihin oli jonkin verran tapahtunut.

    Elisabeth Rehnin tuon Freudenthal-kultamitalistin on väitetty antaneen suomalaisista ulkomailla arjalaisvivahteisia lausuntoja. Kansallisvaltiovihamieliset rotufreudentalistit ovat aina keskuudessamme.

  5. Meillä Suomessa on asiat todella hyvin, ulkomaalaisten silmin sanovat, että me olemme syntyneet hopealusikka suussa. Kyllähän se tilanne näkyy useammassakin kansainvälisessä tutkimuksessa ja tilastossa. (Eikä tähän ole tarvetta trollin viisastella)

  6. Tuo Magen kommentti 2.4. 02.46. En tiedä miksi siinä ei ollut vastaa: ?
    No kuitenkin myönsit, että edes tyydyttävästi osaan suomenkieltä, voin kertoa Sinulle, että käytän oikolukuohjelmaa, muuten suosittelisin sitä Sinullekkin.
    Muu kommentistasi sitten sisälsikin aivan käsittämätöntä termien sekamelskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *