Tulipa mieleeni

Kun mellä on rasistinen nimike olemassa miksi sen  saa silti käyttää lähes päivittäin sitä kuulee teeveestä

No sitä ei voi laittaa tänne koska voi olla että saa rasistin nimikeen itse mutta viittaus on romaani vähemmistöön menevä

Eihän meiilä ole sallittua sanoa tuotteen nimessä erästä toista siinä se on rasistin nimikettä käyttävä ja ne piti poistaa

Kyse on suklaatuote  …….. pusuista se nyt on kielletty rasistisena seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

13 vastausta artikkeliin “Tulipa mieleeni”

  1. On rasistista miettiä rasistisesti tai rasisisteista, koska rasisti.

  2. Joz tarkoitit sanaa mustalainen niin käsittääkseni romanit käyttävät sitä itsekin ja kutsuvat muita valkolaisiksi.

    1. On rasistista sanoa mustalainen tai neekeri, ei ole rasistista sanoa valkoinen, mutta on rasistista sanoa punainen tai keltainen. 🤟🤣🤟

    2. En tarkoita vaan nimike tulee aivan muussa muodossa selvennyksenä se nimike tulee mannekiini sanasta
      Tuo alku tekee siitä rasistisen terv tepivaari

    3. Mustalaisyhdistyksen nimi on muutettu romaniyhdistykseksi.

      Laulua mukaillen:
      Mustalaiseks olen syntynyt,
      romanina kuljeskelen nyt.

      Mitenkähän tulevat yhdistyksessä toimeen keskenään, sillä romanin pahin vihollinen on toinen romani. Sukujen välillä on reviirirajat, vuosisataiset vihat ja kostot.

        1. Äidin äidin äiti kuoli vuonna 1919 espanjantautiin ainoana suvussa. Hautajaiskuvassa jälkeenjääneet vaikuttavat juutalaisilta, vai olisiko mustalaisverta vainajan lesken kautta?
          Etelästä tuli muinoin esi-isä, joka käytti sotilasnimeä Garp. Äijä tuntemattomasta.

          Täytyis varmaan ottaa solunäyte poskesta ja lähettää syynättäväksi.

  3. Rasismista on tekemällä tehty elämää suurempi asia, jotta internationalismi saisi kunnolla ilmaa siipiensä alle.

  4. Rasisti -sana alkaa olla sanana kulahtanut.

    Taidan ryhtyä käyttämään sanaa rösisti. Siinä ön enemmän särmää.

  5. Ei ole yhtään kulunut sitä vaan ei kaikissa osata katsoa mikä on rasismia terv tepivaari

  6. Näin ensimmäisen ihka elävän neekerin, kun kävimme luokkaretkellä Helsingissä. Olin kansakoulun viimeisillä luokilla.
    Kävimme Linnanmäet, Korkeasaaret ja muutkin nähtävyydet kokemassa. Sitten oli vuorossa Stadionin torni. Hississä näin kaksi mustaa miestä,amerikkalaisia. Me pojat taisimme toljottaa miehiä vähän liiankin tarkoin. Tuskin mustat herrasmiehet panivat sitä pahakseen. Varmaan ajattelivat, että televisio on Suomen maassa suht´uusi ilmiö ja että pojat ovat poikia.
    Kun tulimme tornista alas, kehaisimme toisille pojille ”Me nähtiin kaksi oikeaa neekeriä!”
    Neekeri-sanaa käytettiin siihen aikaan niin kirjoissa kuin puheissakin yleisesti. Ei sitä pidetty loukkaavana.

    Ajat kuitenkin muuttuvat. MInusta neekeri-sana ei edelleenkään ole loukkaava, sana ”nekru” taas on. En kuitenkaan hevin käytä neekeri-sanaa, koska ”yleisen sopimuksen mukaan” sitä ei pidetä sopivana. Se ei vain kuulu tapoihin ja mitä sitä turha provosoimaan.
    Täytyy kuitenkin sanoa, että joskus tuntuu järki loppuvan tämän poliittisen korrektiuden kanssa. Sen vuoksi tai siitä huolimatta en suostu pieksämään itseäni valkoisten esi-isieni tekojen tähden. Eivät valkoiset esi-isäni olleet enkeleitä mutta mitkä rodut tai kansat sitten ovat olleet? Tsingis-kaaniko?

    1. Kuten Teemu Keskisarja on todennut, suomalaisilla ei ole mitään anteeksipyydeltävää. Olemme itse olleet orjakaupan kohteina Venäjän taholta 1700-luvulla. Tai voisimmehan tietysti yliherkkinä nykyisen muodin mukaan vaihtaa kaikki Finlayson-nimet pois koska Finlaysonin puuvillakehräämö käytti USA:n orjavaltioista tuotua puuvillaa. Siinäpä vaikka Aamulehdelle pohdittavaa millä Finlayson korvataan.

      Neekeri-sanaa ei enää nykyäään voi käyttää enkä kyllä sitä aiemminkaan muista käyttäneeni. Mutta ihan samalla tavalla muistan että ”nekru” oli se loukkaava sana. Sinänsä hieman erikoista on se, että sanana neekeri tulee sanasta negro joka tarkoittaa mustaa. Kuitenkaan suomen kielen sana musta ei ole loukkaavana pidetty.

      Manne-sana on loukkaava, mutta romanit itse vuosia sitten pyörittivät tv-sarjaa Manne-tv joka kertoo hyvästä huumorintajusta, mutta kaikki sarjaa katsoneet eivät ehkä käsittäneet sitä hyväntahtoisesti. On roisia huumoria ja sitten on pahantahtoista huumoria eikä niitä aina meinata erottaa. Roisia huumoria onkin varmaan paras lasketella vain itsestään tai omasta viiteryhmästään.

  7. Manne on suomalainen ja ruotsalainen etunimi. Arvellaan mukautuneen sanasta Immanuel, joka merkitsee läsnä olevaa jumalaa. Immanuel -arvonimeä on käytetty myös Jeesuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *