Siinä Trumpille töitä uhoamisen ja mölyämisen sijasta

Yle=

Koronaviruspandemian aiheuttaman talouskriisin seurauksena Yhdysvallat on ajautumassa häätökriisiin. Miljoonat ovat menettäneet koronan aikana työnsä, eikä heillä ole ollut varaa maksaa vuokria tai lyhennyksiä.

Massiivisen työttömyyden takia jopa 28 miljoonaa vuokralaista on vaarassa menettää kotinsa tulevina kuukausina häätökieltojen umpeutuessa, arvioi häätötutkija Emily Penfer Reutersille.

CNBC:n esittelemän arvion (siirryt toiseen palveluun) mukaan että häätö voi uhata noin 40 miljoonaa amerikkalaista. Esimerkiksi vuonna 2016 Yhdysvalloissa oli 2,3 miljoonaa häätöä. Asiantuntija John Bollock arvioi CNBC:lle, että pelkästään elokuussa häätöjä voi kuitenkin olla yhtä paljon.

Liittovaltion asettama häätökielto päättyi viime perjantaina. Kielto koski kiinteistöjä, joissa on liittovaltion tukemia lainoja, ja vuokralaisia, jotka saavat asumistukea. Myös osavaltioiden häätökiellot ovat umpeutuneet tai umpeutumassa.

Häätöjä jatkettu monissa kaupungeissa

Valkoinen talo on sanonut, että häätökieltoa jatketaan, mutta tällä hetkellä sitä ei ole ja vuokralaiset ovat turvattomassa asemassa.

5 vastausta artikkeliin “Siinä Trumpille töitä uhoamisen ja mölyämisen sijasta”

  1. Kukas luulee että Trumpia kiinnostaa lähimmäinen, juttusi on sen mielestä HOAX! Tämä narsisti on saanut maassaan moninkertaisesti enemmän ruumiita typerillå päätöksillään covid viruksen suhteen kuin Vietnamissa kuoli sotilaita. Mutta sama paxka perzehän pakeni itse Vietnamiin menemistä.

    Kohta Yhdysvallat on Kokoouksen toivemaa, maa jossa kaikki saa tulla toimeen omillaan… eli nukkua katuojassa, jopa Venäjä kohtelee kansalaisiaan paremmin.

    1. Ei kiinnosta. Nyt siitä on Twitterissä ja muuallakin haastattelu jossa se munaa itsensä täysin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *