Jumala Israelia suojelkoon.

Mikäs meidän täällä on elellä, suomineidon turvallisessa syleilyssä, kun naapureinammekin ovat toveri venäläiset ja hannu hanhet sekä turskanpurijat lännessä.

Mutta auta armias minkälaisten naapurien kanssa Israelilaiset joutuvat elämään, kun ei ole naapureina muita kuin terroristeja ja terroristivaltioita, joiden tavoitteena on pyyhkiä ”valittu kansa” pois maailmankartalta.

Israel on ainut demokraattinen valtio lähi-idässä ja heidän oikeutensa omaan valtioon allekirjoitettiin jo neljäkymmentäluvun lopussa YK.ssa yhteisellä päätöksellä.

 

 

 

46 vastausta artikkeliin “Jumala Israelia suojelkoon.”

  1. Valitettavasti tilanne on se, että en enää Israelia ehdota suojeltavaksi.
    Israel rikkoo järjestään kaikkia kansainvälisiä oikeuksia mm. siirtokunnillaan sekä arabien kohtelulla.
    Nyt erityisesti syynä on se, että palestiinalaiset karkoitetaan, jotta juutalaiset saisivat haltuunsa heidän asuntonsa.
    Jälleen Israelilaiset olettavat, että natsisaksan vainojen takia he saavat tehdä mitä vain.
    Länsirannan laiton miehitys on yksi törkeimistä israelin juutalaisten teoista, mutta ei näytä olevan oirettakaan, että Israel siitä luopuisi.

  2. Israel vetäytyi Gazasta ja se oli selkeästikin virhe. Multa ei heru mitään sympatiaa arabeille, jotka piilottelevat terroristeja.

  3. Vuonna 1967 käyty 6 päivän sota Israelin ja Arabiliittoutuman välillä, johon kuuluivat Egypti, Jordania ja Syyriä ja joita avustivat Irak, Saudi-Arabia, Kuwait ja Algeria, lisäksi Neuvostoliitto lähti myös tukemaan Arabiliittoutumaa.
    Täältä on pitkälti peräisin nykyistenkin konfloktien alkujuuret ja silloin oli Arabimailla tavoitteena tuhota Israel, mutta vain kuusi päivä sota kesti ja lopputuloksen kaikki tiedämme.

    1. Lopputuloksen tiedämme, mutts se sota ei millään tavalla oikeuttanut Israelia pysyvästi miehittämään länsirantaa ja asuttamaan sitä juutalaisilla kiihkoilijoilla.

      1. Mikäs on mielestäsi oikeuttanut venäjän sosialisoimaan Karjalan?????
        Krimin???

        1. Millä oikeudella eurooppalaiset miehittivät Pohjois- Amerikan, Etelä-Amerikan, Australian j.n.e.

  4. Israel on sotarikoksia tehtaileva paskiaisjoukko. Hamas on sotarikoksia tehtaileva paskiaisjoukko. Ei kiinnosta ottaa puolia, molempien syntilista on pitkä ku nälkävuosi.

  5. Itse en toivottaisi Israelille Jumalan siunausta, en myöskään Jumalan tuomiota.
    Ovat ehkä liian pitkään hyödyntäneet holokaustoptiotaan.

    En ymmärrä juutalaisia, kummaa väkeä. Mistään kansasta ei ole noussut niin paljon neroja kuin juutalaisista, he ovat myös piirtäneet historiaan vahvan jäljen. Tässä muutama: filosofi Spinoza, filosofi (ja ilmeisesti myös enemmän tai vähemmän hullu) Karl Marx , ”vallankumoussankari)” Lev Trotski, psykiatri Sigmund Freud, Fyysikko Albert Einstein, atomipommin kehittelijä Oppenheimer.

    Minulla on näkemys. että diasporansa aikana heitä on syrjitty maassa kuin maassa, ja missä maassa he ovat saaneet jalansijaa, siellä he ovat aiheuttaneet ikävyyksiä.

    Olen lukenut puolanjuutalaisen nobelkirjailija Isaac Bashhevis Singerin (1902-1991) kirjoja (laatutekstiä muuten), jotka kaikki hän kirjoitti jiddishiksi. Singer on sanonut: ”Olen ikäni ollut tekemisisissä oman kansani kanssa, olen kirjoittanut heistä novelleja ja romaaneja, mutta minun täytyy sanoa, etten ymmärrä tätä kansaa, tätä omaa heimoani.”

    Mitenpä siten meikäläinenkään.

  6. Eddie Jaku nimisestä juutalaisesta tuli kirjailija 100-vuotiaana. kirjan nimi on ”Maailman onnellisin mies”. Hän sanoo syntyneensä v. 1920 Leipzigissä Itä-Saksassa ja on nykyään Australian kansalainen. Hän kävi läpi holokaustin kauhut, mutta selvisi hengissä. Kirja on kyllä lukemisen arvoinen, huh! Ja on luultavasti vanhin ensikirjailija, johon olen tutustunut.

    Tämä kirja tarttui mukaani Kittilän kirjastosta viikko sitten. En ole koronan vuoksi käynyt kirjastossa pitkään aikaan, mutta silloin kävin. Ja sattumalta (jos sattumaa ylipäätänsä on) minun ja tämän Eddie Jakun tiet ristesivät.

  7. ”Ja tämä Eddie on luultavasti vanhin ensikirjailija, johon olen tutustunut” oli tarkoitus sanomani. (Tämä saitti ei anna anteeksi, jos tulee hutiloitua.)

  8. Vaati näköjään ulos ja sisään kirjautimisen.
    Nykyisen kriisin taustalla on monia tekijöitä, arabien häätöuhka Jerusalemissa on yksi niistä. Alueella asui ennen juutalaisia mutta Jordania hääti heidät ja arabit muuttivat tilalle. Nyt talot ovat olleet heidän kotinaan jo yli 70 vuotta, mutta heillä ei ole ollut esittää dokumentteja siitä että omistaisivat talot Jokin juutalaisten firma kuitenkin hankki talot haltuunsa ja haluaa häätää asukkaat eli arabit ja rakentaa tilalle taloja juutalaisille. Tilanne on vähän sama kuin jos Suomi saisi Viipurin takaisin ja suomalaisomistuksessa ennen sotaa olleesta talosta haluttaisiin häätää venäläiset ja rakentaa tilalle uusia asuntoja suomalaisille. Kansainvälisesti se näyttäisi yritykseltä suomalaistaa Viipuria mitä se ehkä olisikin.
    Mutta häädönuhka on vain yksi tekijä. Toinen merkittävä on ollut ääriryhmien toiminta. Huhtikuussa jotkut arabit laittoivat Tik Tokiin kuvaamansa filmin jossa he kiusasivat ja pahoinpitelivät ortodoksijuutalaista. Juutalaisten ääriryhmä vastasi järjesmällä marssin jossa huudettiin kuolemaa arabeille. Nyt Israelin kaupungeissa on nähty osapuolten lynkkausjoukkojen väkivaltaa. Se on erityisen harmillista koska Israeliin oli juuri syntymässä hallitus jonka tukena parlamentissa olisi ollut myös arabipuolue.
    Hamas on yrittänyt tietenkin ottaa tilanteesta kaiken irti ja poliittisesti se onkin hyötynyt ja sen kannatus on luultavasti noussut, mutta aineellisesti se tulee maksamaan kovan hinnan: sen aseistus ja tunnelit tuhotaan paljolti ja sen tärkeimmät johtajat tapetaan. Israelissa hyötyjä on pääministeri Benjamin Netanyahu jonka poliittinen ura näytti jo olevan ohi mutta kriisin tultua vanha kettu näyttääkin turvallisimmalta vaihtoehdolta.

  9. Jos olette uutisia lukeneet niin varmaan olette huomanneet miten Israelin armeija on varoittanut Gazan talojen asukkaita tulevasta pommituksesta jotta nämä ovat osanneet mennä pois vaara alueelta. Israel pyrkii välttämään siviiliuhreja toisin kuin Hamas jolle ne ovat tavoite ja joka ei välitä omistq siviileistäänkåån. Osa Hamasin ampumista rakenteista on pudonnut Gazaan aiheuttaen tuhoa siellä. Me voimme sitten EU:n kautta rahoittaa korjauksia.

    1. En paljon viitsi ottaa kantaa näihin israelilaisten valloitustouhuihin mutta sanoisin kuitenkin; ennen kommentteja kannattaisi tutustua Israelin kansan historiaan, hehän ovat ikivanhalla palestiinalaisten alueella. ”jumalan valittu kansa”? Niinhän he mukamas ovat, perustuen vanhojen seemiläisten kansojen historiaan ja itse itsensä nimittäneet täksi ”valituksi kansaksi”.

      1. ”IKivanha palestiinalaisten alue” tarkoittaa aluetta jonka arabit valloittivat Bysantilta 600 -luvulla kun Islamia levitettiin valloitussodalla. Juutalaisia siellä on asunut tuhansia vuosia. Eurooppalaiset eli roomalaiset karkottivat juutalaiset omasta maastaan eli Judeasta juutalaisten kapinoitua n. 70 ja 135 jKr. Kaikki arkeologia alueella kertoo juutalaisten tai israelin kansan historiasta. ja jos Kalle luki kirjoitukseni niin huomasi miten nykyselläkin kiistanalaisella alueella asui alunperin juutalaisia jotka arabit karkoottivat. Niin kävi myös Hebronin juutalaisille joita arabit lynkkasivat 1929.

        Palestiinalaiset eivät ole mikään kansa vaan arabeja. Palestiina on alue, nimeä alettiin käyttää sen jälkeen kun roomalaiset olivat karkottaneet juutalaiset alueelta. KunIsrael ei vielä ollut syntynyt niin nykyinen Jerusalem Post ilmestyi nimellä Palestine Post. Kaikki asukkaat siellä olivat tavallaan palestiinalaisia, niin arbait kuin juutalaiset. Palestiinalaiset keksittiin propaganda tarkoituksessa. Lisämaan vaatiminen arabeille tuntuisi röyhkeältä kun arabeilla on jo suuri joukko valtioita. Mutta ”pienen Palestiinan kansan oikeuksien puolustaminen” kuulostaa pienemmän auttamiseltä.

        ”Valittu kansa” tarkoittaa juutalaisuudessa sitä että juutalaisten olisi elettävä Jumalam antaman lain mukaan.
        Toki uskotaan myös, että Jumala on antanut heille ”luvatun maan”. Mutta kaikkein uskonnollisimmat juutalaiset eli ns. haredi juutalaiset, ne jotka tunnistaa mustista hatuista ja korvakiharoista, eivät pidä Israelia Jumalan luomuksena. Heidän mielestään Israelia ei pitäisi edes olla olemassa koska vasta messias perustaa sen uudelleen. Silti he nauttivat Israelin heille suomista eduista.

        Sionismi on pragmaattinen, maallinen idelologia, ei uskonnollinen. Sen mukaan juutalaiset tarvitsevat oman valtion koska vähemmistönä heitä on aina sorrettu.

  10. Nämä ”varoitukset” ovat vain vähän sitä tasoa että niillä ei ole paljoa merkitystä. Sitä paitsi, monilla ei ole paikkaa mihin paeta. Ja jos hyökkäys kohdistuu pakolaisleiriin, siinä kohtaa ei paljon varoitusten tekosyyt auta.

    Vaan Norppa osui niin hiton tärkeään pointtiin: muu maailma maksaa tuon sodan, sen pyssyt, sen ammukset ja sen jälkiseuraukset. Mikäs niillä sotiessa kun joku muu maksaa.

    1. Gazan kaista . Maailma maksaa paitsi sotimisen, niin se myös elättää gazalaiset.

      Pinta-ala :360 km²,

      Väestötiheys 5,046/ km², Väkiluku 2048 miljoonaa [Lähde Wikipedia]

      ***************************************************************************************
      Huh ..

      Kaksimiljoonaa ihmistä elää pääosin avustusten varassa

      Väestön tiheys on kymmenkertainen Hollannin väestöntiheys. [419 / km²]

      ********************************************************************************************
      https://www.ts.fi/uutiset/maailma/3949605/Gazassa+elama+on+koyhaa++jopa+nelja+viidesta+asukkaasta+tarvitsee+humanitaarista+apua

      Gazassa elämä on köyhää – jopa neljä viidestä asukkaasta tarvitsee humanitaarista apua

    2. Miksi ei olisi? On paljon esimerkkejä joissa ihmiset ovat pelastuneet varoituksen ansiosta kun heidän talonsa on tuhottu siellä olevien Hamasin tilojen takia. Paeta voi aina vähän matkan päähän. Jos Israel pommittaisi summittaisesti kaikkea niin sitten varoituksilla ei olisi merkitystä.

  11. Koko Lähi-itä on ja on ollut ja tulee olemaan ikuisesti eri uskontojen ja ääriryhmien pommitynnyri, joiden sytytyslanka ulottuu suurvaltoihin. Erityisesti USA / Israel ja Venäjä Syyria jne..
    Se, että juutalais-syntyisiä lahjakkaita on paljon tieteessä ja taiteessa, heitä synnynnäislahjakkaita on aivan yhtä paljon noissa vanhoissa islamilaisissa kulttuureissa. Ja, saati kuinka paljon heitä onkaan Kauko-Idän ikivanhoissa kulttuureissa.
    Länsivallat pitävät siitä lahjakkuudesta, mikä on heidän kulttuuriaan lähellä ja ymmärrettävää.
    Mesopotamian( Irak ym. ympäristö ml. nyk. Israel) kulttuurit ovat olleet ns. korkeakulttuureita jo tuhansia vuosia.
    … ja jos mennään hävinneisiin korkeakulttuureihin Etelä-Amerikan inkoihin, siellä vasta se on ollut niin korkeaa, ettei tänäänkään sitä ajatusmaailmaa ja käden jälkiä ole pystytty selvittämään.
    Suomea ei silloin vielä ollut olemassakaan, vaan kiireisimmät tulivat etelästä, idästä ja pohjoisesta tappelemaan tänne keskenään riistamaista ja asuivat puissa, savupirteissä ja lantalan lämmittämissä hirsikyhäelmissä nuotion valossa.
    Roomalsiet ( italialaiset) olivat rakentaneet jo silloin akveduktit ja Faaraot pyramidit, kun impivaaralaiset eivät vielä olleet keksineet edes pärevaloa.

    1. Ei tarvitse turvautua mutuun kun voi katsoa esimerkiksi Nobelin palkinnon saajia ja juutalaisten osuutta siitä. Inkoilla ja atsteekeilla ei ole montaakaan merkittäävää tiedemiestä todennäköisesti.

  12. Me olemmekin sellaisia impivaaralaisia, että me kykenisimme eämään kansakuntana vaikka etelä navalla, mutta nämä vanhat ”sivistysmaat” eivät kykene yhteiskuntaansa saamaan jaloilleen edes paratiisissakaan.
    Suomi on omin avuin noussut ikäänkuin tuhkasta ja luonnonolosuhteet ovat meissä synnyttäneet sisun, jolla mennään vaikka läpi harmaan kiven lupaa kysymättä. Afrikkakin kyntää vielä kuten tuhansia vuosia takaperikkin peltonsa härän vetämällä puu auralla.

  13. Impivaaralaisuus ei selitä mitään hyvää, se on eristäytymistä kehittyvästä maailmasta.
    Uskonnot ovat kaiken pahan alku ja juuri.
    Sitten eriarvoisuus ja raha.
    Kolmantena poliittinen eripuraisuus, jonka taakse, sinnekin, uskonnot piiloutuvat.

    1. Kyllä se Heikki se impivaaralaisuus on meidät hengissä pitänyt ja elättänyt ja on turhaa kuvitella että muiden opit ja ohjeet meitä kannattelisivat kun vaikeuksia tulee ja niitä tulee tällä nykyisellä menolla yhtä varmasti kun päivä yötä seuraa ja silloin taas tullaan huutamaan Jumalaa avuksemme impivaaralaisella aksentilla.

      1. Mutta sitä jumalaansa huutavat kaikki muutkin avukseen aina ameriikkaa myöten, jonne en taakse on piiloutunut juutalaista uskonnollista rahaa kasapäin. Ja sitten siellä pidetään poliittis-uskonnollisia presidentin rukousaamiaisia, jonne polveilemaa osallistuvat maailman uskonnollis-poliittiset johtajat. Siinäkin uskonnot taustapiruina.

        1. Rintamallakin miehet huusivat Jumalaa avukseen ja äitiään, mutta kun vaarassa oli kotilies, niin sen puolesta kymmenet tuhannet antoivat henkensä.
          Se on taivahan tosi, että jos juuriamme häpeämme, niin häpeällinen tulee olemaan myös tulevaisuutemme, jos kaikki muu on kaunista ja komiaa mitä muut edustavat ja impivaaralaisuus on saatanasta.

  14. Eihän nyt kenekään juuriaan pidä hävetä. Mutta se, että uskonnot ne on pakanoillakin ja yhtä tärkeitä kuin jumaluusoppineillakin. Ja sotia niistäkin käydään.

    1. Isoviha

      Niijuu – on tapeltu, kyllä

      ***********************************************************************************************
      Isoviha oli suuren Pohjan sodan (1700–1721) aikainen Venäjän miehitys Suomessa vuosina 1713–1721. Se päättyi Uudenkaupungin rauhaan. Isoviha-nimitys on syntynyt vasta myöhemmin historioitsijoiden teksteissä – aikalaislähteissä siitä käytetään nimitystä venäläisen ylivallan aika.
      .
      Tuon ajan sodankäynnin yleisten tapojen mukaisesti venäläiset sotilaat ja varsinkin kasakat ryöstivät valloitetun maan asukkailta kaiken arvokkaan, minkä vain saivat käsiinsä. Viipurin valtauksen jälkeen venäläiset upseerit ja sotilaat ottivat kiinni kaduilla tapaamansa naiset ja lapset, käyttivät heitä palvelukseensa taloissaan ja muutamat upseerit lähettivät heitä Sisä-Venäjälle kartanoihinsa. Kasakat kuljettivat lapsia ja naisia Pietariin, jossa he myivät heitä varsin halvalla hinnalla.

      [ Lähde Wikipedia ]

  15. Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka

    Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen

    *
    Suomen hallituksen kokoonpano (m.m,) ei tue ajatusta, että uskontomme alistaisi naisia

  16. Ihan vaan kaiken varalta kerron, ettette Jumalan vihaa päällenne vetäisi!
    Raamatussa Jumala sanoo kansastansa israelista, että joka teitä siunaa, sitä minäkin siunaan, mutta joka teitä kiroaa, sitä minäkin kiroan!

    Monikaan teistä ei näytä Jumalaan uskovan, mutta jokaisen edessä on se, että Jumalan antama elämä päättyy, mihin sitten kuvittelette menevän, jos olette ottaneet Jumalan kirouksen!?

    Arvostamanne ”tiedehenkilöt” pystyvät rakentamaan esim. identtisen kasvin siemenen aidon kanssa, mutta yksi jää puuttumaan! Elämä!
    Mistähän löytyisi tiedemies, joka sen saisi aikaan!?

  17. Jos palestiinalaiset saisivat oman valtion, miten tulisivat toimeen ilman juutalaisten rahaa??

  18. Lueskelin taas vinon pinon uutisia aiheesta. Tein havainnon.

    Merkittävä määrä juutalaisia ja Israelin asukkaita on asettunut puolustamaan palestiinalaisten oikeuksia, osallistunut heidän mielenilmauksiin ja ottanut kantaa vahvasti palestiinalaisten puolesta.

    En ole nähnyt ensimmäisenkään palestiinalaisen ottavan kantaa Israelin puolesta.

    Voiko tuosta tehdä johtopäätöksiä? Ehkä ei, mutta havainto silti. Oma mielipiteeni on yhä se, että molempien tappaminen on väärin.

    1. Siitä voi mielestäni tehdä sen johtopäätöksen, että Israel on demokratia ja mielipiteitä uskaltaa ilmaista laidasta laitaan. Mutta menepä Gazaan pitämään ”juutalaisten puolesta2 -mielenosoitus, ei ehkä kesktäisi kauan.

      Tietysti Israelissakin on kovan linjan kannattajia, esimerkiksi Netanyahu. Palestiinalaisten olisi kannattanut tarttua tarjoukseen silloin kun Israelissa vielä oli maltillisempia johtajia ja pyrkimystä kahden valtion malliin. Nykyinen johto sitä ei edes halua. Mutta palestiinalaiset odottavat aina parempaa tarjousta. Sitä jossa juutalaiset muuttavat pois ja jättävät infrastruktuurin arabeille.

  19. Nämä ns. palestiinalaiset ovat vain arabien alueelle jättämiä pelinappuloita. Jordania on heidän kotimaansa, mutta ”kotimaa” ei ota heitä vastaan.
    Mikäli vähääkään tuntisitte sitä satukirjaksi tituleeraamaanne opusta, tietäisitte, että historia on mennyt tähän asti tarkasti niiden kirjoitusten mukaan. Heidät ajettiin omasta maastaan kaikkien maiden sekaan ja he joutuivat paljon kärsimään maanpaossaan. Pitkien aikojen perästä heidät tuotiin takaisin omaan maahansa, sanotaan kirjoituksissa. Loppuun asti on oleva sota, kuten on kirjoitettu. Se sukupolvi, joka on nähnyt paluun, ei katoa, ennenkuin kaikki tapahtuu, mitä on ennustettu. Siis aika pian!

  20. Israel on n. Uudenmaan kokoinen läntti aavikolla. Saattaa olla lievästi sanoen asuinsijoista pulaa!? Väkeä muuttaa koko ajan lisää. Nyt jo n. 8miljoonaa. He ovat alkuperäisiä asukkaita, siis paluumuuttajia, joista ”satukirja” kertoo, että he tulevat takaisin omaan maahansa lentäen, kuin kotka! Jo tuhansia vuosia sitten on tiedetty, että ihmiset kulkevat lentäen.
    Mikä muu kansa olisi säilynyt yhtenä kansana lähes 2000v. hävitettynä kaikkien kansojen sekaan? Suomalaiset sekaantuivat muutamassa kymmenessä vuodessa jenkkiläisiin.

    1. Mikä muu maa toimii kuin natsisaksa palestiinalaisia kohtaan kansainvälisistä sopimuksista ja laeista piittaamatta?

      1. Ai natsisaksa? Tarkoitatako että juutalaiset halusivat tuohota Saksan, hyökkäsivät sen kimppuun ja yrittivät ajaa väestön pois koko alueelta? Ja sitten kun saksalaiset tarjosivat heille rauhaa he eivät hyväksyneet sitä vaan alkoivat ampua raketteja Berliiniin? Lpopuksi saksalaiset yrittivät rajoittaa juutalaisten mahdollisuuksia hankkia lisää aseita ja sitä kutsuttiin maailmalla juutalaisten saartamiseksi? Ja saksalaiset pyrkivät välttämään juutalaisten siviilien surmaamista varoittamalla ennen kuin iskivät juutalaisten terroristien tukikohtiin ja juutalaiset ampuivat Saksaan satoja ralketteja ja palavia esineitä niin että saksalaisten peltoja syttyi tuleen ja juutalaiset kaivoivat tunneleita päästäkseen tappamaan saksalaisia? Niinkö se meni?

  21. Katolinen ja luterilainen kristinusko ei todellakaan alista naisia vaan miehiä ja poikia, ja etupäässä valkoisia miehiä ja poikia.
    Tämä läntinen kristinusko on ensinnäkin mahdollistanut liberalismin ja sitten liberalisimin vahvistuttua ja saatuaan varsin lyhyessä ajassa Rousseaun ja Marxin toiminnan seurauksena kallistuman vasemalle (toki evoluutioteorialla on oma osuuteensa), kristinusko on jatkuvasti perääntynyt tämän liberalismin edessä.

    Ja nytten, kun tämä läntinen kirkko on niellyt kakistelematta evoluutioteorian, homolobbauksen, ilmastonmuutoksen, monikulttuurisuushöpötyksen ja muutkin mitä turmeltunut liberalismi keksii esittää, sekä ennen kaikkea, kääntänyt lammasmaisesti toisenkin posken Islamin lyödä, – sen vaikutus ehtyy suhteellisen nopeasti, enkä pidä sitä minään huonona asiana.

    Ainoa aito instituonaalinen kristinusko on kreikkalaiskatolinen eli ortodoksinen kristinusko, ja heitähän ei ole juurikaan muualla kuin Venäjällä ja Baltian maissa.

    Sopii miettiä miksi yksi 1800-luvun syvällisimmistä ajattelijoista, tuo ”eräänlainen filosofi” tanskalainen Sören Kierkegaard, joka itse oli harras kristinuskovainen, hyökkäsi rajusti kirjoituksillaan ja kirjoillaan, paitsi Hegelin filosofiaa vastaan, myös Tanskan kirkkolaitosta vastaan (samalla tietenkin koko läntistä kirkkolaitosta vastaan).
    Ilmeisesti Kierkegaard (1813-1855) näki jo tuolloin, että länsimaailman kehitys menee kaoottiseen suuntaan tämän länsikirkon vaikutuksen seurauksena.

  22. Koska edellinen meni muistin varassa, kävin tarkistamassa muutamia asioita.

    Ortodoksinen kirkko katsoo olevansa sama kirkko, jonka Jeesus ja opetuslapset perustivat, ja joka toimi 300-luvulta lähtien Rooman valtionkirkkona. Ortodoksinen kirkko on kristillinen kirkko, jonka paikalliskirkoista suurin osa sijaitsee Venäjällä, Balkanin niemimaalla ja Lähi-Idässä.
    Kannattajamäärä noin 270 miljoonaa.

    1. En ole löytänyt mitään syytä raamatusta katolisten, eikä ortodoksien kuvien yms. palvonnalle, ja tuskin suuri kiiltävien koristeiden määrä kristinuskoon liittyy!? En tosin ole etsinytkään. En kumartele ikoneita, enkä Putinia, kuten ortodoksipapit.
      Juuri epäjumalien kumartelu ja -palvonta johti siihen, että Israelilaiset ajettiin maastansa pois. Kuitenkaan Jumala ei hylännyt kansaansa, vaan lupasi tuoda heidät takaisin omaan maahansa, kuten on käynyt, mutta loppuun asti on oleva sota!

      1. Mihin loppuun asti? Israelin ”lopulliseen voittoonko”?

  23. ”Naisten alistaminen” on kulttuuriin ja biologiaan liittyvä asia ennemmin kuin uskonnollinen. Monissa kulttuureissa eletään vielä sitä aikaa jolloin mies toi leivän kotiin ja nainen hoiti lapsia. Ilman teollistumista tilanne olisi sama pitkälti koko maailmassa. Nykyisin tasa-arvosta on tullut johtoideologia ja epätasa-arvoa metsästetään joka asiassa vaatien sukupuolta kriteeriksi päästä johtopaikoille jne.

    Silti, umpiluterilainen Suomi jossa melkein kaikki kuuluivat kirkkoon, hyväksyi ensimmäisenä maailmassa naisille mahdollisuuden päästä parlamentiin vuona 1907.

    Sen sijaan ateistinen Neuvostoliitto joka julisti kyllä miesten ja naisten tasa-arvoa ei päästänyt yhtäkään naista johtopaikoille koko olemassaolonsa aikana.

  24. Lähi-idän ongelma on että Palestiinan arabit odottavat koko ajan parempaa diiliä kun itse asiassa heidän diilinsä vaan huononee. Järjen sijaan mennään tunteella, reaalipolitiikkaa ei näy. He ovat kuin ihminen joka ei tee ikinä kauppoja koska uskoo saavansa huomenna halvemmalla. Mutta myyjä eli Israel ei laske hintaa vaan nostaa sitä. Eivätkö monet juutalaiset enää taida olla kiinnostuneita myymään ollenkaan. Arafatilla oli mahdollisuus melko hyvään kauppaan mutta hän ajatteli: ”Myöhemmin saan paremman tarjouksen, ei kannata ostaa nyt.” Miten hän sen luuli saavansa? Luuliko hän kenties, että Israelin johtoon nousee joku pehmo joka luovuttaa enemmän maata tai suostuu siihen että viisi miljoonaa arabia saa muuttaa Israeliin ”paluumuuttona”? Vai oliko se oma valtio edes mikään tavoite, ehkä tavoitteena olikin vain Israelin ajaminen pois ”arabien alueelta”?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *