Uudet nimikkeet on kaukaa haettua Suomeen

Niissä ei ole mitään järki pohjaa onko joku klaseraus vai soosi nyt vaan pitäisi sanoa klaseeraus

No kaikella pitää noppailla ja silloin usein mennään suolle meille ei tule mitään hyvää ruokaa mistään meillä osataan tehdä Suomalaisen suussa mistuvaa

Ja soosi on soosia eikä klaseerausta

Kuuluuko Pizzaan sitten pippurit taikka chilit mielestäni ei mutta niitä kahta valmiissa pizzassa on riittävästi viemään ruoka halut

Siksi  teen aina itse pizzat enkä osta näitä valmiita kun suoraan sanon ne ovakin silkkaa tuskaa ne syödä

Ja esim oregaanon osuus on nykyään nolla astetta ja oregaanolla se oikean pizzan  tuoksu saadaan aikaan

Toki siinä saa ja voi olla öljyssä raaka valko sipuli murska kelle se sopii minun pitää katsoa koska tuo aine närästää liiankin kanssa

Ja oregaanoa on aika runsaasti pizzoissani ja se luo pizzan hyvän tuoksun ei sitä chilipippuri tuo eikä pippurit seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

11 vastausta artikkeliin “Uudet nimikkeet on kaukaa haettua Suomeen”

  1. No onko tuo ilme tuoremehu mainoksessa aivan nolla linjalla kun iso mies saakin hölmön ilmeen naamalleen terv tepivaari

  2. Joo eipä tarvitse kiistellä teen omat pizzat aina itse ja ne maistuu minulle terv tepivaari

  3. Glaseeraus on kansainvälisesti tunnettu valmistustapa ”karamellisoida” lihan pinta.
    Se ei todellakaan ole mitään soosia

    1. No tiedän varsin hyvin mitä tuo glaseeraus on jotenka ei se mitään soosia ole vaikka mauste sinänsä onkin mutta kun sille myös löytyy Suomeksi nimi miksi käyttää tuota glaseerausta Suomessa
      Meillä muutoinkin käytetäänliikaa vieras peräsiä nimiä terv tepivaari

  4. Glaseeraus voi merkitä kahtakin asiaa; lämpimän paistin pintaan levitetään sokeripitoinen kastike, joka paahdetaan lihan pintaan. Toinen termi, glaseeraus on sitä kun esim kala nopeasti pakastetaan, upotetaan pakastettuna kylmään veteen ja laitetaan takaisin pakastimeen, Toistetaan n niin monta kertaa, että kalan pinnalle muodostuu parin millin jääkerros, joka suojaa kalaa hapettumiselta.
    Karamelisointi taas on esim sipulien paahtamista pitkään, jolloin sipulin sokerit erottuvat ja sipuli saa makean maun.
    Maustamisen suhteen; olen innokas käyttämään erilaisia mausteita lähes kaikissa ruuìssa, se on kokeilua ja ikuista kokeilua ja kun hyvän saa aikaiseksi, tulee tehtyä toistekkin samanlainen maustaminen.
    Usein tuon Eestistä Piprapoodista mausteita, joita ei täältä saa, tai ovat järjettömissä hinnoissa; tosin eivät aina halpoja Eestissäkään. Karamelisoituja valkosipuleita tuon usein sieltä, niitä kun täältä ei oikein saa.

    1. Yleisin glaseeraus ( karamellisointi) keittiöissä on sipulirenkaiden ( puna-keltasipulin) paistaminen paistinpannulla miedossa rasvassa kuitenkin siten, ettei sipuli pala, vaan hiljalleen hämmentäen ruskistuu ja tulee kiilto pintaan.
      Upeaa paistetun pihvin tai kalojen päällä tai vain lisäkkeenä.

  5. Noita valko sipuleita tuon heti kunhan Eestiin taas pääsee ja jos ovat Tallinnassa myynnissä jos taas menen Pärnuun sieltä niitä kyllä löydän samoin muutmaa maustetta
    Joiden hinta Suomessa on aivan järjetön verrattuna paikalliseen hintaan
    Tuo Glaaseerus on nimenä nieras vaikka sen tiedänkin miksi käyttää vierasta nimikettä kun käytössä on sama Suomeksi
    Vai onko se fiinimpi nimi terv tepivaari

    1. Tuota kala olen tehnyt aika usein maito tölkillä vettä tölkkiin ja kala veteen pakastanut ja siellä kala on jään sisällä jossa se ei saa happea joka sen kalasatsin pilaa
      Kala on syötävää paljon pidempään kun normaalisti pakastamalla
      Tuon minulle opetti yksi saaristolainen kauan sitten terv tepivaari

    2. Pitipä oikein avata sivistyssanakirja kun en ollut aivan varma; suomalaisia vastineita näyttäisivät olevan kastike ja kuorrutus. Aina sitä oppii.

    3. Oikeastaan aloin miettiä noita nimikkeitä, suomen kielisiä vastineita; eivät oikeastaan kovinkaan hyvin toimenpidettä kuvaavia. Lihan suhteen pinnan kastikkeella kuorruttaminen ja paahtaminen, kokonaistoimenpiteenä mutta kalan pakastusprosessi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *