Mitä ei tuoteta kommunistisessa Kiinassa tai muissa Kauko-Idän maissa- halvalla ?

Lähes kaikki tuotteet tai ainakin komponentit tai työ tuotetaan Kiinassa tai muissa halvan työn ( riistetyn työvoiman) Kauko-Idässä.

Viimeisimmät ”niitit” tulivat, kun merkkiauton moottorin lämpötila-anturi viivästyi puoli vuotta, Kiinasta.

Tänään kuntosalillemme tuli vihdoin ”fillari” joka myöhästyi syytä, että se tuli Kiinasta ja oli mukana Suezin konttilaivassa. Juoksumatto juoksee vielä matkalla Kiinasta.

Eteläpuiston vesipuiston härvelit myöhästyivät myös kuukauden, kun ne tulivat Kiinasta.

Kaupunkipyörät myöhästyivät, kun ne tai osat niistä oli tuotettu Kiinassa.

Jos ostaessasi jotain tuotetta kysyt,  missä se on tuotettu, vastaus on Kiinassa.

… ja meidän äkkirikkaat kapitalistit vetävät välistä ja kusettavat meitä voitoilla, jotka on pantu taskuun kiinalaisen ostohinnan ja länsimaisen myyntihinnan erotuksesta.  Kauan eläköön kapitalistimme !

Kommunistinen vallankaappaus on onnistunut ja länsimaat on nitistetty toimimaan Kiinan vallan alla.  Uraa Uraa Uraa !

16 vastausta artikkeliin “Mitä ei tuoteta kommunistisessa Kiinassa tai muissa Kauko-Idän maissa- halvalla ?”

  1. Eri hinta on mitä siitä kiinalaisesta tavarasta on valmis maksamaan…laitetaan vaan joku brändi merkki tuotteeseen ja kate on mieletön…siksi valmistetaan tuotteita ”merkkien” alla noissa riistomaissa.

    Ja merkkiuskollinen kuluttaja maksaa kommunistien maailmanvalloituksen …tyhmyyttään.

  2. Ehdotan lukuvinkiksi samasta aiheesta Cnetin tutkimusta Made in USA-ilmiöstä. Tässä puntaroidaan miten ihmiset haluavat / väittävät haluavansa ostaa paikallista, mutta eivät niin oikeasti haluakaan tehdä.

    Psykologia kertoo meistä paljon.

    1. Hyvä artikkeli samasta ongelmasta.
      Jo 70- luvulla filosofit ennustivat länsimaisen tuotannon kuolemaa ja samalla sitä, että Aasian nostaessa elintasonsa samalle tasolle kuin Eurooppa tai USA, länsimaiden elintaso romahtaa ja Aasia kaappaa vallan.
      Näin näyttää/näytti käyvän.

    1. Onko USA jotenkin erilaissa asemassa kuin EU-maat, mukana Suomi?

      *
      Muistikuvani mukaa ex-presidentti Trump yritti laittaa jarruja Kiinan tuonnille USA:han – tuloksena oli alkava tullisota.

      *********************************************************************************
      EU:ssa yritetään nyt jotain – etenikö ehdotus?

      https://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/20210304IPR99208/mepit-hiilitulli-tietyille-tuontituotteille-ilmastotavoitteen-edistamiseksi

      10-03-2021

      Mepit: Hiilitulli tietyille tuontituotteille ilmastotavoitteen edistämiseksi

    2. USA on jo täysin hampaaton, koska sen teknologian komponenttien alihankinta on pääosin jo Kiinan hallussa. Ja se koskee kaikkia muita paitsi sotilaskalustoa. Kiina on lisäksi rahoittanut jo ohi USA:n Afrikan raaka-ainetuotantoa omiin käsiinsä.

  3. Niin, Karjalainen, kapitalisti tuottaa, missä sen halvimmalla saa. Niin se vain on. Oli se sitten Kiina tai jokin muu maa. Suomesta suurtuotanto häivi aika nopeaan 1990 luvun alusta pitäien lyhyessä ajassa.
    Markkinat ja raha vapautettiin Harri Holkerin kokoomushallituksen toimesta 1987 alkaen. Kai muistat?
    Suomen oma talous meni kuralle ja pahasti.
    Ei Kiina ole sen syyllisempi, vaikka onkin kommunistien johtama maa.
    Kiina teki omat korjausliikkeet Leninin oppien mukaisesti. Myöhässä, mutta teki ne.
    Muuta sos.maat eivät osanneet ollenkaan tehdä niin, ei myöskään Neuvostoliitto.
    Tavaran ja markkinoiden vapaus on uusliberalismia, joka ei ole toiminut koskaan. Sitä yritettiin 1800 luvulla, eikä se onnistunut 1920 luvun lopullakaan. Muistat tai tiedät varmaan.
    Kiinan talous on suunnitelmatalous, ja hyvin tarkkaan säädelty. Siksi se on paljon vahvempi kuin liberalismiin uskova kehittynyt kapitalismi.
    Miksi näin on Karjalainen?

    1. Lähes koko maailma on kapitalistinen – Paitsi Venäjää (joka on oligarkkinen ). Kiina , Kuuba, Venezuela, Pohjois-Korea

      Onko kukaan tavannut venäläisistä mikropiireistä kasattua PC:ä

      Kiinasta (Etelä-Koreasta) venäisetkin mikropiirinsä hankkivat.

  4. USA:n teollisuus on antanut, tosiaan, avaimet Kiinalle. Pitäisikö olla
    huolissaan?

    ******************************************************************

    https://www.businessinsider.com/why-us-doesnt-make-chips-semiconductor-shortage-2021-4?r=US&IR=T

    The US produces just 12% of the world’s computer chip supply. Here’s why it’s trailing China when it comes to manufacturing and how it plans to get ahead.

    The US relies heavily on outsourcing chip-making since it’s cheaper and easier to go overseas.
    .
    Seventy-five percent of the world’s chip manufacturing comes out of Asia, per the report, and China is positioned to become the largest chip producer by 2030.

    ***************************************************************************
    Ei sentään ihan kaikkea tieto-taitoa ole vielä päästetty Kiinaan:

    *
    https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006597470.html
    .
    10.8.2020
    .
    Kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei ennustaa älypuhelimissaan käytettyjen suorittimien loppuvan Yhdysvaltain pakotteiden vuoksi.
    Asiasta kertoo The Verge, joka lainaa uutistoimisto AP:tä. Kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu kertoi sirujen tuottajien hyväksyneen tilauksia 15. toukokuuta asti. Seurauksena sirujen tuotanto päättyy 15. syyskuuta.

    Huawein puhelintuotannon arvioitiin joutuvan pahoihin vaikeuksiin, kun Yhdysvallat kiristi pakotteitaan toukokuussa. USA alkoi vaatia myyntilupaa kaikkeen Huaweille toimitettavaan amerikkalaistekniikkaan, minkä arvioitiin tyrehdyttävän sirumyynnin Huaweille tehokkaasti.

  5. Todellakin jenkit ovat saaneet hatusta vetäistyillä Huawei-pakotteilla aikaiseksi vahinkoa, mutta se on toisaalta muuttanut Kiinan strategioita rajusti. Sirumarkkinoita seuraavat ovat huomanneet muutoksia, linjavetoja, yms. jotka tulevat lopulta aika haastaviksi.

    Haluatteko inhorealismia? Kiina saa leijonan otteen sirumarkkinoista vallattuaan Taiwanin ja otettuaan siellä olevat tehtaat haltuun. Tämä tapahtuu lähimmän viiden vuoden sisään. Toki USA:ssa ja Etelä-Koreassa on yhä tuotantoa, mutta vaakakuppi kääntyy tuolloin, kuten myös teknologinen johtajuus.

    Sitten on vähän myöhäistä pohtia että olisikohan EU:ssa pitänyt satsata korkeaan teknologiaan aikanaan.

  6. Kyllähän Kiinassa osaamistakin on jos valmistuttaja vaatii. Toisaalta taas Kiina syytää markkinoille halpaa bulkkitavaraa valtavasti ja laatu hyvin usein on juuri sitä ”kiinalaista” ja usein täysin kopioitua.
    Eipä silti, onhan sitä Euroopassakin noita halvan työvoiman maita, ihan riittävästi. On vuosikymmenet ollut.
    Laatu maksaa ja köyhän ei kannata halpaa ostaa.

    1. Kiinan laatua on moitittu sen historiallisen krääsän perusteella. Todellisuudessa laatukriteerit ovat pääosin huippuluokkaa vrt. ns. länsiteollisuus.
      Myös muu Kauko-Idän tuotanto kuten Intiassa on joskus kyseenalaista.

      Mutta se, mistä ei puhuta, on ihmisarvon karmeus tuotantovälineenä ja kaiken hintana. Tämä on sen diktatuurin kyseenalainen vahvuus ja arvo tuotannontekijänä.

  7. Totta haastelet Heikki. Valmistusmaa kiina; kaikki ei suinkaan ole ala-arvoista laadultaan. Euroopassakin halvan työvoiman maissa tuotetaan joskus hyvinkin kyseenalaista laatua.
    Minun esimerkiksi ottamat Muck Bootsit todennäköisesti valmistetaan Kiinassa mutta amerikkalaisen valmistuttajan valvonnassa. Yli kuusi vuotta hiihtoa, patikoimista metsässä, joskus kairan teräkin on hipaissut. Siihen liimasin paikan, vaikkei se reikä ollutkaan. Raakakumissa se onnistuu, vaan seoskumissa ei.

  8. Kapitalisti antaa Kiinalle vallan avaimet ja me kuluttajat siinä perässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *