Demuvetoinen velkahallitus on johtamassa katastrofiin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/76a015f1-124b-43cc-b576-516145beb2b2

”Nyt tuli täystyrmäys Marinin hallituksen velkaruletille – Vatt: talouden ”haaksirikko” uhkaa”

Tätä on koitettu kertoa moneen kertaan, mutta ei se demu-viher-vasurisakille mene perille.

Niiden mielestä kun valtion velkaa ei koskaan tarvitse maksaa.

Kepulit puolestan kiemurtelevat kuin mato koukussa ja koittavat mitä tahansa saadakseen romahtaneen kannatuksensa nousuun.

12 vastausta artikkeliin “Demuvetoinen velkahallitus on johtamassa katastrofiin”

  1. Tämä ”velkaa velan päälle” on ihan yleistä maassa muutenkin. Lippalakki pojat ajelee Mersulla ja Audeilal ja Tesloilla, on vesijettiä ja moottorikelkkoja harrastelijan. Todellisuus on että velkaa on älyttömästi. Boomerit ei ymmärrä…

    Sama koskee Manna Sarinia, sehän on ihan velkainen mutta ulospäin pitää olla ’look’ kohdallaan. Huomaa että samat opit talouden pitoon koskee valtion talouden ajamista ”haaksirikkoon”…ei yllätä ollenkaan

  2. Velka on ihan hyvä rahoitusmuoto silloin, kun kaikki on kunnossa ja talous tasapainossa. Sietää vaan kysyä, onko se sitä nyt, herää epäilys.

  3. Sitten kysytään, mikä on vaihtoehto ja millä suunnitelmalla ja kuka hyväksyy.
    Ei Suomi ole lähelläkään mitään konkurssia vtr. moni muu.
    Kaksi tietä:
    – lisävero tilapäisesti hyvin varakkaille
    – parlamentaarinen työryhmä tekemään suunnitema julkisen puolen ”leikkausista”, mutta myös miten turvaliusuustilanne tähän sanoo satsauksineen ?
    Helpompi heiluttaa saksi kuin kaikki muu.

    1. Uskallan lyödä pääni pantiksi, ettei varakkaille kohdistettu tilapäinen lisävero toimi.

      Ensinnäkin pitää muistaa, ettei mikään ole Suomessa niin pysyvää kuin tilapäinen/väliakainen vero. Meillä on jo pysyvästi valtionbudjettiin budjetoitu väliaikainen autovero ja ylemmille tuloluokille kohdistettu nk. solidaarisuusvero (tai oikeammin ”ahkeruuden haittavero”). Kummankin ”väliaikaisuus” vain jatkuu, ja varsinkin ”solidaarisuusveron” kehityshistoria osoittaa, että tilapäisen talouden tasapainotuksen sijaan, niillä on pyritty keräämään vuosi vuodelta yhä enemmän veroja valtion pohjattomaan kassaan.

      Toisekseen varakkaita ja/tai hyvätuloisia on Suomessa niin vähän, ja heidän tulonsa sekä omaisuus sen veran vähäistä, ettei kohtuuden rajoissa olevilla verotustoimilla saada kerättyä valtion kassaan merkittäviä lisätuloja. Näin varsinkin, kun huomioidaan käytettävissä olevien varojen pienenemisestä seuraava vähäisempi kulutus, joka vähentää kulutuskysyntää, ja siten piennetää valtion kulutusverotuottoja ja lisää palvelusektorin työttömyyttä.

      Kolmanneksi kasvava verotus, kohdistuipa se sitten omaisuuteen tai tuloihin, vähentää työmotivaatiota. Kun jo nykyisen verotuksen negatiivinen vaikutus työmotivaatioon on nähtävissä hyvätuloisten lisääntyneenä innostuksena lyhyempiin työviikkoihin, voi vain arvailla, kuinka moni vielä nykyisin täyttä 5-päivän työviikkoa tekevä siirtyisi kiristyvän verotuksen myötä 4-päiväiseen viikkoon, mikä tietysti vähentää valtion verotuloja entisestään. Eli miksi rehkiä enemmän, jos siitä ei itselle jää muuta kuin ”känsät käteen”.

      1. Se on moraalin velvollisuus ja iso kinkku vähän viipaloitavaksi yleiseen pussiin.
        Minä olen saanut raippoja jo sa….n monta vuotta ja yritän entistä enemmän.
        On aivan turha pelko, että vähentäisi työhalua ja yrittämistä. Sehän vain siirtyy tuotteiden hintoihin marginaalisesti.

        1. Tuota moraalista velvollisuutta voidaan tietysti arvioida hyvinkin monelta kantilta. Joku voi esimerkiksi ajatella, että henkilö, joka maksaa veroja euromääräisesti moninkertaisesti keskivertoveronmaksajaan nähden, olisi jo oman moraalisen velvollisuutensa suorittanut. Joku toinen taas voisi ehkä tuumia, että on moraalinen velvollisuus pitää julkisen menot sellaisella tasolla, että ne pystytään kattamaan käytettävissä olevilla verotuloilla.

          Oltiinpa verotuksesta ja verovarojen käytöstä mitä mieltä tahansa, on kuitenkin hyvä muistaa, että valtion velanotto on käytännössä tulevaisuuteen siirrettyä verotusta. Siksi voidaan myös pohtia, missä tapauksissa velanottoa voidaan moraalisesti perustella korkeamman verotuksen korvaajana. Kriisien kohdalla velanoton perustelu on luonnollisesti helpompaa.

      2. Et sitten muista sitä, että eläkeläisillä on ns. raippavero yli 40 000 olevien eläkkeiden osalle, mitä ei palkansaajilla ole.
        Lisäksi eläkeläisiltä varastetaan n. 6% tekosyyllä, että palkansaajat maksavat itselleen sen verran eläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja, mutta eläkeläisiltä varastettu osuus menee suoraan valtion kassaan muille jaettavaksi.

    2. Heikki, kerrohan nyt ihmeessä montako suomalaista on olemassa, joita saadaan ”tilapäisesti” se miljardien budjetin ylitys kerättyä ”raippana” ?

      Julkisen puolen leikkaukset, miksi sellaisia peräät, kun olet ollut niitä vastaan tämän hallituskauden? No vaalien jälkeen voit toki olla taas ihan mitä mieltä tahansa, kuten aiemminkin.

  4. Kun puhutaan velasta pitää muistaa mihin sitä on otettu ja ellei olisi otettu olisiko haluttu jättää asia hoitamatta kuten korona tai puolustusmenot? Enemmistö on hyväksynyt velanoton ja asioiden hoitamisen.

  5. Nythän suunnitellaan jo polttoaineisiin automaattinen + 0,30€ korotus litrahintaan missä pöllitään lisää rahaa valtion kirstuun. Ainahan on mahdollisuus ostaa uusi sähköauto …😅👍

  6. Noinhan niitä asioita eräät piirit haluaisi asioiden olevan terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *