Vähän karhusta ja karhun ( vero ) vierestä.

Kaikille on varmasti hyvin syöpynyt mieleen yksi neuvo kun metsissä liikkuvat, että jos joudut karhun hyökkäyksen kohteeksi, niin silloin pitää heittäytyä maahan ja näytellä kuolutta.

Mutta luulempa, että tätä neuvoa kyllä hyvin harva jos kukaan pystyy noudattamaan ja kaikilla on mahanalusta jalkoja täynnä jos siihen vain hyökkäyksessä on mahdollisuus.

Itsekkin liikun paljon metsissä täällä, missä karhukanta on tiheintä maassamme, mutta en ole vielä otsoa kohdannut, enkä soisi kohtaavanikaan.

Tämän pienen johdannon kautta aasinsiltaa pitkin pääsenkin sitten kääntämään asian päinvastaiseksi, että näytteleeköhän se karhu nyt kuolutta Ukrainassa ja onkin haavoitettuna vaarallisimmillaan, mitä se sitten tarkoittaakin, niin ydinase  nyt ensimmäisenä tulee mieleen.

2 )  Lueskelin tuossa eilen vielä vähän käytyjen eduskuntavaalien tuloksia ja suoritin pienen laskutoimituksen ja luku 27000 takasi sen, että nykyinen toivotaan toivotaan ja jalat irti maasta sekä pää pilvissä politiikka ei saanut jatkokautta.

Siis  vain  27000 äänen ero voittajan, eli Orpon erotti ”häviäjä” Marinista.

Sanotaan että kansa halusi muutosta nykyiseen, mutta hilkulla se oli, että nykyinen raha tulee seinästä ja sähkö töpselistä, eikä velalla ole väliä  sirkus  olisi saanut jatkumonsa.  ( herra varjele )

Se on selvää, että jos suomi aiotaan nostaa takaisin tukevalle maalle suosta jossa nyt olemme kaulaamme myöden, niin se sattuu, joihinkin enemmän ja joihinkin vähemmän.  Mutta jos ajatellaan mitä hammaslääkäri tekee kun potilaan hammas on tulehtunut ja se mätii, niin se ei sitä heti lähde irti repimään, vaan se antaa siihen tulehduslääkityksen ja sen jälkeen kun tulehdus on ohi, niin lääkäri paikkaa hampaan uutta vastaavaksi ja varoittaa potilasta makeiden ”hillotolppien” houkutuksista

Jotkut vielä elävät toivossa ja ovat uskossaan vahvoja, että Marinin hevoselle ei kävisi kuten kävi mustalaisen hevoselle kun se oppi olemaan syömättä, niin se kuoli.

12 vastausta artikkeliin “Vähän karhusta ja karhun ( vero ) vierestä.”

 1. Orpo konitohtori, ikivanha jalkakruunupora kourassaan, apukonihoitaja Purra nimensä mukaisesti tarjoilee hohtimia konitohtorille. Puudutuspiikkivahti Henriksson vahtii lääkekaappia tiukalla ilmeellä.
  Ei anna Orpolle, kun potilas-Suomi kiljuu pelosta kankeana. Terve hammas säästyy. Purra puristaa huuliaan. Potilas pomppaa kidutustuoliltaan ylös.
  Meinasitte saatanat ruuvata minulle kalliin kruunun, kun vain pikku paikka olisi riittänyt. Ja hermoonkin olisitte poranneet tuolla ikivanhalla kalullanne.
  Nyt kyllä vaihtuu konitohtori kuin apukonihoitajakin, mutta saa tuo piikki(paikan)hoitaja pitää paikkansa.
  Slamm !!!

 2. Arvi, olisi kovin kiinnostavaa, jos jakaisit avoimesti meille kaikille, mistä lähteestä inspiraatiota kirjoituksiisi ammennat!

  1. Menevät jo nallet ja hillotolpat sen verran sekaisin, että mietin, mahdatko itse oikeastaan tietää, mistä kirjoitit? 🙂

   1. Liisa,- Herääkin kysymys, että kumpikohan meistä mahtaa olla se penaalin terävin kynä. Ajattelin että minun ei tarvitse erikseen ilmoittaa, että tässä lyötiin kaksi kärpästi yhdessä blogissa

    Kysyit Liisa, että mistä lähteestä minä inspiraationi ammennan, niin ehkäpä ammennan sitä kantapään kautta opitusta elämästä.

    1. Arvi, en lähde kanssasi leikkiin kilvoittelemaan kumpi on fiksumpi tai kauniimpi, lukemattomampi tai vähemmän oikeassa.

     Mutta ehkäpä sinun tyylisi on käyttää kovin epätäsmällistä kieltä, johon sisällytät myös itsesitaatteja?

    2. Arvi, me molemmat tiedämme, kuinka hillotolppa on melko fallinen symboli, jonka tekstissäsi olit laittanut hipsukoihin, eli lainausmerkkien sisälle — sillä kysyin sinulta lähdettä, ymmärrät varmasti uteliaisuuteni.

     1. Huomaan että olet Liisa ulkona kuin lintu lauta, kun et osaa hillotolpaa yhdistää politiikkamme sanastoon, jossa ei fallonit hillu.

      1. Ekäpä Liisa pääsisit paremmin sisään blogini sanastoon, kun et liiaksi antaisi mielikuvien ja mielikuvituksesi laukata sfääreissä.

       1. Arvi, on kohteliasta laittaa linkki käyttämäänsä lähteeseen, kuten Pirkan blogialustan säännöissäkin on eritelty.

        ”Hillotolppa on suomalaisessa politiikassa käytetty sana, joka viittaa maaliin, tavoitteeseen tai saavutettuun edulliseen asemaan.

        Hillotolppa-sana on laajasti tunnettu ilmaisu ja se on peräisin Perussuomalaisten entiseltä puheenjohtajalta Timo Soinilta hänen käytettyään sitä blogikirjoituksessaan vuonna 2014. Soinin mukaan hillotolppa on raviurheilussa käytettyä slangia ja tarkoittaa raviradan maaliviivalla olevaa paalua.”
        (Wikipedia)

        Se, että ravihärkä tai jymysonni on saanut puvun niskaansa, ei kerro siitä, etteikö hänen päänsä edelleenkin olisi täynnä lantaa.

       2. Kiitos Liisa kun laitoit pohjustuksen hillotolpasta, taas sain yhden puuttuvan osan sivistyksestäni paikattua.

    3. Penaalin terävin kynähän tekee kangasputkiloon ikävän reiän, josta sitten joku pienempi ihmemaasta voisi työntää jotakin ällöttävää toiselle puolelle. Kaiken kaikkiaan kovin ällöttäviä mielikuvia, mutta ymmärrän ehkä tarvitsevani ilmanraikastinta katsellessani teidän vanhempien pään sisäisiin maailmoihin, sen verran vuodet tehneet tehtäviään kukaties…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *