Kauhea uni- Purrasta pääministeri !

Heräsin siihen, kun näin unen, että meillä on hallitus, jossa persut olisi mukana ja Purra olisi valtiovarainministeri. Ja hän olisi samalla varapääministeri.

Sydänsairas Orpo sai toisen sydärin ja pääministeriksi nimitettiin Purra ! Heräsin salamana pystyyn, ettei tuo saa olla mahdollista ! Kokeilin missä on oma sydän. Hakkasi niin pirusti. Mutta syke palasi 60 krt / min, kun se olikin unta. Huh-Huh !

No, nytkin ollaan lähellä sitä, että Purra tässä johtaa hallitusneuvotteluja eikä kamreeri Orpo, joka on täysin kyvytön poliittiseksi pääjohtajaksi.

Tämä poliittinen huumoriohjelma pitää lopettaa ja pian ! Muuten mikään sote ei selviä noista suomalaisten kauhuista.

48 vastausta artikkeliin “Kauhea uni- Purrasta pääministeri !”

 1. ”uni-Purrasta pääministeri”.
  Kyllä Riikka on kaukana nukkuvasta, pikemminkin hän on seuraavana neljänä vuotena hyvinkin valveilla ja vahtii rahakirstua ettei oppostion koijarit enään pääse syömään kuormasta.
  Tänään sen sitten tulette kaikki toivossa elävät kuulemaan, että nyt säätytalolla neuvottelevat sanovat ratkaisujen syntyneen, ettei tähän hätään nyt sosialisteja kaivata, kun maa heidän jäljiltään palautetaan tolkun tilaan.
  Minä en nyt osaa näin yht`äkkiä sanoa, että mikä olisi paras troppi näille sosialistisille unennäkijöille se paras lääke kipuun, mutta älkää nyt ihmeessä tämän takia rotanmyrkkyyn turvautuko.

 2. Maahanmuuton sijasta tulee maastalähtö. Täältä lähtevät yritykset, hyväpalkkaiset, kielitaitoiset ja ulkomaalaiset ja sijoitukset ja pankit. Maastamuutto onkin suurin ratkottava ongelma persuporvareille.
  Tänne ei jää kuin köyhät ja kyykytettävät ja persut. Ruottalaiset eivät rannikolta lähde mihinkään, vaan miehittävät vähitellen tomaatti Suomen.
  Suomen tarina loppui siihen ja maassa on vain persuja savupirteissään, hyvinvoivia ruotsalaisia ja muutama ökyporvari. Loput orjatyössä ja maailmalla nauretaan.

 3. Kiivas fanitus tai antipatia jotain puoluetta kohtaan on niin syvällä ihmisessä että tulee uniinkin painajaisena.
  Mutta ehkä tulee myös unia joissa toiveet ovat täyttyneet, niistä ei kai vaan ääneen puhuta. Ovathan unet usein ihmisen toiveiden tai pelkojen heijastuksia. Minäkin viime yönä oli työpalaverissa tuttujen kolleegojen kanssa kinkkisen tehtävän äärellä ja sen jo 17 vuotta eläkkeellä ollut. No oli siinä unen neuvottelupöydässä sentään pino kampanisuja.

 4. Toinen kauheus on se, että Suomea johtaisi joku sisäänpäin lämpiävä kamreeri, jota orvoksi kutsutaan. Mutta kamreeroitavaa ei jää, kun kansainvälinen maine alittaa orbanin unkarin.

  1. Orpo on rauhallisella ja positiivisella asenteella antanut uskoa kansalaisille, että vaikka tilanne sosialistien jäljiltä on katastrofaalinen, niin tästäkin selvitään.
   On hienoa seurata vakaata otetta Orpolta ja neljän vuoden riekkumisen ja kirkumisen jälkeen tämä jo itsessään antaa uskoa huomiseen, että sirkushuvien jälkeen on leipääkin tarjolla.

 5. … ja tässä on kamreerille ensimmäinen päänsärky, kun ”arvit” on myynyt kämppiä ylihintaan köyhille ja käärinyt märkiä tuohia taskuihinsa:

  https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/f11fc57e-94e1-42e0-8c27-58c1e016abca

  Ote jutusta:

  ”– Asuntokaupan sakkaus lyö loven kansalaisten yhteiseen kukkaroon tavalla, jota ei valtion budjetoinnissa osattu ennakoida, Hypon ennusteessa todetaan.

  Varainsiirtoveron tuotot olivat korona-ajan markkinahuumassa liki miljardi euroa vuodessa, mutta nyt tuotot putoavat Hypon arviolaskelman mukaan yli 200 miljoonalla eurolla tasolle, joka on koettu viimeksi liki kymmenen vuotta sitten.

  Kun huomioidaan inflaatio ja bruttokansantuotteen kasvu, on varainsiirtoverotulojen tosiasiallinen syöksy Hypon mukaan vielä tätäkin hurjempi.

  – Sopeutustarpeet ja leikkauslistat ovat hallitusneuvottelijoiden pöydillä samaan aikaan, kun valtion tulot pienenevät ja korkomenot kasvavat, ennusteessa sanotaan.

  Hypo toteaa, että lisätalousarvioiden korjaukset varainsiirtoveron tuottoihin ovat aiheellisia, mutta toistaiseksi riittämättömiä, eivätkä ne helpota aloittavan hallituksen taivalta väestön ikääntyessä.”

  1. ”Työlkki ellää, mut kaupal rikastuu”.
   Hullu ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

   1. Eräs versio, joka sopii Marinin hallituksen agendaan, kuuluu; työlki ellää, mut sossul rikastuu.

    1. … ei kun mersupersut. Muut tekivät hommat, kun ne vain kiertää pakotteita ja ajelee vieläkin venjältä haetulla löpöllä. Rosvoja koko sakki.

     1. Koskas Heikki olet kerinnyt tekemään tutkimuksen, jolla osoitat, että rajan takaa halpaa polttoainetta hakevat ovat kaikki perussuomalaisia? Ja kuinka sen toteutit? Kyselytutkimuksena?

      Ja ylipäätään oletko kateellinen ihmisille, jotka ajavat mersuilla? Vai oletko sitä mieltä, että mersuilla saa ajaa vain kokoomuslaiset ja RKP:n pääomapiirit?

      1. Mersu on vain niiden pirssi, jotka tarvitsevat sen pienen sijaan sen ”jatkon”.
       Hävettäisi ajaa, naurasivat jo naapuritkin.
       Alfa tai C sen pitää olla. Tai Rover tai Saab.

  2. Voi olla, että pölhöjen meppien suunnittelema pakkoremontointi osaltaan hidastaisi asuntokauppaa

   Myöskään kaikki eivät uskalla ostaa sähkölämmitysasuntoa, kun on alettu pelätä, että putinistit panevat sähköt poikki valtakunnassa.

 6. Muutama heitto.
  1. USA:ssa maahanmuuttorajoituksia haluavissa on merkittävä osa maahanmuuttajataustaisia.
  2. Ranskassa äärioikeistolaista Marine Le Penin joukkoa kannattavista iso osa on seksuaalivähemmistöjä, vaikka Le Penin poppoo on jäykän arvokonservatiivinen.
  3. Myös Suomessa on paljon maahanmuuttajataustaisia jotka vaativat tiukennuksia. Tokkopa he maasta lähtevät jos saavat mitä toivovat.

  Asia ei ole mustavalkoinen.Hyvin hoidettu maahanmuuttopolitiikka on eduksi monille.

  Tehdäänkö hallitusneuvotteluissa hyvin hoidettua maahanmuuttopolitiikkaa? Sitä en tiedä. Katainen-Stubb teki sen päin helvettiä, Sipilä teki sen päin helvettiä, Rinne-Marin teki sen päin helvettiä. Oletus on että Orpo tekee sen myös päin helvettiä.

  1. Kumma juttu, kun tämä kelpaa Ruotsista esimerkiksi, mutta maahanmuutto ja sen tuomat ongelmat eivät mitenkään.
   Toisaalta ei yllätä…

  2. Ruotsi ei varoita, vaan ex-pääministeri Magdalena Andersson.

   Eikös hän ole se samainen pääministeri, joka erosi samana päivänä kuin nimitettiinkin pääministeriksi? Kuin myös pari päivää sekoiltuaan palasi jälleen pääministeriksi, mutta kausi jäi silti vajaan vuoden mittaiseksi, kun ruotsalaisetkin kyllästyivät sosiaalidemokraattien vallanpitoon.

  3. Ai että Ruotsi?
   Kyllä se on punademu Anderssonska, jota kaivelee niin penteleesti, kun demujen valtakausi Ruotsissa loppui kansalaisten kyllästymiseen.
   Sama kävi Suomessa ja punademut ovat katkeria.

 7. Kysymys on siitä, että ne ovat unkari- orban-kansallimielisiä julkisesti ja eurooppavastaisia. Yhteistyö on hankalaa ja arvaamatonta.
  Pahin uni on, että persut olisivat hallituksessa. Siinä muuten kokoomus ottaisi takkiinsa lujaa.
  Kaikki kysymykset
  johtavat riitoihin.
  Ei kai kokkarit anna Orpon henkilökohtaisen haaveen johtaa puoluetta persiilleen.
  Toivotaan että rkp viheltää pelin poikki.

 8. Halla-aho on tehnyt aika selväksi mielipiteensä Unkarin venäjämyönteisyydestä, joten näiden kahden vertaileminen ontuu. Totesihan hän kerran haastattelussa jopa suoraan että oli väärässä Unkarin suhteen. Ja pistiväthän he EU:ssakin välit poikki.

  Purra ei koskaan ehtinyt tuota virhettä alunperinkään tekemään.

 9. Valheellisten väitteiden esittäminen on normaalia persuvihan näyttämistä.

 10. Kyllähän Purra ja Essayah esiintyivät parhaiten eduskuntavaalitenteissä. Yhden asian Marin oli aika hukassa.

 11. – RKP on nyt juuri Suomen moraalisen politiikan selkäranka, mitä tulee maahanmuuttoon, ilmastotavoiteisiin, Eurooppaan, kehitysapuun jne..
  – Kokoomus ihannoi vain omaa kiiltokuvaansa ja Orpon napaa.
  – Persut on taantumuksellisuuden irvikuvallinen esimerkki.
  – KD moraaliton valtapyrkyri ilman poliittisia periaatteita.

  1. ” RKP on nyt juuri Suomen moraalisen politiikan selkäranka, mitä tulee maahanmuuttoon, ilmastotavoiteisiin, Eurooppaan, kehitysapuun jne..”

   Sallin itseni nauraa 😁.

 12. Eli puolue joka on vastustanut mm. peruskoulua, muiltakin osin maksutonta opetusta, julkista liikennettä, verotuksen porsaanreikien korjausta, oikeuslaitoksen kehitystä ja oikeutta koskemattomuuteen on moraalisen politiikan selkäranka?

  Rohkenenko edes kysyä että jos tuo on malliesimerkki moraalisesta selkärangasta, mikä on esimerkki pahemmasta?

  (mainittakoon että viimeisen 100 vuoden ajalta mielestäni demarit ovat olleet mielestäni moraalisin puolue noin pitkän linjan keskimäärin)

  1. Demarit noin suunnilleen, avarasti tulkiten kulkevat lähellä keskitietä. Pieni roso nyt tuli Marininin johdolla mutta uskon että pian taas taas saamme tutut turvalliset demarit, aina nihkeät kokoomuksen suuntaan mutta kumminkin ymmärtävät kuinka eteenpäin on mentävä.

  2. Mistä nuo väitteet rkp:stä tällä vuosituhannella ovat peräisin ? Minä tarkoitan nyt käytäviä hallitusneuvotteluja ja moraalista selkärankaa.

   Kieltämättä demarit ovat olleet sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja vasureiden kanssa tähän päivään saakka.

   Kepu taas ajanut kunniakkaasti maaseudun elinvoimaisuuden säilymistä.

   Vihreitä ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä.

   Kokoomus ajaa vain rahavankkureilla ihmiset unohtamalla.

   Persut ei ole edes puolue, vaan sortin sakki ja sisäänpäin kääntynyt kaiken kehityksen vastustaja, joka ratsastaa milloin milläkin popularisoitavalla ongelmalla yhteiskunnassa.

   Nyt on kysymys kahdesta asiasta:

   1. Voiko persuihin luottaa missään vaiheessa huolimatta hallitusohjelman kirjauksista, ettei uudet tulkinnat ja uhkailut ala kaataa hallitus. Ei voi luottaa.
   2. Toinen on Orpon henkilökohtainen tarve päästä pääministeriksi hinnalla millä hyvänsä. Ja vakavinta on, että Purra peittoaisi hänet jokaisessa julkisessa ulostulossa ja, jopa median kiinnostuksen kohteena, jossa Oppo on nollan arvoinen.

 13. Jo itse näkisin painajaisia Suomen politiikasta, se olisi seuraavanlainen: Sanna Marin olisi seuraavat neljä vuotta Suomen pääministerinä tai veroministerinä.

  1. Ei tarvitse edes uneksia, hän nosti jo Suomen maailman kartalle, hoiti koronat, vei Suomen Natoon ja lensi hävittäjät Suomeen. Ja sai palkaksi työrkyläjän.

 14. Meilläpäin ei uneksita, siitä kiitos naapurin aivan tavanomaiselle juoppohulluudelle, joka pitää sisällään mätkähtelyä, kolinaa, töminäistä ryminää, ölinää sekä voimatonta karjumista, jonka päätteeksi hiljaisuus, savua porraskäytävällä sekä palokunta.
  Se on aivan ihana juttu, koska se ehkäisee minua näkemästä painajaisia.

  Sen sijaan mikä minulle on häiritsevää, on mielikuvitukseni tuottamat runolliset näyt mielessäni, kun vaikkapa näen täällä Pirkan Blogeilla erään blogaajan kommentit, joiden sisällön ynnä muun metan lisäksi mieleni muodostaa symbolisia kuvia siitä, miten yhtäällä yksi kommentti ikään kuin tömähtää minun omien kommenttien väliin — ja on vaan siinä, ikään kuin minun välissä.

  Ja sitten toisaalta kaksi kommenttia tömähtävät kahden toisen kommentin väliin, enkä voi estää mielessäni muodostuvaa runollista kuvaelmaa muodostamasta ikään kuin uutta asetelmaa, jossa tällä kertaa kommentoijan kommentit tymähtävät ikään kuin aukinaiset haarat kahden toisen kommentin ympärille.

  Päässäni muodostuu runo Sinusta, joka tulet väliini ja otat toisia väliisi. Se on jollakin lailla voimallista.

 15. Nyt vaan ruotsalaiset sinne mistä on tullutkin ja keskusta tilalle: En ihan hirveesti pidä sen puolueen puheenjohtajasta, mutta korvannee ruotsalaisen vastaavan.

  1. Juuri noin yksinkertaista se olisi saada Suomeen paras mahdollinen hallitus. Kepu palaisi vanhaan tuttuun keskustalaissuuteen ja vaihtaisi puheenjohtajaan omilla aivoillaan ajattelevaan ja ajatusmaailmaltaan puhtaan keskustalaiseen.

   Heikki se jaksaa parjata Orpoa, ihan tulee mieleeni Cato senior joka aina päätti puheensa toistamalla että Karthago olisi hävitettävä. Ja hävitettiinhän se lopulta. Sitä mietin että palkitaanko Heikin väsymättömyys sillä että Kokoomus vaihtaa Orpon esimerkiksi Elina Valtoseen ja jos näin niin kokisiko Heikki sen hyväksi kun Kokoomus saisi paljon valovoimaisemman vetäjän.

   Viime yönä näin painajaista, oli saatu hallitus ja puheenjohtajana oli Henriksson ja Kristilliset oli vaihdettu Vihreisiin. Kylmät hikinorot valuivat pitkin varpaideni välejä ja vähä tukkani oli noussut pystyyn kuin Jani Halmeella.

   1. Rkp:n takana on koko edellinen hallitus ml. puolet kepusta.

    Jo tuosta konkkaronkasta joku puujalkahallitus, syntyisi, sitä johtaisi Purra, ei Orpo. Purralla on valovoimaa, Orpo on sammunut lyhty.
    Harmaasta Valtosesta ei pelastajaksi ole.
    Kokoomus voisi sulautua persuihin. Siinäs saisitte.
    Nähkää nyt viimein metsä puilta.

    1. Ole kyllä ymmärtänyt että SDP olisi vanhojen ihmisten suosikki.
     On se jännä miten mielipiteemme Valtosesta ovat äärilaitaa, sinä sanot harmaaksi, omasta mielestäni terhakka ja sanavalmis talousosaaja.

     1. …. Valtonen on nimenomaan harmaa(n) talouden osaaja ja kuten ”Kroisos Pankkiiri”, joka köyhään ei ole koskaan törmännyt.

      Marin valovoimaisena sentään piti demarien nuoret ja vanhat kasassa.

      Purrassa on samaa sädettä kuin Marinissa ja, jotka viihtyvät jopa kaljalla yhdessä.

     2. Valtosen hahmo tuo minulle mieleen tällaisen arvovaltaisen, kovan patriarkan kesähuvilalla sipsuttavan puudelin, joka neuroottisesti nostelee tassujaan joutuessaan välillä astelemaan tasaiseksi trimmatulle kastelulaitteen viheriöittämälle nurmikolle, joka avautuu golf-kentiksi puhamaan reunamilta. Ovi ruokasaliin on avoimena, ja puudeli kernaasti sipsutteleekin pikimiten takaisin talon varjoihin, joissa keskittyy hermostuneesti korjailemaan pöytään jo valmiiksi aseteltuja lautasliinoja täsmälliseen asentoon leidille, joka jo itseään hallin peileistä ihaillen liehuu salista toiseen kohennellen hopeisella pikku kammalla valkeita, tupeerattuja kiharoitaan. Puudelin oma tukka on leidiä seuraillessa ohentunut puolella, sekä kasvot harmaantuneet, mutta etiketti ja muodollisuudet selkärangassa!
      Hän osaa laittaa jalat valokuvassa kauniisti, toinen nilkka toisen taakse hyvän tavan mukaisesti, naisellisesti ristiin ja hän on tottunut hiirulaisena elämään muiden varjoissa 🙂

      1. Kylläpäs Liisaa Valtonen nyt innoitti, hienon kuvaelman innosti luomaan.
       Valtonen varmaan ärsyttää enimmin johtuen puolueesta jota hän edustaa. Saattavat jotkut kokea myös uhkaksi, pelko että Kokoomus vaihtaa Orpon Valtoseen.
       Jos on ihastunut Matias Mäkysen talousviisauteen näyttäytyvät Valtosen opit varmaan vähintään oudoilta hänen suosiessaan yrittäjyyttä.

       1. Matti, pidättäydyin ottamasta poliittisesti suuremmin kantaa, kuvaillen lähinnä yhden hahmon olemusta sekä niitä mielikuvia, joita olemus minussa nostatti! Mutta kyllä minut vetää vähän pehmeäksi aivan muut talouden osaajat kuin tämä Mäkynen. 🙂

       2. Matti muuten, minä pidin sinun valurautapata-istutus-innovaatioista, en uskaltanut taannoin asiaa jostain syystä kommentoida, vaikka itselläni oli parvekkeelle hankinta-harkinnassa aika samantyyppinen idea, jossa olisi tullut jotakin sinisiä kukkasia koko tulipadallinen….

 16. Näin päiväunta (nokoset), että Riikka Purra sanoi ”Tanskan malli on jeesjuttu” tarkoittaen työllistämismenetelmiä, maahanmuuttoa ja hyvinvointiyhteiskunnan voimaannuttamista, ja kas! Riikka Purrasta leivottiin pääministeri!

 17. Kyllä meillä Matin kanssa tuntuu aika hyvin toimivan ajatukset, ei sovi oikein Mäkynenkään samaan pöytään.

  Mitä siitä valurautapadasta, satuin sivumennen kuulemaan, kun minulla on melkoinen ongelma taas saunapäivänä.

 18. Kumpi on vaarallisempi, monimetrinen sähisevä käärme, vaiko sitä kaulallaan pitävä huuliansa nuoleskeleva nuori nainen.

  Ei tämä liity asiaan, eikä oikeastaan mihinkään, vaan Ylen ohjelmaan.

  1. Kun nyt kysyt niin itselleni pelottavampi olisi tuo nuori nainen varsinkin jos vielä huuliaan nuoleskelee.

   Mäkynen jakaa mielipiteitä. Tietäisimmekö yleensä miehen olemassaolosta jos ei olisi ollut Marinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *