Riippumattomien medioitten toimitusten yritys vaikuttaa äänestystuloksiin

 

Kuvituksessa voi olla

Tämä Aamulehden juttu liittyy hyvänä esimerkkinä eiliseen ”Yle-1 Viimeinen sana”- tv-ohjelmaan, jossa politiikantutkija Johanna Vuorelma, päätoimittaja Perttu Kauppinen ( IL), toim. pääll. Paula Pokkinen YLE ja juontaja Roosa Kettumäki pohtivat toimituksien tapoja yrittää vaikuttaa äänestystulokseen juttujen valinnoilla.
Tässä voi kysyä, yrittääkö AL tällä jutun valinnalla / talous, vaikuttaa tiettyyn poliittiseen suuntaan ja puolueisiin, jotka tätä teemaa pitävät vaalien pääteemanaan ?
Haastateltavat olivat jutussa kohtuullisesti tai hyvin toimeentulevia henkilöitä. Printin jutun yhteydessä ei ollut tutkimustuloksia tuloryhmittäin.

Lyhyt lopputulema on, että AL yrittää vaikuttaa ”riippumattomana” kokoomuslaisena mediana vaalitulokseen, jossa Tampere on tasavahva ellei hieman vahvempi demarialueena.

Aamulehden kysely: enemmistö luottaa omaan talouteensa – Talous – Aamulehti

Millaista valtaa media käyttää vaalikoneiden kautta? | Viimeinen sana | Yle Areena

9 vastausta artikkeliin “Riippumattomien medioitten toimitusten yritys vaikuttaa äänestystuloksiin”

  1. Vaalien kaksi peruskysymystä on:

    1. Arvot, ja niiden johtamien Suomen sisällä ja, joka ne asiat pystyy viemään läpi hallituksessa kompromissein.

    2. Kuka tai millainen on pääministeri johtajana, myös kriisiaikana, joka pystyy edustamaan Suomea maailmalla ja viemään niitä valittuja arvoja ja myös Suomessa saavutettuja eri alojen tuloksia maailmalle.

  2. Minä en saa katseltua tuota Ylen toimittaja Roosa Kettumäkeä, sietäisi saada potkut välittömästi.
    Kerran tuli televisiosta joku merkillinen ohjelma jossa tämä Roosakin oli. Siinä porukka pisti ihan hulinaksi ja varmasti alkoholi näytteli suurta osaa, niin tämä Roosakin.

    1. Roosa Kettumäki on yksi terävimmistä ja monialaisimmista toimittajista Yle1:ssä. Samaan kategoriaan kuuluvat Ruben Stiller ja Roman Schatz, mutta ärsyttävät joitakin suunnattomasti.

  3. Mediat laajalti ajavat kokoomuksen agendaa.
    Suomessa ei ole vastavoimaa ja se vääristää.

  4. Mikään media ei kykene minuun vaikuttamaan yhtään missään äänestän sellaista jonka olen tuntenut oikeasti vuosikymmeniä
    Medialla pyyhin pyllyni ja onko sitten mitään mikä vois vaikuttaa minuun äänestäessäni
    Voi toki kuolema siihen kykenee jos ehdokas kuolee ennen vaaleja minun pitää etsiä sitten uusi ehdokas terv tepivaari

    1. ”Sallisen mukaan jokainen puolueen puheenjohtaja vastaa kritiikkiin eri tavoin. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esimerkiksi kääntää katseensa toiseen suuntaan, ja Riikka Purra ottaa taas kriitikin vastaan hymyllä.”
      (MTV uutiset)

      — Orpo on heikko johtaja, ja sen lisäksi hänen kehon kielestä paistaa alentuva sovinismi. Riikka Purra taas suhtautuu avoimemmin paljastamalla hymyllä joutuneensa kimuranttiin tilanteeseen, kuten pikkupoika, joka jäädessään kiinni jostain reagoi hymyllä konfrontaatioon.

      1. Marinin käytöksessä mielestäni kuvastuu häneen kohdistuneet paineet sekä stressi — ja ryhmätilanteissa hänen väittelytyyli ajoin muuttuu hieman dissosiatiiviseksi, mikä on myös avoimemmalla ihmisellä psykologinen puolustuskeino ylikuormittavissa tilanteissa.

  5. Mimmi nimeltä Marin, on ollut satavuotiaan etnopuolueen kanssa hallituksessa kuin paita ja peppu. Miksi siis pitää vasta nyt kaakattaa rasismista.

    Syy lieneekin toisaalla:
    PS on maan suurin työväenpuolue, joka voisi kuitenkin tarjota Marinille kulttuuriministerin hommia yhteisessä hallituksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *