Long covid on jäätävä tila.

Juttelin eilen pitkään erään long covidiin sairastuneen henkilön kanssa ja pitää kyllä todeta, että on se sellainen tila ettei sitä toivoisi edes vasemmistolaisille.

Kyseinen henkilö on työskennellyt fysioterapeuttina kokopäiväisesti ja samaan aikaan sivutoimisesti yrittäjänä, runsaaseen vuoteen ei ole kyennyt työhön ollenkaan long covidin seurauksena.

Aivan huippukunnossa oleva ja erittäin terveitä elämäntapoja ikänsä noudattanut henkilö on joutunut opettelemaan hengittämisestä lähtien asioita uusiksi, kun aiemmin on juossut maratonin ja vetänyt läpi triathlonin täysmatkan.

Itse korona oli hänelle hyvin lievä ja kesti kolme tai neljän päivää, mutta pari kuukautta sen jälkeen iski aivan omituiset oireet ja kun kaikki mahdollinen suljettiin tutkimuksilla pois jäi jäljelle long covid diagnoosi.

Nyt tilanne on hänellä sen verran parantunut, että rauhallisesti pystyy jo kävelemään ulkona, mutta pitkä on matka takaisin arkeen, ehkä liian pitkä.

9 vastausta artikkeliin “Long covid on jäätävä tila.”

  1. Maailmaa koettelee virukset ja niitä riittää.
    Voisko olla niin että se karsii heikoimpia
    ja vahvat jäävät eloon?
    Liika asukastiheys yksi syy.
    Olen seurannut perhettä jokka työskentelee
    koulussa ja tarhassa ja heidän lapset ovat koulussa ja tarhassa.
    – Heillä tuntuu olevan aina jokin sairaana.

    1. Se on ihan selvä, että jos työskentelee kouluissa tai tarhoissa niin kaikki mahdolliset kulkutaudit liippaavst läheltä, mutta usein niiden kautta myös immuniteetti vahvistuu.

  2. Long covidin ja kuolleen henkilön kohdalla miettii oliko rokotettu henkilö kyseessä. En ole itse sairastanut koronaa piikittömänä.

  3. Paljon tästä taudista on opittu, paljon on oppimatta.

    Oireissa on onneksi paljon samaa joihinkin muihin sairauksiin ja oirepohjainen hoito auttaa edelleen.

  4. Missään tapauksessa en halua, enkä pystykään tekemään minkäänlaisia arvioita, enkä diagnooseja kenestäkään, mutta itsestäni voin sanoa, että monenlaisia kipuja ja kolotuksia tuntuu,milloin mistäkin.
    Vaimoni teki ilmeisesti suht. osuvan arvion lääkintävoimistelijan ammattitaidolla: Laiskamato on iskenyt! Talo on vielä vähän kesken. Kodinhoitohuoneesta puuttuu vähän latoitusta.
    Kyllä vähemmästäkin alkaa kolottamaan!
    Uskon kuitenkin, että ei ole long covidia!

  5. Niin se laiskamato aiheuttaa sitten monia altistumisia ja pahempi versio sitoo keinutuoliin josta ei tahdo päästä ruokapöytää pidemmälle…

  6. Vaikuttaa todella ikävältä taudilta. Toivottavasti talttuu vähitelleen, jos on ollut kovassa kunnossa niin on taatusti masentavaa kun ei jaksa mitään.

  7. No jos pitkä elämä ei muuta opeta niin kyllä se opettaa kävelemään hitaammin

    Kun ei muuhun kykene terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *