Onneksi rajakriisi osuu Orpon hallitukselle.

Hallitus on toiminut Venäjän aiheuttamassa rajakriisissä pääosin onnistuneesti, mitä nyt apulaisoikeuskansleri laittoi hetkellisesti kapuloita rattaisiin.

Väliaikatilanne on nyt kuitenkin hyvä, mutta ei pidä tuudittautua siihen etteikö jatkoa seuraa.

Onneksi tilanne osuu Orpon hallitukselle, kun katsoo millaisia reaktioita edelliseen hallitukseen kuuluneista puolueista kuten Vasemmistoliitosta ja Vihreistä on tullut.

Andersson ei hyväksy rajan sulkemista ja Vihreistä vaaditaan pakolaiskiintiön kasvattamista, mitä tekemistä sillä on asian kanssa jää kyllä mysteeriksi.

Demareissa pääosin tuetaan, mutta soraääniä sielläkin on.

Huvittavaa on toki myös se miten RKP: n ministerit piiloutuvat saamelaiskäräjille kun päätöksiä tehdään.

Eli mikäli tilanne olisi Marinin hallituksen aikana tapahtunut niin itärajan ei olisi nyt kiinni.

Itse asiassa jos rajavartiolaki olisi ollut Marinin hallituksen puolueiden varassa, meillä ei olisi lakia joka nyt mahdollistaa nämä toimet.

Ilman PerusSuomalaisten ja Kokoomuksen vaatimuksia ja niistä kiinni pitämistä laista olisi tullut vihervasemmistolainen vesiripuli.

Asiaa ei tarvi arpoa eikä arvailla vaan rajavartiolain, kuten kaikkien muidenkin lakien säätämistä koskevat kannanotot, kokoukset ja puheenvuorot ovat julkisista asiakirjoista kenen tahansa luettavissa.

9 vastausta artikkeliin “Onneksi rajakriisi osuu Orpon hallitukselle.”

 1. Minä rinnastan nyt tässä tilanteessa näiden vasemmiston ja vihreiden puheet vihapuheeksi suomineitoa kohtaan.

  1. Kyllä sitä välillä tulee ajatus ettei noissa seuroissa ihan kaikki intiaanit ole kanooteissa.

 2. ”Suomessa käydyssä itärajakeskustelussa on jäänyt paitsioon se, että mikään kansainvälinen sopimus ei määrää, että Suomella pitäisi olla rajanylityspaikkoja Venäjälle.

  Sen sijaan asiaa on usein lähestytty ikään kuin Suomella olisi velvollisuus pitää yksi tai useampia raja-asemia auki valtioon, joka suhtautuu Suomeen vihamielisesti.

  – Kaikki itärajan rajaylityspaikat on avattu kahdenvälisillä sopimuksilla Venäjän kanssa. Ei ole sellaista kansainvälistä määräystä, että suvereenin valtion tulisi pitää rajaa auki valtion kanssa, joka käyttäytyy totaalisesti kaikkia yhteisiä sääntöjä vastaan, Hartikainen sanoo.

  – Ylityspaikat on aikanaan avattu kaupallisiin ja kulttuurisin perustein. Nyt kun ei ole kauppaa, eikä varmaan kulttuurivaihtoakaan, niin ei ole perusteita, miksi pitäisi olla rajanylityspaikkojakaan. Käytännössä vain Vainikkalassa tavaraa liikkuu, jatkaa Hartikainen.”

  https://www.verkkouutiset.fi/a/604775/#582705e7

 3. ”Itäraja on sulkeutunut”

  ”Suomen itäraja on nyt kiinni henkilöliikenteeltä. Viimeinen auki ollut rajanylitysasema Raja-Jooseppi on sulkeutunut.” (IL)

  Rajanvalvonta alkaa maastoa myöten.

 4. Marsalkka Kiuru olisi pistänyt rajan nanosekunnissa säppiin jos ryssän puolelta olisi kuulunut aivastustakaan.

 5. Ps hallituksessa: ”Halitus toimi maltillisesti lakeja noudattaen. Raja saatiin nopeasti kiinni.”
  Ps oppositiossa: ”Mikä siinä jlauta maksoi niin kauan ettei saatu rajaa kiinni kun heti näki mitä seuraa ja nyt meillä on nämä 1000 uutta elätettävää, kalliiksi taas kävi kun ei kassantyttö osaa…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *