Politiikasta – toisella korvalla kuultua.

On tässä remonttiprojektia käynnissä, mutta toisella korvalla radiosta kuullun perusteella ei voi kuin ihmetellä, että näinkö tosiaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja SDP:n varapuheenjohtaja levittävät valtionvarainministerin lausunnosta manipuloituja videoita sosiaalisessa mediassa?

Siis ihan oikeesti, sopiva osoite olisi hiekkalaatikko ja ”tule tule hyvä kakku, älä tule paha kakku” leikit, ei aikuisten töihin.

Keskusta ja Liike Nyt esittää välikysymyksen Sotesta 😂😂😂

No, vakava asia, mutta kyllä Kokoomuksen Marttinen oli ihan oikeassa kysyessään ” esittääkö Keskusta itselleen välikysymyksen?”

Tätä ei varmaan saisi sanoa, mutta Marinin hallituksen soteuudistus on aivan susi ja kuten kuten eräs Satakunnan hyvinvointialueen, kalastamista harrastava, Sotesta osaltaan vastaava henkilö tokaisi ”ei tästä tule hevonvit******n”.

Se on kuin entisen alokkaan asento, pitää tehdä kokonaan uusi.

17 vastausta artikkeliin “Politiikasta – toisella korvalla kuultua.”

 1. Sote oli leviämässä käsiin joten Marinin hallitus teki voitavansa ja tietäen että jatkosäätöä tarvitaan. Olisko ollut parempi jatkaa 10 vuotta neuvoteltua ja oltaisiin nyt tumput suorana tilanteessa?

  1. Väite siitä, että Sote olisi ollut leviämässä käsiin kuulostaa toki dramaattiselta, mutta ei se nyt kuitenkaan aivan niinkään ole.

   Toisaalta voidaan kysyä, että jos Sote tosiaan oli leviämässä käsiin, niin miksi soteuudistus ei millään tavalla vastannut niihin olemassa olleisiin ongelmiin vaan loi lisää ongelmia?

   En yhtään ylläty jos Suomessa aloitetaan valmistelemaan soteuudistusta.

 2. Ihmisarvot polkeva hallituksen ”rahanpalvontapolitiikka” on alittanut kaikki moraaliarvot. Pohjasakkaa ovat kaikki yhteiskunnan juuri ihmisiä ja heidän tekemisiään kohtaavat työntekijät kuten kassat, hoitajat, siivoojat puhumattakaan heikoista vanhemmistamme ja isovanhemmistamme, joilla nyt ei niin väliä, kunhan vaan minä saan mällätä setelini sovaperunoihini.
  Kokoomuksen jotenkin entinen kaikista huolenpitävä arvopolitiikka on tallautunut persujen läskipohjien alle.

  1. Karvala tapansa mukaa vetää lööpijutuillaan riman alta.
   HESA ja Uusimaa on sotkenut sote-asiansa ihan itse ja täysin.

   Pirha taas menee eteenpäin päälkekkäisyyksien poistamisissa ja on kuunnellut eri kansalais- ja asiakastilaisuuksissa tuhansia ihmisiä. Viimeisin Koukkuniemssä eilen. Geriatria on mukana. Kuntakohtaiset seinien säästöt kuullaan samalla.
   ”Asiantuntijoita” kuten kaltaisiaan Tervahautoja pitää ”kuunnella” tarkkaan, ettei mennä tekemään juuri vain niin kuin he sanovat.

   1. ”Karvala tapansa mukaa vetää lööpijutuillaan riman alta.”

    Joopa joo, kaikki ovat ”lööppijuttuja” jotka eivät miellytä, mutta suoranainen valehtelu on uskottavaa journalismia jos se vaan sopii omaan ahtaaseen mieleen.

    Tahaton huumori on kyllä ihan parasta.

 3. Onhan se nyt kumma, että Orpon hallitusta syytetään esim. hyvinvointialueiden heikosta taloudellisesta tilanteesta.

  Totuus kuitenkin on, että hyvinvointialueiden talous oli kuralla jo heti lähdössä. Esim. Pirhan talous oli noin 60 miljoonaa euroa alijäämäinen heti vuoden alusta. Tämän hetken arvio on, että Pirhan talous tulee jäämään yli 90 miljoonaa euroa alijäämäiseksi tältä vuodelta.

  Yhteensä hyvinvointialueiden alijäämä tulee tältä vuodelta olemaan yli miljardia euroa.

  Kaikki tämä yllä oleva on seurausta Marinin hallituksen tekemästä ”sote uudistuksesta”, jossa itse sote puoli jäi mopen osaan ja ainoastaan byrokratia ja hallintokulut paisuivat.

  Kerrataan vielä. Orpon hallitus EI OLE leikannut vielä euroakaan hyvinvointialueilta ja silti vaje on miljardi luokkaa.

  Olisikohan syytä osoittaa moitteet taholle, joka moisen on aiheuttanut. Eli nykyisille oppositio puolueille Liike Nyt pois lukien.

  1. Et ole seurannut koko asiaa, jos e tiedä sitä, että entiset sote- kunnat ovat tietoisesti alibudjetoineet voimakkaasti koko sote-toiminnan ja, joka vuosia on jatkunut, kunnes tämä entinen sotku saadaan siivottua.

   1. ”Et ole seurannut koko asiaa, jos e tiedä sitä, että entiset sote- kunnat ovat tietoisesti alibudjetoineet voimakkaasti koko sote-toiminnan ja, joka vuosia on jatkunut, kunnes tämä entinen sotku saadaan siivottua.”

    No ketkäs esim.siellä Tampereella ovat alibudjetoinnista vastanneet?

    Ja sinä kun nähtävästi olet asiaa seurannut niin varmasti sitten myös hyvin tiedät, ettei tuo selitä kuin osan vajeesta,

    Kyllä rahoitusvaje oli Marinin hallituksen aivan tietoinen valinta, sitä ei pääse yli eikä ympäri.

    Kaikki ne asiat joista Marinin hallitusta soteuudistuksessa varoitettiin ja joita ei tietenkään virheettömät ja erheettömät kuunnelleet ovat osin jo toteutuneet, eikä loppua näy.

    1. Saat olla ihan mitä mieltä tahansa, ei sillä ole vaikutusta faktoihin.

 4. Eivät punademut, vasurit, virheet ja kepuli omia virheitään myönnä.
  Erityisesti punademu jauhaa potaskaa syyttäen nykyistä hallitusta asioista, mistä päätökset teki nimenomaan Marinin huulipunaviisikko.

   1. Punademulla on se levy jäänyt päälle.
    Maakuntahimmeli suojatyöpaikkoineen mukaan lukien muu massiivinen hallinto aiheuttaa lähes miljardin lisäkulun, mikä on poissa varsinaisesta työstä.
    Koita nyt raukka kyetä tämä tosiasia ymmärtämään.

    1. Niin kyllähän tämä maakuntahimmeli + soteuudistus on oikein sellainen kepulien ja vassareiden märän unen toteutus.

     Kupataan mahdollisimman paljon poliittisia virkoja / nimityksiä ja verovaroja, ihmisten tarpeet ovat aivan toissijainen asia.

     Vastenmielistä omien etujen tavoittelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *