Teemu Keskisarja opiskelijoiden ”kärsimyksistä”.

”Lopun aikojen aktivismi saa kuoliaaksinaurattavia piirteitä. Korkeakouluopiskelijoitako muka kurjistetaan ja sorretaan!? Juuri heilläkö on syytä ”hätähuutoon”? Anna mun kaikki kestää. Barrikadeille nousevat (eli aulaan pyllähtävät) ne, joita yhteiskunta hellimmin hyväilee ja vihoviimeisillä vero- ja velkarahoillaan voitelee.

Ennätyksellisen pieniä ikäluokkia hoivaa ennätysmäärä ammattiauttajia. Parikymppinen on jo tässä junassa pitkään matkustanut vapaalipulla. Siksi vääntäytyminen luentosaliin ja etäkurssille on niin hitsin hankalaa.

”Leikkaukset” satuttavat opiskelijoiden etujoukkoa. Se tiedostaa ikiomat etuoikeutensa ja aikuisten velvoitteet esimerkiksi kehitysmaita kohtaan. Näkövinkkeli on kapeanpuoleinen.

Parahin yliopistonvaltaaja, pyörittelepä karttapalloasi. Missä muualla rahvaanlapset noin vain lueskelevat tohtoriksi asti? Eivät missään. Suomalaisten opintie on ilmaisuudessaan ja pituudessaan ääripoikkeus. Siitä kuuluu sanoa: kiitos, kiitos, kiitos.

Hiljainen enemmistö varmaan kiitteleekin. Uikuttajavähemmistö ylikorostuu uutisissa.

Syksyllä 2023 loksahtaa köyhyysloukku. Siis mihin nähden?

Opintotuki ja lainan valtiontakaus ovat parin sukupolven onnenpotkuja. Äkkiä ne muuttuivat itsestäänselviksi perusoikeuksiksi. Kuten myös yksiö kantakaupungissa sekä ruokailun ja terveydenhoidon ihmeet…”

Hyvinvointiyhteiskunnan ”kaikki valmiina nokan eteen” mentaliteetti kasvattaa pahoinvoivia uikuttajia, jotka kiittamisen sijaan vaativat lisää,lisää ja lisää.

Teemu Keskisarjan kolumni: Nuorten korkeakouluopiskelijoiden kärsimykset

19 vastausta artikkeliin “Teemu Keskisarja opiskelijoiden ”kärsimyksistä”.”

 1. Ei pelkästään korkeakouluopiskelijat, vaan myös muut kuten lukiot ja koko ay, puhumattakaan kirkon korkeimman johdon reaktioista eripuran ja yhteiskunnan jakautumisen pääaiheuttajasta- hallituksesta.

  ”Suomen Uutiset”, MV-PS- propagandamedia !

  1. ”Ei pelkästään korkeakouluopiskelijat, vaan myös muut kuten lukiot ja koko ay, puhumattakaan kirkon korkeimman johdon reaktioista eripuran ja yhteiskunnan jakautumisen pääaiheuttajasta- hallituksesta.

   ”Suomen Uutiset”, MV-PS- propagandamedia !”

   Lukeminen on vapaaehtoista kuin myös kommentointi ja melskata voi omissa avauksissaan.

   1. Heikiltä pitäisi sensuroida uutiset ja tarjoilla Aku Ankkaa.
    Sepe Susi pitäisi leikata lehdestä pois. Se voisi herättää persuvihaa.

    Karhukoplatarinat olisivat Heikille hyvää iltalukemista, jos leikattaisiin niistäkin loppu pois.

 2. Keskisarja on usein asioiden ytimessä.
  60-luvulla opiskelleena, sillonhan ei mitään tukia ollut vähän kateellisena seuraa kuinka hyvää huolta opiskelijoista nyt pidetään. Kehitys toki kehittyy, hyvä niin kunhan tasapuolisesti ja vauhdilla mihin verorahamme riittävät

  1. Matti, kyllä ajoin tuntuu, että liian helpolla ovat saaneet liian paljon ja nyt mikään ei riitä.

   Jos kehitys jatkuu näin niin rahan ihan oikeasti pitää vaan tulla seinästä ja sähkön pistorasiasta ilman, että kukaan tekee mitään.

  1. Jos saa Teemu Keskisarjan asetettua äärivasemmalle tai äärioikealle, puhumattakaan, että saa tehtyä molemmat yhdessä lauseessa niin ehkä kannattaisi pohtia omia motiivejaan kommentoida asiaa.

  2. Ei Keskisarjaa pirukaan saa johonkin muottiin tungettua, hän on omien polkujensa kulkija

    1. Keskisarja valitsi kuitenkin perussuomalaiset, jotka ovat kuitenkin lähimpänä hänen omaa arvo,-ja aatekehystään.

     1. Arvi, Keskisarjaan on vaikea saada uppoamaan vihervasemmistolaisten feministien vaihtoehtoista historiaa, hyvesingnalointia tai valkoisen miehen ainaista syyllisyyttä mihin tahansa.

      Eihän tuon jälkeen ole muuta vaihtoehtoa kuin perussuomalaiset.

  3. Tavallaan kyllä. Vielä 14- vuotiaana hän jakoi Tiedonantajia ja nyt kuuluu perussuomalaisiin jota jotkut tituleeraavat äärioikeistoksi.

   1. Muussa tapauksessa 14- vuotiaana tehdyt toimet voitaisiin unohtaa mutta piru kun on liittynyt PerusSuomalaisiin niin …

   2. Lapsuuden hairahdukset pitää anteeksi, koska hän on vihdoinkin herännyt!

 3. Aikoinaan nuorena miehenä kun opiskelin Lahden muotoiluinstituutissa, niin iso osa opintolainasta meni yöelämään. Sehän sitten kostautui kun oli takaisinmaksun aika.

 4. Kyllähän kaikki ryhmät ajavat omia oikeuksiaan. Upporikkaatkin valittavat ettei raha riitä kun niin paljon menee veroja. Kun opiskelijoilta leikataan niin hekö sanoisivat sitten vaan ”kiitos”? Ja oppositio tietysti myös käyttää kaikki mahdollisuudet hankaloittaa hallituksen elämää, niin viime kaudellakin. Ehkä vähän turha on Keskisarjan puhallus tällä kertaa. Melkein kenelle tahansa voi sanoa että älkää valittako, hyvin teillä menee.

  1. Mielestäni opiskelijoilla on kyllä tämä päivänä ihan pirun paljon parempi avustusverkko kuin oli muinoin, mutta siitä toki saa olla mitä mieltä tahansa.

   Itse pidän Keskisarjan kirjoitusta osuvan, vaikkakin ehkä liian kohteliaana.

 5. Norppa saa pisteen kyllä, naulan kantaan.

  Siinä Keskisarja on oikeassa että opiskelijat ovat äärimmäisen etuoikeutettua porukkaa. Kun säästöjä pitää jostain perua niin se ei ole opiskelijoilla vaan ihan muualla.

 6. Minäkin ilmeisesti kuulun jonkinlaiseen keskisarjaan, koska olen saanut hankittua talon, perheen ja tavaraa!?
  Koskaan en ole kotoani perinyt mitään, enkä päässyt pyrkimään edes keskikouluun, josta olisi voinut päästä lukioon. Vanhemmillani ei ollut varaa kouluttaa. 13v. jaoin Aamulehteä, mutta vaihdoin vassarilehteen, muistaakseni Hämeen Yhteistyöhön, koska jaettavana oli vain n. 30-lehteä, jotka eivät painaneet mitään, verrattuna Aamulehteen, joita oli yli 120kpl. Palkka kuitenkin n. sama, mutta jakolenkki pidempi.Kuitenkin joka tapauksessa kuulun siihen keskisarjaan, johon kuulumme kaikki, joka ei saa täältä mukaansa mitään, kun aika tulee.
  Koulutuksesta en em. johdosta tiedä mitään, mutta ihmettelen, että miksi kaikkien pitäisi korkeasti kouluttautua, jos sen jälkeen ei tiedä oikeastaan mistään mitään, vaan kaikki pitää teettää kouluttamattomilla, jotka sentään osaavat työnsä!?
  Ps. Olen tehnyt mm. 5 omakotitaloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *