Vihreiden mielestä varakkaiden eläkeläisten verotusta tulisi kiristää.

Varakas eläkeläinen on työeläkettä 1125 euroa / kk saava ja hänen verotusta tulisi kiristää 0,25% .

Kysymys on sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta.

”Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne on huolissaan siitä, ettei yksi keskeisimmistä oikeudenmukaisuuden mittareista, sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus, toteudu hallituksen vuoden 2024 talousarvioesityksessä.

– Hallituksen talousarvioesityksessä talouden sopeutuksen raskaimmat vaikutukset kohdistuvat sosiaali- ja terveysministeriön vaikutusarvion mukaan ikäryhmistä 18–24-vuotiaisiin. Samaan aikaan eläkeläiset ovat talousarvioesityksessä jäämässä lähes täysin sopeuttamistoimien ulkopuolelle, vaikka iso osa eläkeläisistä on hyvätuloisia ja Suomen mittakaavalla kohtalaisen varakkaita, Harjanne sanoo tiedotteessa.”

Siksi työeläkkeiden verotusta tulisi kiristää 0,52 prosenttiyksiköllä niillä, joilla bruttoeläketulon määrä ylittää 13 500 euroa vuodessa. Summa vastaa suuruudeltaan yhden prosentin indeksijarrua työeläkkeisiin, hän jatkaa.”

https://www.verkkouutiset.fi/a/atte-harjanne-sopeutuksia-pitaisi-kohdentaa-myos-varakkaisiin-elakelaisiin/#46c5f7a1

13 vastausta artikkeliin “Vihreiden mielestä varakkaiden eläkeläisten verotusta tulisi kiristää.”

 1. Harjanteen edustama sakki koittaa pitää huolen siitä, ettei eläkeläisiltä taitetulla indeksillä ja rosvoverolla varastamista koskaan lopeteta.

  1. Sanoihan Sode soininvaara taitettua indeksiä päätettäessä, että eivät eläkeläiset enää mitään tarvitse ja heitä voi ottaa mulle.

 2. Eläkeläinen pienelläeläkkeellä pystyy elättämään yhden vihreän, mutta ei toisin päin.

 3. Kun tuota lehdestä luin, niin ajattelin, että oikein pitää Harjannetta tästä ulostulosta kiittää.

  Näin siksi, että toivon näin vihdoinkin ihmisten silmien avautuvan näkemään sen, kuinka ulkona vihreät ovat ja ovat aina olleet pienituloisten arjesta. Köyhyystutkija Ohisalosta huolimatta.

  Varmasti nyt monessa pirtissä röyhistetään rintaa, kun oma sosiaalinen status pomppasi kerralla monta pykälää ylös päin oikein hyvätuloisten joukkoon.

 4. Jos toista tonnia on suurituloinen eläkeläinen niin voi helmutin kuustoista. Kun katsoo minkälaisia apuja ja tarpeita eläkeläinen tarvii, ei tuolla rahalla paljoa juhlita.

  1. Vaikuttaa populismilta. Rakennetaan kateutta eläkkeellä olevia kohtaan. Samalla tavalla kuin joku voisi rakentaa vaikka maahanmuuttajia tai työttömiä kohtaan.

   1. Norppa, eikös populismilla tavoitella suosiota helpoilla ratkaisuilla ?

    En tiedä miten tämä esitys toisi suosiota.

    1. No helppo ratkaisu tasapainottaa valtiontaloutta: otetaan eläkeläisiltä. Ydinsanoma on varmaan: ” Kun kerran nuorilta otetaan opintotuesta niin miksei vanhoilta kävyiltä?” Tyypillinen syntipukki -teoria.

 5. Kun tuosta pyöristettynä 1300 eken palkasta maksaa ensin vuokransa paljonko siitä jää kuukauden elantoon

  Samalla maksaa kaikki muut menonsa kk eipä siitä paljonkaan jää säästöön ei mitään

  Onko ne sitten muka suuria tuloja ei mielestäni ole terv tepivaari

 6. Eläkkeellä olevien menoja lisää lääkäri ja lääkekulut sekä eri avustajat arjessa.
  Vihreät eivät ole järin perillä muusta kuin omasta itsestään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *