Vihreitä on joskus vaikea ottaa vakavasti.

Toisaalla epäsosiaalisessa mediassa Maria Ohisalo oli käärmeissään Orpon hallitukselle kun Suomen sijoitus jossain ilmastoindeksissä oli vajonnut monta sijaa.

Ei kai huomannut, että käytetty data oli vuosilta 2021-2022 ja tuolloin ympäristöministerinä toimi joku Maria Ohisalo.

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja, joka on niin hajuton ja mauton, että minun on ainakin vaikea muistaa edes nimeä oli taasen ihan vakuuttunut siitä, että Suomi on tuhonnut noin 70% luonnostaan, koska Luontopaneeli näin julisti.

👍

16 vastausta artikkeliin “Vihreitä on joskus vaikea ottaa vakavasti.”

 1. Vihreät hanhet lisäävät maamme metaanipäästöjä tukkimalla suo-ojat ja näin tukehduttamalla metaania hapettavat mikrobit
  Hanhet ovat myös armottomia lenteilijöitä.

 2. Vihreät ovat vihreiksi naamioituneita punaisia.

  Punaiset toimivat Venäjän hyväksi ja Suomea vastaan – kuten vuonna 1918 Suomen ja Venäjän välillä käydyn Vapaussodan aikana.

  1. Usein eivät edes ole naamioituneet. On valitettavaa vihreyden kannalta että Vihreät ovat niin vahvasti vasemmistolaisia, paha olisi tietysti myös jos jyrkästi oikeistolaisia. Luonnon asialla olevalla tulee olla vihreys asiana numero yksi ja puoluepolitikointi taka-alalla

   1. Kuulemma kuulun Kokoomuksen Suojeluskuntasiipeen, mutta oletan olevani enemmän luonnon asialla kuin vihreät. Luonnon asialla olevat eivät halua estää ydinvoiman rakentamista, eivätkä kannata tuulivoiman tai aurinkovoiman rakentamista.

 3. 1918 taisi olla kysymys työläisten etujen ajamisesta.
  Nyt on Tesla polkemassa työläisten etuja.

  1. 1918 osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän enemmän kuin ruhtinaallisesti aseistamana. Kun se tapahtui Suomen ja Venäjän välillä käydyn Vapaussodan aikana, niin kyseessä oli törkein mahdollinen rikos maanpetos.

   Taustaa

   Suomessa oli järjestetty vapaat ja rehelliset eduskuntavaalit 1.-2.10.1917. Niissä vaaleissa punaiset, eli sosiaalidemokraatit menettivät enemmistön Eduskunnassa saaden 92 paikkaa ja 44,8% äänistä. Edustajapaikkoja väheni 11.

   Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12.1917. Äänestyksen itsenäisyysjulistuksesta voittivat porvaripuolueet äänin 100/88 – sosialistien vastustaessa. Niin, Suomi oli demokratia jo ennen itsenäistymistä.

   Venäjä halusi punakapinan

   Venäjän johto halusi, että punaiset kaappaavat vallan Suomessa ja johdattavat Suomen takaisin Venäjän vallan alle. Siksi Venäjän johdon edustajat yllyttivät useaan otteeseen suomalaisia punaisia (sosiaalidemokraatteja) nousemaan kapinaan.

   Venäjä aseisti kapinalliset ruhtinaallisesti. Siis kapinalliset eivät ostaneet aseita, eivätkä varastaneet niitä, vaan saivat aseensa Venäjän johdon käskystä Venäjän asevoimien varastoista.

   SDP:ssä valta vallankumouksellisille

   Kaikki suomalaiset sosiaalidemokraatit eivät suinkaan kannattaneet kapinaan nousua, mutta vallankumousta haluavat saivat vallan puolueessa.

   26.1.1918 iltapäivällä SDP:n toimeenpaneva komitea päätti liikekannallepanosta ja vallankumouksen aikataulusta. Toiminta päätettiin aloittaa 27.1 klo 22. Onneksi tieto kumoushankkeesta oli kuitenkin vuotanut, joten Suomen laillisen hallituksen jäsenet joko matkustivat Vaasaan tai piiloutuivat. Siten hanke senaattoreiden vangitsemiseksi epäonnistui.

   Vallankumousjulistus allekirjoitettiin 27.1.1918

   Vallankumousjulistus Suomen kansalle.

   Suomen työväenluokan suuren vallankumouksen hetki on lyönyt.
   Tänä päivänä on pääkaupungin työväki uljaasti kukistanut sen synkän harvainvallan päämajan, joka alkoi verisen sodan omaa kansaansa vastaan.

   Rikoksellisen senaatin jäsenet valmistelivat maan pääkaupungissakin inhoittavaa veljesveren vuodatusta ja salakavalaa hyökkäystä Suomen järjestäytyneen työväen kimppuun. Samalla he tekivät itsensä syypäiksi niin julkeaan valtiopetokseen, että pyysivät vieraiden valtioiden monarkistisia hallituksia lähettämään murhajoukkoja Suomen työtätekevää kansaa teurastamaan. Koko kansamme vapaus ja elämä oli täten suuressa vaarassa.

   Nyt on lahtarisenaatilta otettu valta pois. Sen rikoksellisen jäsenet olemme määränneet vangittaviksi, missä ikinä heidät tavataan, sillä vankilassa olisi aikoja sitten ollut sellaisten kansan vihollisten paikka.
   Kaikki valtiovalta on päätetty ottaa tämän maan työtätekevän kansan omiin luotettaviin käsiin.
   ——
   Sosialidemokratien Puoluetoimikunnan valtuuttamana Suomen työväen vallankumouksen korkeimpana elimenä me nyt julistamme, että kaikki vallankumouksellinen valta Suomessa nyt kuuluu järjestyneelle työväelle ja sen vallankumouselimille.

   Maan sosialidemokraattinen v a l l a n k u m o u s h a l l i t u s muodostetaan nyt heti. Sen jäsenistä julkaistaan tieto ensi tilassa.
   —–
   Työväen vallankumous on ylevä ja ankara. Se on ankara röyhkeille kansan vihollisille, mutta avulias turva kaikille sorretuille ja puutteenalaisille.

   Luottakaa työväen vallankumouksen voimaan! Sen on vielä toisilla seuduilla taisteluja tehtävä. Mutta vastustamattomasti se vie nyt lippunsa voittoon!

   Uskomme varmasti, että työtätekevän kansamme niin nykyiset kuin tulevatkin polvet vielä moneen kertaan siunaavat tätä vallankumousta, josta on alkava Suomen uusi, onnellisempain olojen aika.

   Helsingissä, 27 päivänä tammikuuta 1918.

   Suomen Työväen Toimeenpaneva Komitea.

   Eero Haapalainen

   puheenjohtaja

   Täältä lisää.

   28.1.1918 Kapina on tosiasia

   ”Kun punaiset joukko-osastot yöllä ja aamulla tammikuun 28:tta vastaan tunkeutuivat Helsingin keskusosiin, eivät ne missään tavanneet vähintäkään vastarintaa, laukaustakaan ei ammuttu eikä ainoatakaan vihollista näkynyt. Tämä seikka oli omiaan saattamaan punaisen ylijohdon pahoin hämille. Siltasaarella oli viime päivien kuluessa yhä varmemmin arvioitu, että vallankumous tulisi käymään jokseenkin samaan kaavamaiseen tapaan kuin maaliskuun- ja marraskuun-mullistukset Venäjällä tahi kuten useimmat historian suuret vallankumoukset yleensä: lyhyesti mutta tulisesti kamppailua pääkaupungin kaduilla – venäläisten avustuslupauksiin luottaen arveltiin voitavan olla varma tuloksesta – vallattaisiin hallitusrakennukset, senaatin jäsenet vangittaisiin ja uusi hallitus julistettaisiin, jonka jälkeen toivottiin voitavan piankin nujertaa mahdollinen vastarinta maaseudulla. Mutta kun odotettua vastustusta ei Helsingissä syntynytkään, oli kadonnut pääedellytys tämän suunnitelman toteuttamiselta.

   Hallituksenmuutosta ei enää voitu toimittaa siinä psykologisesti vaikuttavassa muodossa kuin oli ajateltu, ja punaisten joukkojen näytelmäntapainen esiintyminen ynnä toimeenpanevan valiokunnan veriuhmaa uhkuvat julistukset olivat – kilpistyessään kaupungin levollista ja passiivista tunnelmaa vastaan – pikemminkin omiaan saattamaan uudet vallantavoittelijat naurettavaan valoon.”[i]

   https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm

 4. Tuo oli kyllä todella absoluuttinen oma maali, niin paha että valtakunnan isot mediatkin tarttuivat siihen.

  Tämä on juuri se ongelma. Kun kädessä on vasara, kaikki näyttää nauloilta.

  Vihreät pystyvät parempaan. He osaavat parempaa. Heidän pitäisi vain jättää pölhöpopulismi ja keskittyä tieteen terävöittämiseen. Sen he osaavat, hyvin.

 5. Jos Vihreitä on vaikea ottaa ajoin vakavasti niin ei demareillakaan ihan putkeen mene.

  Puolue on nyt lyhyessä ajassa onnistunut koko ryhmän voimin äänestämään kahdesti päinvastoin kuin oli tarkoitus.

  Olisiko eduskuntaryhmän johtaminen samaa korkeaa tasoa kun valiokuntien?

 6. Kansanedustaja Minja Koskela ( vas) syytti oikeusministeriä siitä ettei ole saanut vastausta kysymykseensä.

  No ministeri oli kyllä vastannut, mutta kansanedustaja ei ollut lukenut sähköpostia lokakuun lopun jälkeen 🤣🤣🤣

  1. Mahtoikohan muidenkin asioiden hoito mennä samaan malliin punavihersakilla?

 7. Oikeastaan sama pölhöpopulismin vitsaus pätee joka puolueeseen.
  – Kokoomus ei viitsi tehdä vastuullista talouspolitiikkaa kun haluaa vain miellyttää rahoittajiaan.
  – Demarit eivät viitsi tehdä rakentavaa työmarkkinapolitiikkaa kun halutaan vain pysyä tappelun lööpeissä.
  – Vihreät eivät viitsi tehdä ympäristöpolitiikkaa kun se ei ole tarpeeksi jännää näkyvyyttä varten.
  – yms

  Tehdään sitä millä saa pikavoittoja, ei sitä millä saa tuloksia. Ei uskalleta herkästi tehdä sellaista politiikkaa joka on katkeraa mutta välttämätöntä.

 8. Minun puolestani saisi aina olla katkeran, mutta välttämättömän politiikan aika.

  Se kun tarkoittaisi että perusasiat on hoidossa, jolloin voitaisiin jättää näyttelijöille, kirjailijoille, piirtäjille, standuppaajille ja hädän tullen vaikka kolumnisteille viihteen luominen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *