Politiikka on arvojohtamista, millä yhteiskuntaa ohjataan ei laskentamerkonomien kirjanpito

Kaiken yhteiskuntapolitikan kulmakivet lähtevät yhteisesti sovituista, kaikkien puolueiden ja yhteiskuntatoimijoiden allekirjoittamista arvoista. Missä ne ovat ?

Jos taas kaikki lähtee vain virkamiesten kynän luvuista, arvot romuttuvat saman tien. Tehdään ja tehdään  ja tehdään, mutta mitä tehdään ja minkä vuoksi ja kenelle tehdään , turhaan ? Rahaa rahalle vai ihmisille arvokasta pääomaa tuottaa laajasti yhteiskunnallisesti hyvää kaikilla elämän alueilla.

Nyt arvot ovat upotettuna entisen turvesuon silmäkkeeseen. Raha sieltä haisee ja pulputtaa. Unohdettuina lapsien tulevaisuuden usko, vanhojen hiljainen tieto  ja sairaat ja sokeat. Tehdään rahaa , rahaa, ostetaan ja myydään ”koteja” = oikeasti asuntoja, pillun kuvia somessa, roskaa ja epäterveellistä mössöä kaupoissa ”halavalla”, vaihdetaan ja varastetaan ja kusetetaan.

Jokaisella ihmisellä on joku lahjakkuuden ominaisuus, joka on piilossa, kun seula nyt etsii vain rahakiviä. Tiede menee perustutkimuksesta vain rahaa tekevään tieteeseen. Taiteessa ei ole ”Sibeliuksia, Rembrantteja Leonardo da  Vicnejä”. On vain Tesloja ja Telioita ja pankkien varastamat rahat. Raha puhuu, ei ihminen.

Ja luonnosta ryöstetään loput – RAHAT !

Raha on vai työkalu jota ihminen tarvitsee, ei ihminen ole työkalu,  jota raha tarvitsee !

Päin seinää ja persettä menee, mutta menköön ! Seinän takana uusi odottaa uusi arvoineen.

7 vastausta artikkeliin “Politiikka on arvojohtamista, millä yhteiskuntaa ohjataan ei laskentamerkonomien kirjanpito”

 1. Arvot ovat hyvä kompassi vaeltajalle, mutta ne ovat aivan liian subjektiivisia tehokkaalle politiikalle.

  Arvot ja aatteet olisi parempi nostaa narikkaan kun lähdetään pöydän ääreen etsimään ratkaisuja. Jos johdat kansaa arvojen pohjalta, puhut sanasta joka tarkoittaa sinulle yhtä ja kansalaiselle toista, toiselle kansalaiselle kolmatta.

  Jos puhut teoista, numeroista, tiedosta, merkitys ei muutu.

 2. Valitettavasti arvot eivät auta, kun ollaan haaskaamassa rahaa enemmän kuin tienataan.
  ”Arvojohtajista” ei useinkaan ole johtamaan taloutta ja siinä laskentamerkonomit ovat järjestään ideologista soopaa syytäviä ”arvojohtajia” etevämpiä.

 3. Rahaa pitää olla ja sitä pitää saada työstään niin, että sillä elää kohtuullisesti, pääsee Impivaarasta ulos avaraan maailmaan näkemään, miten siellä sivistyksen ikiaikaisissa kehdoissa muutkin ovat eläneet ja myös kurjuutta, että silmät avautuvat.

  Ja, että pääsee ulos rahan vallasta katsomaan, mikä voisi olla elämän tarkoitus. Ajattelun filosofia, taide, musiikki, luonnon perimmäinen olemus joko vai syventymällä sen sisältöön tai tekemällä sitä itse.

  Monien ammattien kokemusten jälkeen laskentaekonomin ja kirjapitomerkonomin työ on elämän kurjin ja tylsin ammatti.

 4. Minä olen noudattanut sellaista talous,-ja turvallisuuspolitiikkaa omalla kohdallani että, pidä aina sen verran taskussasi rahaa mukana, että on sitten heti millä maksaa jos olet jotakin lyönyt.

 5. Laaja sivistys on hyödyksi, mutta laajinkaan sivistys ei muuta sitä tosiasiaa, että arvot ja aatteet ovat subjektiivisia. Ne tuovat mausteen ja inspiraation, mutta eivät ruoki yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *