Vaihdoin uuden akun hybriditietsikkaan Asus T100T – eikä maksanut paljon

Hybriditietsikka on pieni ja kätevä minilaptop, josta näppäimistöosan voi irroittaa ja käyttää näyttöosaa tablettina. T100T on 10 tuuman näytöllä, eli mukava Windows reissukone – tosin nyt jo noin 10 vuotta vanhana minulla enää sotilasviestijärjestelmän päätelaitteena.

Kun akku sanoi YYA-sopimuksen irti, niin tilasin tekniikkaosat.fi:stä uuden akun. Toimitus tapahtui alle viikossa tilauksesta Postin automaattiin. Akku maksoi toimituskuluineen karvan verran alle 40 euroa.

Valmistaja ei ollut ilmeisesti ajatellut, että akku vaihdettaisiin, sillä oli liimannut akun kiinni ihan perusteellisesti. Se alkuperäisen akun irroittaminen olikin urakan hankalin osa.

Uusi akku on ns. tarvikeakku, sillä en löytänyt Googlella originaalia myynnissä. Näyttää kuitenkin toimivan ihan mukavasti.

Uusia tällaisia pieniä Windows-tietsikoita ei näytä enää olevan saatavana. Minulla oli ennen tätä vieläkin pienempi Asus Eee PC901 ja HP:n isompi kallis laptop. Tämä 10-tuumainen palveli minua varsin hyvin reissukoneena. Näppäimistökin on minusta ihan hyvä.

7 vastausta artikkeliin “Vaihdoin uuden akun hybriditietsikkaan Asus T100T – eikä maksanut paljon”

  1. Pieniä Windows-koneita kyllä on – mutta heikosti. Kiinasta löytyy Huawei Matebook E Go, joka on 10″ pieni ja näppäimistö irtoaa. Miten tämän sanoisi – se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Laadultaan… ei niin erinomainen.

    Microsoftilta sen sijaan löytyy lännestä Surface-mallisarja, joita voi pitää laadukkaina, mutta se valitettavasti näkyy myös hinnassa. Halvin mallikin on yli 700 euron ja siitä sitten kohti tähtiä nuo hinnat.

  2. Itselläni myös joskus muinoin oli Asus miniläppäri Linuxilla varustettina. En muista mitä sille kävi, jotenkin levisi. Tuossa hyllyssä olisi Acerin Chromebook joka on jäänyt nyt käyttämättä tablettien tieltä. Mietin että siihen ehkä voisi saada Linuxin ja enemmän käytettävyyttä kuin Chromella saa. Akkuhan noissa on tosi hyvä, jotain 11 tuntia muistaakseni uutena, mutta voi tietysti olla että Linux söisi tehoa enemmän kuin Chrome. Mökkiläppärin siitä saisi tai äidille koneen: hän kun osti kaupasta halvimman Windows -läppärin ja se ei oikein meinaa jaksaa selviytyä edes niistä pankkiasioista.

    1. Käsittääkseni linux ei vie enempää tehoa,, kuin mikkisoftan käyttis.

      1. Ei todellakaan, mutta mietin viekö enemmän kuin Chromebookin alkuperäinen Chrome OS. Linuxista on myös erlaisia kevytversioita juurikin pienitehoisiin laitteisiin.

  3. Chrome OS kyllä perustuu Linuxiin mutta on Googlen oma viritelmä jossa kaikki toiminta tapahtuu pilvessä eli kiintolevylle ei tallenneta mitään. Siinä on hyötynsä ja haittansa. Linuxilla voisi toimia perinteiseen tapaan kiintolevyä käyttäen.

  4. Minullakin oli Linux-versio Asus EeePc 901:stä pitkän aikaa käytössä. Ongelmana oli lähinnä, että kaikkia tarpeellisia ohjelmia ei saanut suoraan pyörimään Linuxissa, jotan vaihdoin siihen WIn XP:n. Sellaisena oli pitkään omassa käytössä – nyt sekin vain sotilasviestijärjestelmän päätelaitteena.

    Niissä Asuksen ikivanhoissa miniläppäreissä on älyttömän kestävät akut – vieläkin toimii akkukäyttöisenäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *