Demarit haluaa romuttaa aseet Suomesta ūüėÖ

 

”‚Äď Konkreettisena keinona aseiden m√§√§r√§n v√§hent√§miseksi voitaisiin k√§ytt√§√§ aseiden takaisinosto-ohjelmaa eli niin sanotusti romutuspalkkiota, lakivaliokuntaan kuuluva Gebhard sanoo tiedotteessa

Aselakien kirist√§mist√§ tulisi Gebhardin mukaan mietti√§ my√∂s yleisesti.”

Kansanedustaja esittää aseille romutuspalkkiota
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010401346.html

 

Aloitetaanko t√§m√§ rauhan ty√∂ tuhoamalla ensin armeijan varastot, siell√§ olisi paljon saatavilla heti. Kyll√§ Halonen on tyytyv√§inen kun demareiden asenne aseisiin on sama kun h√§n romutti T-72 tankit…

38 vastausta artikkeliin “Demarit haluaa romuttaa aseet Suomesta ūüėÖ”

 1. Pientä populismia Vornasen tapauksen vanavedessä. Ihan kuin olisi tapahtunut jotain kauheaa. Toisaalta aseiden säilyttämisessä olisi kaiketi parantamisen varaa kun 12-vuotias voi saada haltuunsa laillisesti söilytetyn aseen kuten kävi kouluampumisessa.

 2. Niinpä, vaaditaan lakia estämään Vornasen tapaus vaikka laki oli jo voimassa jota hän rikkoi.

  Ehkäpä lainvalvonta olisi se oleellisempi kulma, eli vähän mitä Norppa sanoo Рjos asekaappien kuntoa vähän katsottaisiin?

  1. Vornasen tapauksessa ei ole mitään merkitystä asekaapilla tai millään muullakaan, äijä piti mukanaan ladattua asetta. Siihen ei kaapit auta.

   Ensi kerralla kun joku ajaa kännissä ojaan pitää kaikki autot laittaa häkkivarastoihin lukkojen taakse, koska ajoneuvo sen mahdollisti,,,,

   1. Mutta 12-vuotias kouluampuja sai aseen jostain vaikka sitä säilytettiin ilmeisesti ihan lain mukaisesti. Ei pitäisi.

 3. Ne jotka väärin käyttävät aseita eivät niitä palauta.
  Totta myös että autokin on vaarallinen jos ei noudata nopeussääntöjä sillä joku ps edustaja ajoi ylinopeutta.
  Ent√§ puukkojen vaarallisuus…

  1. Puukot ja kaikenlaiset teräesineet, haarukat ja hammastikut pitäisi tehdä luvanvaraisiksi ja niitä pitäisi säilyttää vain viranomaisten tiloissa.

 4. Se vaan on niin että pimeen aseen saa mm Hämeenkadulta Tampereella parissa tunnissa jos niin haluaa

  Ei siihen auta asekaapit missään kohtaa onko sitten ase kotona sekään ei takaa sitä ettei sillä joku ammu ihmisiä

  Vaikka sen aseen lupa olisi eri ihmisellä terv tepivaari

 5. Suomessa on kymmeniätuhansia aseita, jotka eivät ole asekaapeissa, vaan ihan jossain muualla.
  Jos teht√§isiin suuri laillinen ratsia etuk√§teisisilmoituksin uhalla 1 000 ‚ā¨:n sakko / l√∂ydetty ase, alkaisi tapahtumaan.

  1. Kommunisti Heikki my√∂s √§√§ness√§, joko Valpon kanssa ratsaat naapurisi, ota suikka p√§√§h√§n niin on vakuuttavampi ūüėÖūüĎć

  2. Ihanko totta hk?
   Ne laittomien aseiden omistajan osaavat jemmata ne niin, ettei missään ratsiassa löydetä.
   Laillisesti toimivilla taas ei ole huolen häivää.

 6. Vastuunsa tunteva pitää esim hirvikiväärinsä vaikkapa eräporukan kaapeissa jotka ovat vartioituna koko ajan

  Mutta kuinka monta miljoonaa asetta on vailla lupaa kotona

  Kokonaan eri luku on tuon asekaapin hinta joka saattaa maksaa enemmän kun asekaapin sisältö terv tepivaari

  1. Miss√§h√§n t√§mm√∂inen er√§porukan kaappi sijaitsee ….ampumaradalla h√§kkivarastolla vai er√§m√∂kill√§ roistoja varten syrj√§ss√§…

   1. No meillä on ampumaradalla jossa on kaapit missä ne ovat

    Erä kämpalla aseita on vain kun on esim hirven metsästys mutta silloin siellä on aina myös ihmisiä paikalla terv tepivaari

 7. Minäkin hommasin aseen, kun tuppaa lokit savupiipun päähän tekemään pesiään ja rastaat syövät mansikkamaalta mansikat. Ei se ase pauku, eikä räjähtele, mutta netistä ostin juuri eilen, maksoikin 3,50 + kulut. Kuka arvaa mikä se on?

 8. Kyllä ne aseet ennen roikku seinällä lähes joka talossa vain paukut oli vähän jemmassa eikä niitä väärinkäyttöjä tullut.
  Työläisten aseet olivat käytössä riistan metsästyksessä lisäruuaksi
  ja porvarien aseet olivat vähän uudempia, mutta vähemmän käytössä.

 9. Hyvät ritsat venttiilikumeista ja kuulalaakerin pienet kuulat on parempi kuin huono haulikko.
  Tiedän, koska sellaista asetyyppiä ei olekaan, millä en ole ampunut ml. tykit ja singot.

 10. Nykyisin jos kuulut hirviporukkaan suurin osa on kyllä rikkaita tuon kaatoluvan maksuista johtuen terv tepivaari

  1. Kumma juttu,kun meidän porukassa parista kymmenestä ehkä yksi tai kaksi on varakasta ja loput maanomistajia tai palkannauttijoita ihan duunaritasoa.

   1. Noinkin on joissakkin hirvi porukoissa mutta ei kaikissa kuitenkaan terv tepivaari

 11. Jousi on tietysti kanssa hyvä, mutta ei taida mistään 3,50 eurolla saada.
  Ritsan Tepi keksi ja sitä minäkin olen käyttänyt, kyllä lähtee 10,00 millin sepelin kivi ja siinä on terävät syrjät lentää vaikka tappamaan.

  Tahtoo vaan olla polkupy√∂r√§n sis√§kumi ja autonkin samaten aikaa my√∂ten hapertuvia. Ajattelin nyt kokeilla tehtaalaista ja mit√§ tarkoitti myyntikuvassa teksti ”ritsa/ armeijan”.

  1. Ritsat on aina repussa mukana, joskus tuli muistaakseni Varustelekasta ostettua. Penskana niitä tehtiin aina.

 12. ”2.5.2024. SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhard patistaa hallitusta ottamaan k√§ytt√∂√∂n keinoja, joilla siviilien omistamien aseiden m√§√§r√§√§ voidaan v√§hent√§√§. Gebhard kyseenalaistaa sis√§ministeri Rantasen kyselytunnilla esitt√§m√§n kannan, jonka mukaan yksik√§√§n ase ei itsess√§√§n olisi vaarallinen.”

  Tämän Elisa Gebhardin ajattelun taustalla lienee näkemys Рvasemmistolainen väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa.

  1. Kaikki aseet pit√§√§ romuttaa. Sill√§ ratkaistaan ettei tule sotaa kun toinen maa hy√∂kk√§√§ toiseen maahan kun ei ole aseita jolla sotia ūüėÖūüĎć

  2. Vasurien logiikan mukaan länsimaisten aseiden hävittäminen lopettaa sodat.

 13. Lukekaas nyt uudestaan tavuviivojen kanssa. Missä tuossa puhuttiin armeijan aseista?
  Aseiden vähentäminen sinänsä tuntuu typerältä mutta säilytyksessä lienee parannettavaa. Ei niitä lasten pidä saada käsiinsä.

 14. Menee sellaiseksi ideologiapotaskaksi koko keskustelu kaiken kaikkiaan.
  Kun pistää aseen pöydälle ja patruunat viereen, saa lopun ikäänsä tuijottaa, koska se ase ei lataa itseään eikä laukea itsestään.
  Tulee mieleen Hannu Karpon testi, kun parkkeerasi auton liukkaalla kelill√§ tielle ja istui odottamaan, kuinka se liukas keli suistaisi auton ojaan…
  Toki tosiasia on, että asekaapin avain tai numerolukon koodi ovat asioita, mitkä pitää poikkeuksetta pitää kakaroiden ja myös muiden asiattomien suhteen piilossa.
  Se vaan pitää hoitaa niin.

  1. √Ąlk√§√§ nyt h√∂lm√∂iksi ryhtyk√∂.
   Kun yhteiskunnan suurin ongelma on mielenterveyden räjähdysmäinen kasvu, huumeet, tok-tikit, erilaiset ulkomaiset rikollisporukat ja soluttautujat ja laittomien
   aseiden määrä vain kasvaa, vaikka 3D- tulosteina.
   Se on ongelma ja asefanaatikot, täälläkin leikkivät tex willeriä.

   Metsästysseurat, ampumaseurat, armeija jne. lailliset eivät ole se ongelman ydin, vaan ihan muut Рkusipäät !

 15. Demarit haluavat aseet pois kansalta, jotta meno kaduilla äityisi samanlaiseksi kuin Ruotsissa (ettei kadunmies voi olla varma siitä kumpi hallitsee maata: parlamentti vai rikollisjärjestöt).
  Turvallisuuden puute kypsyttää kansalaiset haluamaan kuria ja järjestystä. Sitä ja paljon muutakin hyvää lupaa Euvostoliitto.

 16. Vaikka silmien edess√§ on savuava ase: demarit ja holtiton maahanmuutto plus vasemmistolaisiksi naamioituneet √§√§rivasemmistolaiset lainlukijat, jotka t√§m√§n t√§st√§ nousevat luolistaan paasaamaan kansainv√§lisist√§ ”sopimuksista” jottei kulttuurimarxilainen k√§sikassara holtiton maahanmuutto vain karkaisi kauas pois. Se pitk√§ marssi l√§pi instituutioiden.

 17. ”Italian p√§√§ministeri haluaa koota konservatiivit yhteen ja ‚ÄĚty√∂nt√§√§ vasemmiston oppositioon my√∂s Euroopan unionissa‚ÄĚ

  Kes√§kuun alun EU-vaaleista odotetaan menestystarinaa konservatiivisille ja kansallismielisille puolueille. Vauhdittaakseen puolueensa menestyst√§ meppiehdokkaaksi on asettunut my√∂s Italian p√§√§ministeri. H√§n tuskin ottaa pesti√§ vastaan, sill√§ t√§ht√§in on viel√§kin korkeammalla.” – 2.5.2024. Suomen uutiset otsikko ja ingressi.

  Tarvitseeko en√§√§ ihmetell√§, ett√§ Totuusmedia ottaa ”tapaus Vornasesta” kaikki irti. (Sen lis√§ksi: Totuusmedia ja ay-mafia eiv√§t ole (viel√§) demareiden ja muun vasemmiston suosiollisella avustamisella onnistuneet kaatamaan Orpon hallitusta.)

 18. SDP on vakavien rikosten ykköspuolue.

  Ylellä eilen Viimeinen sana-ohjelmassa Ruben Stillerin tuomitsi PS:n ehdokkaiden ja jäsenten rikoksia ja että niistä pitää kertoa vaalien alla tarkemmin. Aiheena oli Vornanen, jolla ei edes ollut sitä rikostaustaa. Uskon jos tapahtuneita rikoksia ja tuomioita reviteltäisiin tasapuolisesti julki, niin tappio lankeaisi eniten Stillerin edustamalle SDP:lle.

  Tein itse tutkivaa journalismia jo viime hallituskaudella, kun media syytti julkisesti PS:n olevan rikollisempia kuin muiden puolueiden jäsenet.

  Nyt kun sama malli jatkuu ja PS ovat kuulemma rikollisempia kuin seuraavat neljä puoluetta yhteensä, mutta ei kerrota, mitä rikoksia on tilastoitu? Koostuvatko ne kuinka paljon: sakoista, kirjapitorikoksista tai kyseenalaisista kiihotustuomioista?

  Etsiessäni löysin kuitenkin vakavia rikoksia eniten juuri SDP:n jäsenien tekeminä ja en muista kertaakaan median kyselleen SDP puoluejohdolta, tuomitsevatko he tämän suuntauksen tai miksi vakavia seksuaalirikoksia tapahtunut juuri SDP jäsenien johdosta?

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/sdp-on-vakavien-rikosten-ykkospuolue/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *