Demarit haluaa romuttaa aseet Suomesta 😅

 

”– Konkreettisena keinona aseiden mÀÀrĂ€n vĂ€hentĂ€miseksi voitaisiin kĂ€yttÀÀ aseiden takaisinosto-ohjelmaa eli niin sanotusti romutuspalkkiota, lakivaliokuntaan kuuluva Gebhard sanoo tiedotteessa

Aselakien kiristĂ€mistĂ€ tulisi Gebhardin mukaan miettiĂ€ myös yleisesti.”

Kansanedustaja esittÀÀ aseille romutuspalkkiota
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010401346.html

 

Aloitetaanko tĂ€mĂ€ rauhan työ tuhoamalla ensin armeijan varastot, siellĂ€ olisi paljon saatavilla heti. KyllĂ€ Halonen on tyytyvĂ€inen kun demareiden asenne aseisiin on sama kun hĂ€n romutti T-72 tankit…

38 vastausta artikkeliin “Demarit haluaa romuttaa aseet Suomesta 😅”

  1. PientÀ populismia Vornasen tapauksen vanavedessÀ. Ihan kuin olisi tapahtunut jotain kauheaa. Toisaalta aseiden sÀilyttÀmisessÀ olisi kaiketi parantamisen varaa kun 12-vuotias voi saada haltuunsa laillisesti söilytetyn aseen kuten kÀvi kouluampumisessa.

  2. NiinpÀ, vaaditaan lakia estÀmÀÀn Vornasen tapaus vaikka laki oli jo voimassa jota hÀn rikkoi.

    EhkĂ€pĂ€ lainvalvonta olisi se oleellisempi kulma, eli vĂ€hĂ€n mitĂ€ Norppa sanoo – jos asekaappien kuntoa vĂ€hĂ€n katsottaisiin?

    1. Vornasen tapauksessa ei ole mitÀÀn merkitystÀ asekaapilla tai millÀÀn muullakaan, ÀijÀ piti mukanaan ladattua asetta. Siihen ei kaapit auta.

      Ensi kerralla kun joku ajaa kÀnnissÀ ojaan pitÀÀ kaikki autot laittaa hÀkkivarastoihin lukkojen taakse, koska ajoneuvo sen mahdollisti,,,,

      1. Mutta 12-vuotias kouluampuja sai aseen jostain vaikka sitÀ sÀilytettiin ilmeisesti ihan lain mukaisesti. Ei pitÀisi.

  3. Ne jotka vÀÀrin kÀyttÀvÀt aseita eivÀt niitÀ palauta.
    Totta myös ettÀ autokin on vaarallinen jos ei noudata nopeussÀÀntöjÀ sillÀ joku ps edustaja ajoi ylinopeutta.
    EntĂ€ puukkojen vaarallisuus…

    1. Puukot ja kaikenlaiset terÀesineet, haarukat ja hammastikut pitÀisi tehdÀ luvanvaraisiksi ja niitÀ pitÀisi sÀilyttÀÀ vain viranomaisten tiloissa.

  4. Se vaan on niin ettÀ pimeen aseen saa mm HÀmeenkadulta Tampereella parissa tunnissa jos niin haluaa

    Ei siihen auta asekaapit missÀÀn kohtaa onko sitten ase kotona sekÀÀn ei takaa sitÀ ettei sillÀ joku ammu ihmisiÀ

    Vaikka sen aseen lupa olisi eri ihmisellÀ terv tepivaari

  5. Suomessa on kymmeniÀtuhansia aseita, jotka eivÀt ole asekaapeissa, vaan ihan jossain muualla.
    Jos tehtĂ€isiin suuri laillinen ratsia etukĂ€teisisilmoituksin uhalla 1 000 €:n sakko / löydetty ase, alkaisi tapahtumaan.

    1. Kommunisti Heikki myös ÀÀnessĂ€, joko Valpon kanssa ratsaat naapurisi, ota suikka pÀÀhĂ€n niin on vakuuttavampi 😅👍

    2. Ihanko totta hk?
      Ne laittomien aseiden omistajan osaavat jemmata ne niin, ettei missÀÀn ratsiassa löydetÀ.
      Laillisesti toimivilla taas ei ole huolen hÀivÀÀ.

  6. Vastuunsa tunteva pitÀÀ esim hirvikivÀÀrinsÀ vaikkapa erÀporukan kaapeissa jotka ovat vartioituna koko ajan

    Mutta kuinka monta miljoonaa asetta on vailla lupaa kotona

    Kokonaan eri luku on tuon asekaapin hinta joka saattaa maksaa enemmÀn kun asekaapin sisÀltö terv tepivaari

    1. MissĂ€hĂ€n tĂ€mmöinen erĂ€porukan kaappi sijaitsee ….ampumaradalla hĂ€kkivarastolla vai erĂ€mökillĂ€ roistoja varten syrjĂ€ssĂ€…

      1. No meillÀ on ampumaradalla jossa on kaapit missÀ ne ovat

        ErÀ kÀmpalla aseita on vain kun on esim hirven metsÀstys mutta silloin siellÀ on aina myös ihmisiÀ paikalla terv tepivaari

  7. MinÀkin hommasin aseen, kun tuppaa lokit savupiipun pÀÀhÀn tekemÀÀn pesiÀÀn ja rastaat syövÀt mansikkamaalta mansikat. Ei se ase pauku, eikÀ rÀjÀhtele, mutta netistÀ ostin juuri eilen, maksoikin 3,50 + kulut. Kuka arvaa mikÀ se on?

  8. KyllÀ ne aseet ennen roikku seinÀllÀ lÀhes joka talossa vain paukut oli vÀhÀn jemmassa eikÀ niitÀ vÀÀrinkÀyttöjÀ tullut.
    TyölÀisten aseet olivat kÀytössÀ riistan metsÀstyksessÀ lisÀruuaksi
    ja porvarien aseet olivat vÀhÀn uudempia, mutta vÀhemmÀn kÀytössÀ.

  9. HyvÀt ritsat venttiilikumeista ja kuulalaakerin pienet kuulat on parempi kuin huono haulikko.
    TiedÀn, koska sellaista asetyyppiÀ ei olekaan, millÀ en ole ampunut ml. tykit ja singot.

  10. Nykyisin jos kuulut hirviporukkaan suurin osa on kyllÀ rikkaita tuon kaatoluvan maksuista johtuen terv tepivaari

    1. Kumma juttu,kun meidÀn porukassa parista kymmenestÀ ehkÀ yksi tai kaksi on varakasta ja loput maanomistajia tai palkannauttijoita ihan duunaritasoa.

      1. Noinkin on joissakkin hirvi porukoissa mutta ei kaikissa kuitenkaan terv tepivaari

  11. Jousi on tietysti kanssa hyvÀ, mutta ei taida mistÀÀn 3,50 eurolla saada.
    Ritsan Tepi keksi ja sitÀ minÀkin olen kÀyttÀnyt, kyllÀ lÀhtee 10,00 millin sepelin kivi ja siinÀ on terÀvÀt syrjÀt lentÀÀ vaikka tappamaan.

    Tahtoo vaan olla polkupyörĂ€n sisĂ€kumi ja autonkin samaten aikaa myöten hapertuvia. Ajattelin nyt kokeilla tehtaalaista ja mitĂ€ tarkoitti myyntikuvassa teksti ”ritsa/ armeijan”.

    1. Ritsat on aina repussa mukana, joskus tuli muistaakseni Varustelekasta ostettua. Penskana niitÀ tehtiin aina.

  12. ”2.5.2024. SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhard patistaa hallitusta ottamaan kĂ€yttöön keinoja, joilla siviilien omistamien aseiden mÀÀrÀÀ voidaan vĂ€hentÀÀ. Gebhard kyseenalaistaa sisĂ€ministeri Rantasen kyselytunnilla esittĂ€mĂ€n kannan, jonka mukaan yksikÀÀn ase ei itsessÀÀn olisi vaarallinen.”

    TĂ€mĂ€n Elisa Gebhardin ajattelun taustalla lienee nĂ€kemys – vasemmistolainen vĂ€kivalta on sitĂ€ parempaa vĂ€kivaltaa.

    1. Kaikki aseet pitÀÀ romuttaa. SillĂ€ ratkaistaan ettei tule sotaa kun toinen maa hyökkÀÀ toiseen maahan kun ei ole aseita jolla sotia 😅👍

    2. Vasurien logiikan mukaan lÀnsimaisten aseiden hÀvittÀminen lopettaa sodat.

  13. Lukekaas nyt uudestaan tavuviivojen kanssa. MissÀ tuossa puhuttiin armeijan aseista?
    Aseiden vÀhentÀminen sinÀnsÀ tuntuu typerÀltÀ mutta sÀilytyksessÀ lienee parannettavaa. Ei niitÀ lasten pidÀ saada kÀsiinsÀ.

  14. Menee sellaiseksi ideologiapotaskaksi koko keskustelu kaiken kaikkiaan.
    Kun pistÀÀ aseen pöydÀlle ja patruunat viereen, saa lopun ikÀÀnsÀ tuijottaa, koska se ase ei lataa itseÀÀn eikÀ laukea itsestÀÀn.
    Tulee mieleen Hannu Karpon testi, kun parkkeerasi auton liukkaalla kelillĂ€ tielle ja istui odottamaan, kuinka se liukas keli suistaisi auton ojaan…
    Toki tosiasia on, ettÀ asekaapin avain tai numerolukon koodi ovat asioita, mitkÀ pitÀÀ poikkeuksetta pitÀÀ kakaroiden ja myös muiden asiattomien suhteen piilossa.
    Se vaan pitÀÀ hoitaa niin.

    1. ÄlkÀÀ nyt hölmöiksi ryhtykö.
      Kun yhteiskunnan suurin ongelma on mielenterveyden rÀjÀhdysmÀinen kasvu, huumeet, tok-tikit, erilaiset ulkomaiset rikollisporukat ja soluttautujat ja laittomien
      aseiden mÀÀrÀ vain kasvaa, vaikka 3D- tulosteina.
      Se on ongelma ja asefanaatikot, tÀÀllÀkin leikkivÀt tex willeriÀ.

      MetsĂ€stysseurat, ampumaseurat, armeija jne. lailliset eivĂ€t ole se ongelman ydin, vaan ihan muut – kusipÀÀt !

  15. Demarit haluavat aseet pois kansalta, jotta meno kaduilla Àityisi samanlaiseksi kuin Ruotsissa (ettei kadunmies voi olla varma siitÀ kumpi hallitsee maata: parlamentti vai rikollisjÀrjestöt).
    Turvallisuuden puute kypsyttÀÀ kansalaiset haluamaan kuria ja jÀrjestystÀ. SitÀ ja paljon muutakin hyvÀÀ lupaa Euvostoliitto.

  16. Vaikka silmien edessĂ€ on savuava ase: demarit ja holtiton maahanmuutto plus vasemmistolaisiksi naamioituneet ÀÀrivasemmistolaiset lainlukijat, jotka tĂ€mĂ€n tĂ€stĂ€ nousevat luolistaan paasaamaan kansainvĂ€lisistĂ€ ”sopimuksista” jottei kulttuurimarxilainen kĂ€sikassara holtiton maahanmuutto vain karkaisi kauas pois. Se pitkĂ€ marssi lĂ€pi instituutioiden.

  17. ”Italian pÀÀministeri haluaa koota konservatiivit yhteen ja ”työntÀÀ vasemmiston oppositioon myös Euroopan unionissa”

    KesĂ€kuun alun EU-vaaleista odotetaan menestystarinaa konservatiivisille ja kansallismielisille puolueille. Vauhdittaakseen puolueensa menestystĂ€ meppiehdokkaaksi on asettunut myös Italian pÀÀministeri. HĂ€n tuskin ottaa pestiĂ€ vastaan, sillĂ€ tĂ€htĂ€in on vielĂ€kin korkeammalla.” – 2.5.2024. Suomen uutiset otsikko ja ingressi.

    Tarvitseeko enÀÀ ihmetellĂ€, ettĂ€ Totuusmedia ottaa ”tapaus Vornasesta” kaikki irti. (Sen lisĂ€ksi: Totuusmedia ja ay-mafia eivĂ€t ole (vielĂ€) demareiden ja muun vasemmiston suosiollisella avustamisella onnistuneet kaatamaan Orpon hallitusta.)

  18. SDP on vakavien rikosten ykköspuolue.

    YlellÀ eilen Viimeinen sana-ohjelmassa Ruben Stillerin tuomitsi PS:n ehdokkaiden ja jÀsenten rikoksia ja ettÀ niistÀ pitÀÀ kertoa vaalien alla tarkemmin. Aiheena oli Vornanen, jolla ei edes ollut sitÀ rikostaustaa. Uskon jos tapahtuneita rikoksia ja tuomioita reviteltÀisiin tasapuolisesti julki, niin tappio lankeaisi eniten Stillerin edustamalle SDP:lle.

    Tein itse tutkivaa journalismia jo viime hallituskaudella, kun media syytti julkisesti PS:n olevan rikollisempia kuin muiden puolueiden jÀsenet.

    Nyt kun sama malli jatkuu ja PS ovat kuulemma rikollisempia kuin seuraavat neljÀ puoluetta yhteensÀ, mutta ei kerrota, mitÀ rikoksia on tilastoitu? Koostuvatko ne kuinka paljon: sakoista, kirjapitorikoksista tai kyseenalaisista kiihotustuomioista?

    EtsiessÀni löysin kuitenkin vakavia rikoksia eniten juuri SDP:n jÀsenien tekeminÀ ja en muista kertaakaan median kyselleen SDP puoluejohdolta, tuomitsevatko he tÀmÀn suuntauksen tai miksi vakavia seksuaalirikoksia tapahtunut juuri SDP jÀsenien johdosta?

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/sdp-on-vakavien-rikosten-ykkospuolue/

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *