9 vastausta artikkeliin “Graavattua kirjolohta.”

  1. Kalan pitää aina olla tuoretta siihen ei ole sanan sijaa terv tepivaari

    1. Ei edes ronssi😂

      Merikarvianjoella oltiin ja siinä kyllä eräs mies totesi, että ei tainnut ensimmäinen fileeraus, totesin, että ei ollut. Kerran ennenkin olen kokeillut.

      1. Joo ei se kaikilta, jotka veitsen käteensä saavat onnistu. Itsekin olen vain tyydyttävällä harrastelijatasolla. Mutta sen olen syönyt, minkä olen fileoinutkin.

  2. Minäpä Forssaan muutettuani aloinkin sitten viehekalastamaan. Siitä kalastamisesta kun ei oikein eroon pääse.
    Täätltä saa parin kosken väliseltä alueelta, n kilometrin pitkältä matkalta kirjolohta, siikaa, toutainta, säynettä ja joskus kuhankin. Lupa melko hinnakas mutta valvonta hyvä. 1 kala mainittuja/vrk.
    Toutain on mieleiseni ja reissu/kala tulos lähes aina.
    Kirjolohesta en niinkään välitä, vaikkakin se lienee helpoin fileerattava mutta puolen kilon/kilon toutain fileerattuna on mieleiseni saalis.

  3. Toutain on särkikala ja särkikalat, kuten esim toutain ja säyne, tulee osata fileerata ja mainion makuista filettä syntyy. Sitä muuten syntyy isosta särjestäkin.
    Särkikalaa tulee osata käsitellä ja mahdollisuuksia on monia.

  4. Kun ottaa perhovavan eka kerran käteensä samalla kyllä koukuttuu lajiin

    Sitä lajia olen hattastanut vuosikymmeniä lähinnä Lapin läänissä vaikkapa Tenolla

    No ei se ainoa joki siellä ole niitä kyllä löytyy terv tepivaari

  5. Minä sen perhovavan nuorempana kerran ostinkin mutta jäi silleen. En sitten koukuttunut lajiin.
    Perhoja käytän nykyäänkin mutta pohjaongessa.
    Pohjaonki mielestäni lie ylivoimainen virtavesissä.
    Surviaista, erilaisia perhoja kyllä käytän syöttinä kuin myöskin toukkia. Kalaa niilläkin tulee.
    Muuten nuo särkikalat saa täysin ruodottomiksi kun aluksi fileeraa ne nahkojen kera, sitten vuorokaudeksi pakastimeen ja ruotopihdeillä ruodot pois, varsin helppoa. Tuo pakastaminen on pakollinen parasiittienkin vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *